Det där med att äta?  2


När Keeron var runt 3 månader började vi med smakportioner till honom. Han visade enormt intresse för mat och det var aldrig några problem alls. Innan vi visste ordet av stod gröt på den regelbundna rutinen till frukost för honom. Han åt allt och tyckte om i stort sett allt. Han var redo! 

Mina andra barn har inte heller haft problem men Meelo – annat är det här. Han är inte så överdrivet intresserad. Han verkar inte riktigt ha sett nöjet med att äta. Allt tjockare än mjölkersättningen klöks han av. Så då retas hans kräkreflexer och snart så spyr kan kaskader när man försökt erbjuda nån gröt eller puré. Oavsett hur löst jag gjort det. Det där med sked och svälja är inte hans grej. 

Nu är han 6 månader och det är dags att komma igång tycker jag. Så på sistone har jag kört lite successiv tillvänjning. Jag började med att koka upp hans ersättning (NAN Sensitive) med lite majsstärkelse så den blev lite tjockare. Sen har vi gjort så att vi gett honom successivt tjockare och tjockare tills det blev som en gröt av det hela. Idag gav jag honom Sempers gröt. Som vanligt klöktes han och var på väg att spy några gånger men jag körde på. Tänkte att han kanske kommer på det där med att svälja och vänjer sig. Det gick faktiskt ganska bra! Snart nog har han löst detta pusslet. Han är glad i alla fall – alltid något! 


Lämna en kommentar!

2 tankar om “Det där med att äta?