Advokaten och BM som behöver en pava vin, lite Marabou och ett rejält ligg.  36


Kära, älskade dagbok – du som blir brutalt missbrukad av andra människor. Som jag älskar dig! 

Tänk att jag har bloggat i 17 år. Det är en väldigt lång tid. Just denna bloggen med plattformen WordPress på min egen domän (missmaddis.com) har jag ägt och bloggat i 10 år. 2007 skrev jag första inlägget här på missmaddis.com. How about that. 

Jag har alltid varit öppen och rak i mina bloggar. Jag har varit ärlig. Jag har delgett fakta om händelser och situationer, om relationer osv  och  ja – ni har alltid  fått mitt perspektiv och min skildring precis om vad som hänt och mina reaktioner, tankar och känslor om saken. Men ärlig har jag alltid varit  även om jag vetat i förväg att majoriteten av läsare inte alltid håller med om vad jag tycker, eller till och med tycker något är helt uppåt väggarna – så har jag skrivit exakt som det är och jag har stått för det. Det var funnits frustration i kommentarer där vi har diskuterat och argumenterat. Ibland har det varit ilska och gräl i kommentarsfältet. Ibland har jag behövt utveckla ett inlägg med ytterligare ett för att  förklara närmre vad jag menade. 

För att förtydliga hur det funkar i bloggen – tillåt mig ge ett exempel. 

Lås oss säga att jag skriver att Trump är president i USA. Då skriver jag fakta. Det kan ingen argumentera emot. Fakta är fakta eller hur. Sen kanske jag skriver att ”Trump sa att han ska bygga en mur”. Då återberättar jag en händelse som jag har sett/läst/hört. Och även detta är ett faktum. Sen kanske jag skriver något i stil med ”Jag tycker Trump är en fruktansvärd människa som vill bygga en mur” – då skriver jag vad jag tycker (min åsiktkänner och tänker om Trump och hans planer att bygga en mur. Och mina åsikter kan man inte argumentera emot per say, men man behöver inte hålla med. Vad jag menar är att ingen kan komma och säga att ”nej så kan/får du inte tycka”. Däremot kan man försöka förändra min åsikt med vettiga argument ex ”Trump gör rätt i att bygga muren eftersom […])”. I just detta exempel blir det svårt måste jag erkänna (att ändra min åsikt). Men jag hoppas ni förstår vad jag menar. 
Så fungerar denna personliga bloggen.
 

Inga missförstånd so far? Bra! Då är vi överens om att detta är en personlig blogg som rör min vardag och mina tankar och känslor. 

Jag har delat all min lycka och glädje i mina bloggar. Mina graviditeter och mina förlossningar. När mina barn kom till världen. När de gjorde tokiga saker! När jag tog körkort och köpte bil. När jag blivit förälskad. När jag blivit förnedrad och förödmjukad, när jag varit ledsen och arg. Jag har verkligen bloggat om allt och aldrig någonsin gett något sken av något som det inte är. Således har jag varit ärlig alla gånger jag varit en stolt mamma men likaså alla gånger mitt föräldraskap varit en kamp. 

Jag har aldrig haft ett ”internetliv”. Ni vet de som bara lägger upp bilder på sina lyckliga rena barn och sitt dammfria hem. Jag har aldrig gett sken av att något skulle vara något det inte är – jag har alltid varit ärlig, öppen och rak. På gott och ont även om det är till min nackdel. Jag har väldigt hög moral. Dessvärre tycks det vara en sparsam egenskap utdelad. de inte kunnat se mig själv i spegeln eller sova om nätterna om jag hade ljugit. 

Och bloggen har varit min terapi. Min ventilation. Min dagbok där jag kan skriva vad jag vill för att i  grund och botten är det inget mer än en dagbok där jag skriver vad som händer i mitt liv, vad jag tycker, tänker och känner om saker och ting och vad jag tycker, tänker och känner om människor i mitt liv. Det är inget ovanligt att människor känner ett behov av att ventilera. Till en vän, partner, psykolog eller som jag i en dagbok och/eller blogg. Men jag vet att vi inte är många som vågar delge så många detaljer ur sitt privata liv som jag gör. Människor är rädda för vad andra ska tycka egentligen.  Om det ska hållas emot en osv. Och med all jävla rätt. 

