En barnfri lördagkväll eller inte, det är frågan… 4


Fredag idag och jag har alla barnen hemma. Phini’s temp gick upp mot 40.1 graders feber igår och när Phini får så hög feber blir jag orolig eftersom han kan ha en tendens att få feberkramp. Han har inte fått det på länge men det skadar inte att vara beredd. Och nervös.

I morse ringde min läkare för att att kolla hur mycket jag väger för att kunna fastställa min dos. Hon bestämde att ge mig Venofer igen eftersom det andra preparatet var alldeles för invecklat. Jag ska ha 12 ampuller/injektioner sammanlagt. Det blir plötsligt en deprimerande jul eftersom 5 ampuller kostar 893:50:- Och jag behöver 12. Men jag behöver inte hämta ut allt på en gång ju. Så “bara” 893:50:- till att börja med. Det svider i en ensam mammas plånbok så det räcker, särskilt nu i jultid.

Sen ringde sköterskan som jag känner sen innan. Hon gav mig två tider de bokat åt mig, jag ska ju ha spruta 2-3 gånger i veckan och efter Venoferbehandling är färdig ska jag ha Behepan sprutor, en gång i månaden i ett halvår, sen varannan månad därefter.
Förhoppningsvis har Venofer hunnit verka innan julafton så jag orkar vara vaken när barnen öppnar sina klappar!

Egentligen hade jag planer på lördag. Jag skulle dricka Amarula och spela Rock Band med en killkompis men han ditchade mig idag eftersom han ska jobba till helgen. Fan Frown
Jag hade faktiskt sett fram emot det. Både min första lediga kväll/natt sen innan Kaeli föddes och faktiskt att umgås med honom. Undrar om jag ska avboka barnvakterna (mormor och morfar) eller om jag ska se mig omkring efter en annan aktivitet. Vem vill umgås med mig en barnledig kväll med lite god amarula? Och jag undanber mig skamliga förslag från småkåta killar.


Lämna en kommentar!

4 tankar om “En barnfri lördagkväll eller inte, det är frågan…