SOMMARLOV! Hjälp!  7


Nu är det sommarlov för mina och med det kommer årets största utmaning för oss föräldrar. 

Mina äldsta söner (12 & 13,5) vill helst sitta vid dator och telefon. Någonting som jag inte tycker är så produktivt. Jag ser hellre att de är ute i solen och rör på sig. Hellre att de gör något annat än dator/telefon, nästan vadsomhelst. Svårast är att motivera och inspirera de att göra något annat. Jag har kollat upp vilka aktiviteter som kommunen erbjuder ungdomarna på fritidsgården – jag jobbar på det. Jag försöker även komma på så mycket som möjligt annat. Här har jag en lista på lite smått & gott, en del löjligt, men annat som inte innebär skärmtid. Magnus jobbar en del in på lovet, jag är ensam hemma med 5-6 barn (varav en 6-månaders) och med min trasiga kropp som ni vet så är utflykter osv sparsamma just nu. 

Hjälp mig fylla på listan! Lämna kommentar här i bloggen så har vi allt samlat på samma ställe! Finns säkert någon annan mer än jag som hade uppskattat tips! 

⚽️🏐🏀🏉🏈⚾️🎾🏓🏸🥅🏏🚴🏻‍♀️🚣🏻‍♀️🏊🏻🎣

– Lek smakleken med en kompis. Ta fram fem saker ur kylen, på med en ögonbindel och se vem som prickar in flest smaker!

– Tävla om vem som först kan hitta fem saker som börjar på T – och som dessutom går ner i en tändsticksask.
– Picknick 
– Skriv var sin historia. Men skriv bara det som får plats på en rad, plus det första ordet på nästa rad. Vik pappret så att bara det ensamma ordet syns och lämna till kompisen till vänster om dig. Fortsätt sedan skriva. När papprena är fulla turas ni om att läsa upp berättelserna!
– Öva tricks med en fotboll. Försök att bolla till hundra. Eller placera bollen på foten och sparka upp den så att den lägger sig stilla på huvudet
– Gör en solkrämstatuering. När du smörjer in dig med solkräm, välj ett ställe på kroppen där du lägger ett extra tjockt lager i en viss form, typ ett hjärta eller en bokstav. När resten av kroppen får färg av solen kommer huden under det tjocka lagret att vara ljusare än huden runt omkring. Du har fått en tatuering!

– Gör egen isglass. Formar säljs i många mataffärer. Var inte rädd för att experimentera med smaker!

– Leta fram en stjärnkarta i en bok eller på internet. Gå ut en stjärnklar natt och se vilka stjärnbilder du upptäcker på himlen.

– Samla fyrklöver! När du väl har hittat en brukar det lossna och du ser dem plötsligt överallt!

– Klappa hundar du möter (fråga alltid ägaren först om du får). Ta kort på dem, ta reda på namn och ras och gör ett album.

– Bygg en slalombana och utmana kompisarna i sittande skejtboard

– Plocka en bit av varje sort nästa gång du köper lösgodis. Gör en topplista över de tio godaste och de tio äckligaste bitarna.

– Lek turist i din egen hemstad. Gå någonstans där du aldrig varit innan, skriv upp gatunamn. 

Fyll på listan! 📝✏️👇🏻👇🏻👇🏻


Lämna en kommentar!

7 tankar om “SOMMARLOV! Hjälp! 

 • Jenny

  Spela kubb, cykla, ut och gå, gå till badet, lek i vattenspridaren, gå till lekplatsen, bygg koja, ut i skogen, klipp gräset, putsa fönster..
  0  0
 • Malin

  Jag känner spontant att de större barnen kanske kan ta sig en cykeltur? Om de har cyklar så att säga? Alternativt cykla på en bmx-bana? Har ni något motionsspår? Där brukar det finns spår även för mountainbikes.

  Kortspel? Det finns för alla åldrar.
  0  0
 • Lina cronier

  1. Lära sig jonglera (tog fint på min energi som ung)

  2. Lära sig cykla enhjuling? Kräver mycket tid och energi och beslutsamhet men shit vad stolt en är när det går Wink (har ev en gammal cykel som kan skänkas när/om jag köper en ny till mig.)

  3. Lära sig stå och gå på händer

  4. Lära sig att Hjula!

  5. Plantera och ha hand om plantan.

  6. Yoga
  0  0
 • Charlotte

  Rent spontant känner jag att jag aldrig skulle orka sysselsätta barnen för att de inte ska sitta med IPaden – jag säger att de inte får ha IPad/dator mm och sen får de allt sysselsätta sig själva ändå – men – annars brukar min 12åring mest:

  1) Åka och bada med kompisar
  2) Cykla
  3) Åka skateboard
  4) Leka ngn typ av spionlek
  5) Läsa böcker
  6) Åka och plocka jordgubbar
  7) Vara med sin plastpappa (min man) på jobbet och sommarjobba
  0  0