All. Jävla. Rätt. 

För det kommer det göra förr eller senare, på ett sätt eller ett annat – hållas emot en. Ljugas om, snackas om, tycka en jävla massa om, tro en jävla massa. 

Jag har aldrig känt att jag måste tystas. Jag vill helt enkelt inte. Jag vill kunna berätta sånt som händer i mitt liv så ärligt och rakt jag bara kan utan att skämmas för det. Det är mitt liv och mitt val. Och ingen annan bestämmer vad jag ska skriva om eller när eller hur. Bara jag.  Människor har försökt att tysta mig. De har skrivit mail och ringt och hotat och bett mig radera inlägg. De har polisanmält mig så många gånger men aldrig lyckats komma åt mig. Gånger då jag skrivit om händelser i mitt liv som på något sätt beblandar andra människor i mitt liv som de inte vill att andra ska veta. Mitt ex exempelvis. Hur han utnyttjade mig och stal pengar från mina barn och när han mordhotade mig. Det ville han inte att andra skulle veta såklart. Men jag skrev det. Så ärligt jag bara kunde – jag tyckte det var viktigt att det kom fram. Jag är så trött på att människor kan bete sig hur svinigt som helst och kommer undan med det och ska tysta andra som berättar. Det är orättvist och fel. Människor får ta ansvar för sina handlingar och stå för det. Jag gör det. Alla borde göra det. 

Och om människor i mitt liv inte vill att jag återberättar vad de gör mot/för mig så får de låta bli att göra det. 

Alla människor i mitt liv känner  till bloggen. Det är ingen hemlighet. Som notis vill jag nämna att jag finner det lika lustigt och besynnerligt varje gång människor blir så lyckliga när jag återberättar något vänligt de gjort/sagt men samma människa blir sur och arg då jag återberättar de otrevliga och kanske elaka saker de gjort/sagt  – så länge jag skriver snälla saker så är det okej? Nej. Bara nej. Så funkar det inte. Jag förutsätter att människor ”own their shit”. Både det positiva och negativa. Att man står för vad man gör och säger och tycker. Dessvärre säger majoriteten av min erfarenhet att så är det inte. Människor är helt enkelt för fega. Och framförallt falska. 

Så med det sagt upprepar jag mig;  i det jag återberättar är jag alltid ärlig. Ärlig om vad som hände och ärlig om mina tankar och känslor.  Har aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bita mig i röven. Att vara ärlig liksom? 

Men min blogg är uppenbarligen viktigare och mäktigare än vad man kan tro. Mina ord är (tydligen) lag. 

Jag är Gud. Jag är Allsmäktig. 

Det kom som en riktig käftsmäll om jag ska vara ärlig. När bloggen kom att användas som ett vapen mot min familj i syfte att förstöra. När de i tingsrätten läste upp enstaka meningar tagna ur sitt sammanhang, stulna ur mina låsta inlägg. För att vinna. Det var en regnig dag och en muntlig förhandling i rätten om boendet för ett barn. Dennes bm (biologiska mamma) vill plötsligt ha halva tiden. För hon är frisk från sin emotionella störning nu helt plötsligt. Nu klarar hon av det, säger hon. Och hon vill ha en chans att visa det. Chans? När fan chansar man med barns liv?  Har den någon garanti för att den inte säckar ihop igen? Blir hittad av de som är ute efter att skada/döda den? 
Några detaljer kring denna manipulativa, lögnaktiga, egoistiska och odrägliga människa kommer inte i detta inlägget. Den, som människa, är varken värd den tiden eller energin att skriva om. Jag drar det stora hela. Vad jag tycker om bm är så tydligt för alla och även den. Jag skulle inte pissa på den om den brann och jag tycker världen och dess samtliga inhabitanter vore bättre utan den. Förstår ni? Förstår du, bm? 

 I alla fall. 

