Inspirerade tatueringar [BILDER] 33


Min flugsvamp på LolloÄnda sedan barnsben har jag haft en förkärlek till att rita flugsvampar. Jag tyckte de var vackra att titta på och enkla att rita och de kommer i många olika former. När jag satt i telefon klottrade jag flugsvampar och på alla kollegieblock hemma hos mig kunde man vara säker på att hitta en & annan flugsvamp. För många år sedan kom en av mina vänner (min brors ex) och sa att hon tyckte om dem som fan, mina svampar. Så pass att hon ville tatuera in den, om hon fick. Jag kunde inget annat än att känna mig hedrad. Om hon ville ha mitt verk på sin kropp förevigat så vem är jag att stå i vägen? Så blev det och än idag, till min kännedom, har hon en av mina flugsvampar tatuerat på sitt ben. Om inget annat blir jag svår att glömma.

Jag har haft mycket tatueringar, eller ja, det har jag ju fortfarande. Jag har inte haft en tanke på att blogga om det men jag har nu fått förfrågan om det.
Min kropp har tatuerats och tatuerats över. Så blir det när man ångrar sig. Jag kan inte påstå att jag är nöjd med alla mina gaddar, jag ångrar nog det mesta och gjorde dem utav fel anledning och utan den passion man bör ha.

Första tribalen
Ankel Min första gadd gjorde jag hos en tatuerare i Malmö med taskig attityd. Han hette Kenneth Wong och jag var 18 år. Jag gjorde en liten tribal nere vid min högra ankel och jag vill minnas hur jävla ont det gjorde. Kenneth sa åt mig att sitta stilla och jag bet mina fingrar för att avleda smärtan. Jag ångrar inte den tatueringen, det var ju ändå min första.

Andra tribalen
Vänster handMin andra gadd gjorde jag på tattooexpo 2002. Det var den första expo jag gick till och jag hade kul som fan. Jag mötte upp min kollega där & mitt ex med (vi hade nyss träffats). Jag gick runt alla båsen för att se vem som skulle få äran att gadda mig. Jag hade bestämt att jag skulle ha en gadd från mässan och därmed basta. Jag hittade en brasilienare som jag satte mig ner hos efter att min (dåv) pojkvän hade dealat fram ett bättre pris åt mig. Svensk som jag är så ligger det inte i min natur att pruta – jag är så jävla kass på det. Men HAN kunde. Nästan på gränsen till oförskämt. Han drog ner priset radikalt och jag satte mig ner och förklarade vad jag ville ha. Han ritade på fri hand en idé om vad han tänkte och det var EXAKT vad jag hade tänkt mig. Sen började han gadda mig och det gjorde inte lika ont som jag hade trott av någon anledning, med tanke på att det var på handen med mycket senor, ben och tunn hud. Så gadden på min vänstra hand är en av dem som jag förmodligen aldrig kommer ångra. Den är maddi.

Halfsleeve blommor & blad

Vä ArmVä arm De flesta av er vet redan att mitt ex (barnens pappa) är tatuerare. Han byggde egna maskiner till en början och de första gaddarna han gjorde var inte särskilt invecklade. På min högra arm gjorde han tärningar och på min vänstra arm gjorde han då mitt stjärntecken, kräftan och mitt kinesiska tecken geten. Det ångrade jag senare och tatuerade över med en stor ful tribal som blev misslyckad. Och som ni alla vet är tribaler bestående av ganska mycket svart (beroende på deisgnen) och kan vara svåra att täcka över med något annat och hur blir det då? Jo, man måste täcka svart med svart. Så blev det. Jag förlitade mig på hans råd eftersom jag itne hade något bättre förslag själv. Det blev några blommor, grenar, ett semitransperant band och väldigt mycket svart.

Tribalvingar
Rygg På ryggen ville jag ha symboliska vingar. En vardera skuldra. Så blev det och mitt ex designade två identiska spegelvända tribaler som han satte på min rygg och det kan jag inte påstå att jag ångrar heller men skulle gärna vilja fixa till dem i dagsläget. Ofärdigt.

Pentagram
Mellan dessa tribaler satte jag en version av mina ovannämnda svampar men jag blev inte nöjd utan ångrade mig. Den såg fjuttig ut och den hörde inte hemma. Så det var bara till att täcka över. Jag hittade två olika designer som jag satte mig ner och ritade om och vävde i varandra för att det skulle bli mer maddi. En vacker blomma där jag satte ett pentagram inuti. Så blev det. Jag kan inte påstå att jag ångrar den iheller, men den behöver oxå fixas till. Ofärdigt.

Initialerna
Initialer När Phini föddes gaddade jag in hans initialer PJ som jag hade ritat själv. När Laaiti föddes gjorde jag likadant och gaddade in hans initialer LR som jag ritat själv. Sitter där min puls slår på min högra handled. Jag ville inte ha det klassiska svart utan någonting som symboliserar blodsband så en mörkröd blev det.

