En 5-åring + En sax = Godmorgon! 1


Jag hade redan snoozat min väckarklocka en gång i morse och var så trött. Jag ville bara få någon extra minut att få sova lite till. Bara lite till, några minuter räcker. Mina två små söner gjorde inte mycket väsen utav sig, jag förmodade att de satt i vardagsrummet och tittde på tecknat. När klockan slog 07:07 vaknade jag utav att min femåriga pojke stod bredvid min säng och ropade förtjust “Mamma! Gissa vad JAG har gjort!?” Jag öppnade sakta mina sömndruckna ögon och tittade på min son som stod där med en sax i handen, som han stolt visade upp. Det kunde varit en bild ur en skräckfilm om det inte vore för hans vackert oskyldiga leende. “Jag har klippt mitt hår! Och Laaiti’s med!” kuttrade pojken förnöjt.

Det där var mitt wake-up call. Ni kan tro att jag kom snabbt upp ur sängen för att bedöma skadorna. Går detta på den nya försäkringen jag nyligen tog om pojkarna? Jag tror inte det.

Så i morgon blir det trimmern, vare sig mina barn godkänner eller ej. Det sistnämnda mest troligt. “Så går det när man ska klippa sig själv Phini, nu vet du det tills nästa gång” säger jag triumfierande som svar till hans putande underläpp, när han absolut inte vill klippas. Hämnden är magnifik, tänker jag. Jag ville ju faktiskt klippa honom ändå och med våra två starka viljor har jag nu vunnit – tack vare hans eget misstag.

MAMMA – 1
SOLDATER – 0


Lämna en kommentar!

En tanke om “En 5-åring + En sax = Godmorgon!