Om Magnus finns inget skit att hämta. Hur man än letar så finns det inte. Oavsett hur många sms bm sparat och telefonsamtal den i ”hemlighet” spelat in så finns inget att hålla emot Magnus. Så vad skulle de dra till med i rätten, exet och dennes försvarsfattiga ursäkt till advokat?

De tog det enda de kunde hitta. Lögner först och främst, förtal och möjligen hörsägen. De hade verkligen inte tagit reda på någon fakta överhuvudtaget. Och som de kanske förstod utan belägg för det så fick de hitta skit nånstans. Hos mig. Hans fru. Jag är öppen och någorlunda offentlig och ärlig med mitt liv och allt däri och i synnerhet i låsta inlägg där jag verkligen lägger mitt hjärta och innersta väsen på en tallrik bredvid bestick. Lösenordet har inte varit alla förunnat och hur BM kom över lösenordet vet jag inte ännu. Om den fick det utav någon eller lurat till sig det vet jag inte ännu. Men oavsett HUR den kom åt det så känns det som ett riktigt jävla brutalt övertramp för vad som är så uppenbart rätt eller fel. Är det samma ”person” som ska uppfostra min styvdotter om vad som är rätt eller fel – lära moral och etik? Kommer den läsa dotterns dagbok också? Förmodligen. Den läser ju andras låsta dagböcker. NO INHIBITIONS. 

Jag står för allt jag skrivit i alla mina inlägg; alla offentliga och alla låsta. Däremot tänker jag INTE stå för vad andra TOLKAR eller TROR jag menar. Och jag ska inte stå till svars för vad andra tolkar eller tror heller.  Så jävla enkelt är det. Och givetvis som med all text kan man välja vad man vill läsa och vad man vill se och vrida och vända på orden till sin egen fördel. Det krävs ingen högre IQ för att KUNNA göra det. Det krävs däremot en ganska låg IQ för att faktiskt göra det. Och utöver den begränsade iq; ingen moral eller skam eller uns samvete i kroppen. 

Men ja, så såg det ut i tingsrätten den dagen. BM och advokat la upp en bunte papper med utskrifter från mina låsta inlägg på bloggen och en del från min Facebook. Det var deras mål. På något sätt har bm kommit över lösenordet och mina låsta inlägg som de printade och läste en mening här och en mening där helt utan sitt sammanhang och det var deras grund till varför bm ska få ha dottern varannan vecka. På riktigt. Min blogg. Mina känslor och mina tankar och min relation till styvdottern. Det är så bisarrt. Så fruktansvärt bisarrt. Vad fan har jag, mina känslor och mina tankar med saken att göra?! Jag har hållt mig utanför allt vad handlar om styvdottern och så många gånger som jag hänvisat min man att det är inte min dotter, det får han lösa med bm osv. Bm gjorde det klart för mig för länge sen att jag inte har med styvdottern att göra men tydligen är jag ett större hot än vad den velat påskina. 

Det gör mig förbannad att det talas om mig bakom min rygg. Det säger en hel del om dem  – Jag var inte där att försvara mig eller förklara mig eller ens tala överhuvudtaget. Bara en bunte kärringar som ska skvallra och snacka skit på ett jävla kafferep – välkommen till Sveriges rättssystem. Varför ens dra upp människor som inte är där, inte har med saken att göra och varför ens blanda in mig när jag inte gjort annat än att hålla mig utanför?! Hade jag vetat att detta ändå skulle hända så hade jag fan sett till att ge de en bra jävla anledning. 

Hur är detta ens logiskt eller realistiskt? Jag har fortfarande inte smält detta. Det är så många känslor inblandade här men främst känner jag mig fruktansvärt kränkt och förbannad och nertrampad och bakhuggen. Hur kan detta vara lagligt och okej?! Hur kan någon överhuvudtaget tycka att det är okej?! Om du hittar en nyckel på marken, betyder det att du får lov att gå in i någon annas låsta hem? Tycker ni att man får det? 

Både Magnus och hans advokat blev förvånade och chockade. Såklart. Man kan tro att det var jag som skulle varit där med en egen advokat. Men vem vet, de kanske printar detta inlägget och stämmer mig alt använder det nästa gång de ska upp i rätten. För så gör de. De hämtar bevis i min blogg. För jag är allsmäktig. 