Döskallarna
Hö arm Jag bestämde mig under årens lopp att jag ville ha en arm med döskallar. Jag hittade en snygg design som tilltalade mig och så blev det. Det påbörjades. På högra underarmen hittade jag en design som även den modifierades för att passaHear no evil.. på min arm, med det klassiska ”Hear no evil, See no evil, Speak no evil” fast inte med de klassiska aporna – utan döskallar. Vad trodde du? Såklart. Även det är ofärdigt. Det är mest skuggorna kvar. Designen sitter där. Jag har även en döskalle tatuerad i UV färg och den ska ni veta, ångrar jag som fan. Det ser för jävligt ut med något som liknar pastellfärg i dagsljus. Den är av tre färger – vit, gul & orange. Den vita syns inte i dagsljus (skinerupp i UV ljus) men den gula och orangea gör.

Andra handen
Hö handJag ville ha en spegelvänd gadd på min högra hand som jag gjorde på tattoomässan ’02 så jag gjorde mitt bästa att duplicera, vända, fixa & trixa och kom fram till någonting som var OK som jag fick gaddat på högra handen. Resultatet var inte som jag föreställt mig och den behöver också fixas till. Ofärdigt.

Bröstet
Och i ren svartsjuka lät jag mitt bröst tatueras. Min man sa att han ville gärna tatuera en kvinnas bröst för att han tyckte om att tatuera olika former. Jag kan förstå skillnanden att sätta en tribal på en muskulös kille och en tanig kille, hur tribalen kanske följer med mer i musklernas former och likaså med en kvinnas runda bröst, att tatuera i form med bröstet.Bröstet Jag ville helst inte se att min man tatuerade en annan kvinnas bröst bara för att, jag var väldigt svartsjuk på den tiden. Så jag lät honom tatuera mitt högra ”bröst” eller ja, huden som hängde där i alla fall. Det blev en liten tribal just bredvid bröstvårtan. Den var ganska fin, faktiskt. Jag vet inte vad jag tänkte när jag fick för mig att göra ett stort jävla keltiskt mönster runt hela jävla bröstet?! Jo, det var när han sa att den där lilla tribalen han gjorde på mig räckte inte.. han ville göra något större och som verkligen följde en kvinnas brösts form. Så jag slängde upp patten igen för att han skulle få göra det men inte på någon annans patte. Men det räckte inte, han ville ha en annan form så han gaddade en av mina vänners patte med, hon hade ju större och annan form. Jag blev inte svartsjuk då faktiskt. Min man hade förhoppningsvis förståelse för min svartsjuka och gjorde det snyggt och jag tror att min vän kände sig kanske något obekväm att slänga upp sin patte framför min man?

Namnet mellan benen
Tribal Just när Phini var bebis fick jag för mig att jag skulle gadda min mans namn på min kropp. De säger att man inte ska tatuera in en killes namn? Jo men han är ju far till mina barn och det kommer han alltid vara. Så jag gjorde det. MELLAN BENEN. Precis i kanten mellan magen & berget. Det ångrade jag faktiskt och med mycket smöt och förklaringar så fick jag honom att gadda över det med en tribal. Det blev ganska okay. Men efter min bukplastik försvann en liten kant av den ena tribalen. Haha.

Plick & Plock
Öra Sen har vi de små gaddarna. Den minimala tribalen i överörat som jag aldrig någonsin kommer fylla i eller göra om såvida jag inte tappar förståndet helt för det var med hästlängder den mest fruktansvärda smärtan i hela mitt liv varvid jag hellre trycker ut ett fotballslag med ungar utan ryggmärgsbedövning.
PannanGadden i pannan är det inte många som missar. Efter at tha sett Lord Of The Rings blev jag inspirerad av de v ackra alver, med de spetsiga öronen och det V-formade hårfästet. Öronen är sin sak (undrar om det inte fanns i bakhuvudet med tribalen i örat?) men hårfästet kan jag ju aldrig ändra. Så jag satte den tatueringen där i symbolik med alvernas V-formade hårfäste och det är en av de gaddarna jag älskar mest. Den är maddi, som fan.
Texter Min man och jag hade ett turbulent förhållande. Efter ett väldigt stort gräl om en specifik sak så gav han mig ett löfte och vi satte bägge två liggande åttan på våra högra tummar i symbolik för vår eviga kärlek och det löftet han gav mig.
Och i samband med ett annat gräl (om samma specifika sak) satte jag texten som ni alla undrar över, på sidan av min vänstra hand där det står NE HUMANUS CREDE som är latin för ”Lita inte på någon”.Lämna en kommentar!

33 tankar om “Inspirerade tatueringar [BILDER]