Så därför har jag ändrat det globala lösenordet på bloggen. Det kommer bli mer restriktivt att ges ut och det kommer krävas mer av de som får det. Mer om detta senare. 

Och som om inte det var nog..

När Magnus mamma ville höra hur det hade gått i rätten och inte orkade vänta tills Magnus skulle ringa upp (han ville natta barnen först så att han kunde prata fritt och ostört) så ringde hon BM. Magnus har bett sin mamma att inte ha kontakt med BM eftersom BM är manipulativ och lögnaktig. Och jag vill tycka det är en explosiv kombination med svärmors naiva godtrogna sida. Hur hon ens vill ha kontakt med den ”människa” som gjort Magnus och E mest illa är för mig förunderligt. Lojalitet är uppenbarligen få förunnat. Magnus blev enormt sårad och arg och besviken och ledsen.  Och sen kom det fram att BM och svärmor hade diskuterat min blogg och de låsta inläggen. För svärmor visste vad det handlade om.  Huruvida hon läst själv eller fått det återberättat/uppläst är det ingen som vill tala om för mig uppenbarligen. Nej, svärmor har såklart inte fått lösenord heller. Så hur vet hon vad som står i låsta inlägg? BM. 

Jag fick ett mail någon dag efter av Magnus mamma. Det var helt irrelevant för mig, inte mycket av det som stod i mailet kunde jag förstå. Jag skrev ett långt svar tillbaka och svaret jag fick tillbaka på det var minst lika förvirrande som det första och enormt intetsägande. Och inte ett enda svar på någonting Jag hade skrivit.  Jag svarade men har inte fått svar tillbaka  och nu känns det som om något är oavslutat. Får se om det kommer inlägg med screenshots på konversation. För jag utgår från att konversationen är över då jag inte får svar. 

Jag är fan omgiven av idioter. På riktigt – idioter. Den ena jävligare än den andra och jag kan inte bestämma vem jag tycker mest illa om längre. Pest eller kolera. Men hur mycket jag än försöker att hålla mig borta från människors drama så nog knackar det likförbannat på min dörr oavsett hur mycket jag försöker att hålla mig utanför relationer som inte har med mig att göra. Varför envisas folk med att alltid dra in mig  i sina problem och konflikter? Varför beblanda mig överhuvudtaget? Jag är inte intresserad. Sköt ert eget för helvete. Och dra åt helvete. 

Nej nu får detta inlägg avslutas. Det har tagit tid att skriva, jag har fått ta det i stunder då jag haft tid och möjlighet men jag tror nog jag fick med det mesta. Jag vet inte om mitt förakt för BM lyser igenom tillräckligt så jag vill understryka det faktum att vissa människor förtjänar inte luften i sina lungor. 

Och med det sagt; 

Namaste, motherfuckers. 


Lämna en kommentar!

36 tankar om “Advokaten och BM som behöver en pava vin, lite Marabou och ett rejält ligg. 

 • Therese

  Jag undrar hur en advokat kan få lägga fram det i bara vissa meningar i en rättegång. Och hur det kan grunda till ett beslut.
  Sen förstår jag inte som farmor hur man inte kan vänta den stunden pä att ena barn ringer upp. Då borde de ha kontakt annars med. Mamman och farmor.
  Sen tror Jg folk är så jävla lättkränkta. Och många vill jubara ha rosor och puttit men aldrig höra negativ. Varför vet jag ej dock. Sen är du nog inte den som lindar un orden😂 och bara där är man ju *annorlunda* än en vanlig tråkig människa
  2  0
 • Frida

  Åh jag blir så arg! Jag har läst din blogg sedan Kaeli var bebis. Har sällan lämnat några avtryck men jag har verkligen sansen för din brutala ärlighet och ditt sätt att skriva! Och jag delar din åsikt om att folk runt om överallt är precis blåsta. Jävligt lättkränkta, egoistiska svin får gå runt fritt bland oss… anledningen till att jag ville skriva här var för att jag själv är sambo med en, vi har två söner ihop, och han har en från tidigare med en liknande varelse, som lätt skulle kunna trampa ner sin egna son för att komma dit hon vill. Som skickade brev till familjerätten om att hon önskade att pappan avskrev sig föräldraansvaret… som en blixt från blå himmel… tycker det är sjukt tråkigt att det finns fler i samma situation, men skönt att inte va ensam. Det gör bara så ont i mammahjärtat när dem utnyttjar barn och deras känslor för att förstöra för andra 😨 stå på! Jag hejjar på Dig och Magnus! Ni är fina ihop!
  0  0  2  0
  • admin Inläggsförfattare

   Tack för din kommentar. Jag uppskattar det och det glädjer mig att det finns människor som uppskattar min ärlighet och öppenhet fortfarande.

   Det är för mig oförlåtligt att använda sina barn i sina egna agendor. Att ljuga om barnen, manipulera dem osv. Likaså att lämna barnen som vår bm gjorde. Stolpskott.
   Och som du säger. Skönt att man inte är ensam utan kan få den förståelsen.

   Tack för pepp! ❤️🌷
   0   0
 • Dessie

  Men på riktigt? Jag förstår inte riktigt vad dina blogginlägg har med nånting att göra. Du är helt ärlig med dina känslor och handlingar och det är inte direkt så att du utgör något hot för E, tvärt om skulle jag vilja säga. Men har man bara halmstrån att gripa efter så är det väl det man gör antar jag. Helt sjukt oavsett.
  1  0
 • Ellen

  Så vaddå? Skulle E ha det sämre hos Er pga att du tömmer dina upplevelser och känslor i en blogg? Dessutom är de intimare delarna låsta och detta valde man att ignorera? Detta måste väl ändå bryta någon form av lag i sig? Jättekonstigt beteende.
  1  0
  • admin Inläggsförfattare

   Man kan tro det (eftersom det tydligen är så uppenbart fel för även andra än bara mig som är ”offret”) men nej. Bara moraliskt fel och vissa advokater har ingen moral.
   0   0
 • Paula

  Men ÅH, vad jag gillar det du skriver! Första gången som jag besöker din blogg och känner mig redan hemma ♥️ Könner igen många delar i det du skriver och det hjälper mig, speciellt i dag!
  Tack 🙏
  0  0  2  0
 • Sabina

  Stå på dig! Sluta aldrig vara den du är! Du är bra precis så som du är och du är unik! Jag menar inte att du är mer än alla oss andra men du är unik som faktiskt vågar dela med dig av allt som händer i ditt liv. Vi är alldeles för många som bryr oss om vad andra ska tycka och tänka och därför håller vi tyst.
  Tycker det är vansinnigt att de använt sig av din blogg och dina låsta inlägg mot Magnus! Jag menar du äger ju rätten till dina tankar och känslor och bör inte ha med Magnus vårdnadstvist att göra!
  Jag vet att du har fått stå ut med MYCKET skit i ditt liv och kan tycka att nu när du äntligen hittat rätt man har huset fullt med ungar ett bra boende osv.. att all skit borde vara över… men precis som du skriver så tycks det dras till dig!
  Fortsätt kämpa vi är många som håller på dig!! Kram
  1  0
 • Helena Svensson

  Jag slutar aldrig förvånas över hur långt någon är villig att gå för att trycka ner en människa. Stå på dig Madde. Du ger mig inspiration och jag önskar jag hade en liten gnutta av din styrka och din envishet ❤
  1  0
 • Malin Ekman

  Fortsätt vara precis som du är! Du är en förebild för många för att du vågar vara precis som du är!

  Klart att inte alla dagar är en dans på rosor och tycker det är konstigt att rätten bara kan ta något ur ett sammanhang för att bilda sig en uppfattning.
  Även om du skriver mycket och skildrar ditt perspektiv så kan jag tänka mig att det är långt ifrån allt som händer i er familj, Så hur kan rätten ta en specifik händelse och utgå ifrån?

  Du kan inte stå till svars för hur andra tolkar det du skriver.
  1  0
 • Tess

  Härligt att du skriver långa kaffe inlägg igen! 😊
  Men jag kan fortfarande inte begripa varför vissa människor försöker göra allt de kan för att trycka ner/slänga skit på någon annan för att känna sig duktig, bättre och för att de skall kunna må bra. 🤔

  Att de inte precis som du och många av oss andra kan vara duktig, må bra av det som man har omkring sig och sköta sitt.

  Sedan förstår jag inte poängen med att missbruka någons förtroende i att ge ut ett hemligt lösenord.
  Det är ju för sjutton hemligt av en anledning. 🤭

  Hoppas på fler blogginlägg och någonstans djupt inne hoppas att man blir betrodd att få det nya hemliga lösenordet när du väl har bestämt dig…😊😘
  1  0
 • Charlotte

  Vilken jäkla soppa…med dig som ofrivillig huvudingrediens…

  Får man ens i rätten åkalla “bevis” som man fått tag på på ett oärligt sätt?!
  Tänker att man i brottsmanhang inte får provocera fram brott eller använda bevisning som man tex stulit osv…?
  1  0
 • Madeleine Widelöv

  Förstår tystnaden som varit… du och Magnus måste ha ett helt otroligt starkt band mellan er som står tillsammans genom all skit! ❤

  Beträffande svärmor känns det inte som att hon hade svårt att vänta tills han nattat, utan snarare som att hon helt enkelt ville höra det från bm av nån jävla anledning..
  1  0
  • admin Inläggsförfattare

   Ja det har varit många tankar och känslor att reda ut innan och under tiden jag skrev.
   Men det känns skönt att ha fåt ut det och även få andras reaktioner och kommentarer som bekräftar att det inte är jag som är helt fel på det.

   Svärmor. Hon är kristen. Och därför tror hon att alla har gott i sig. Bah.
   0   0
 • Kicki

  Under alla dessa år jag läst din blogg och genom dig sett både det ena och det andra rötägget, måste jag nog säga att bm genom denna handling hamnar i övre skiktet av ashole-skalan. 😠
  1  0
  • admin Inläggsförfattare

   Amen hallelujah.

   Det ska mycket till innan jag innerligt och sannerligen hatar någon och önskar de illa och ett sista andetag. Men denna bm vann det priset här.
   0   0
 • Jessica Andersson

  Kan ju bara tänka mig vad som ev sades och vilket/vilka inlägg.som citerades sådär out of the blue, hade ju själv ett jag reagera väldigt starkt i men du förklara det hela och det blir väldigt vettigt då. Vad frustrerande att få veta att dom drar upp de (vilket i sej är bara helt vrickat) också ute få lov att förklara vad man menade. Och oavsett, hur kan hon anse sig vara en bättre förälder , har hon noll självinsikt?
  Sen det med låsta inlägg dessutom, alltså jag blir så lack. Jag står dig inte ens nära, känner dig inte ens mer än via bloggen, och jag hade aldrig kommit på idén att ge ut lösen eller låta någon läsa. Så vem är den sjuka idioten? Hoppas innerligt du får svar på den frågan så att du kan få en förklaring
  1  0
  • admin Inläggsförfattare

   Ja precis. Det är inte så svårt att gissa. Men som du sa – jag förstår reaktionerna för man läser sällan det men jag är säker på att det är mer vanligt men folk pratar inte om det öppet. Och jag tvivlar på att förklaring kom fram och förståelse för det.
   Och Facebook status de hade var när jag skrev jag ville flytta. Nån hade kommenterat den statusen med ”flytta hit till Norrland” varpå advokaten fnös när hon läst det högt och sa ”och hur skulle det gå?!” Orka. Någons kommentar liksom. Som jag dessutom svarade att det går inte pga bm.
   Bättre förälder myass.

   Ja låsta inlägg. Låst dagbok. Låst hem.
   Hade varit intressant att veta hur bm fick nyckel.
   0   0
 • Jenny

  Jag förstår inte hur man kan välja att nämnda sina barn som slagträ i olika saker. Förstår man inte själv hur mycket skada dom tar. Bara att göra så borde va bevis nog för att man inte ska ha rätten så sin sida att va med dom.
  0  0  1  0