Hur tänkte du när du frågade?  16


Det är skillnad på att läsa och LÄSA. Att skumma igenom en text alternativt verkligen läsa och med det förstå vad man läst.
Med det sagt; det är förvånansvärt många som mailat mig och bett om lösenordet trots inlägget som förklarade just hur jag tänker om vem som får det eller inte, då de rimligtvis borde förstå att de kanske inte ens borde bemöda sig.

Jag har fått förvånansvärt många mail och betar fortfarande av de efterhand när tid och möjlighet ges.

Så jag saxar och upprepar mig;

⁉️Om du är en ”stamläsare” som jag kallar det så borde jag rimligtvis känna till dig. Har du följt bloggen i många år? Vet jag vem du är, har du nån gång gett dig till känna? Har du kommenterat? Kommer du fortsätta kommentera?
Då ökar såklart dina chanser att få lösenord men inte nödvändigtvis. Risken finns att jag helt enkelt inte gillar dig.

⁉️ Om du är en förhållandevis ny läsare så kanske vi kan komma överens om att du förtjänar tilliten och lösenordet först, Innan saken diskuteras – ska vi säga så?

Låt mig förklara ytterligare:

‼ Stamläsare eller ej, du kanske har följt bloggen i 10 år eller mer men sällan/aldrig engagerat dig, kommenterat, gett feedback på det du tagit del av. Då vet jag knappt vem du är? Jag känner främst igen gamla & ofta använda alias, e-mail adresser osv. Om du aldrig visar att du är där och läser så känner jag mig inte manad att ge lösen heller. Ytterst få får lösen trots de sällan kommenterar (förmodligen har vi kontakt på annat håll i så fall) Men oftast inte. Särskilt de låsta inläggen känner jag att respons kan vara på plats – så jag vet vem som varit där och läst. Jag känner ett behov av mer uppmärksamhet på den detaljen som ni förstår nu. 

‼ ”förhållandevis ny läsare” – har du läst bloggen ett år eller två så är du en ganska ny läsare. Jag har bloggat i 17 år så de två åren är inte mycket. Så nej, fråga inte.

‼‼‼ Även om vi råkat på varandra IRL, varit/är vänner, kusiner, släkt, bekanta, grannar osv etc så betyder inte det att du lättare skulle få lösenord för det. Det är för mig irrelevant. Läs ovan – ger du dig till känna? Jag vill veta vem som läst de låsta inläggen. Så kommenterar man ALDRIG vad man läst på nått sätt så nej.

NEJ man behöver givetvis inte kommentera varenda inlägg man läser i bloggen (även om jag föredrar att man lämnar spår på låsta inlägg på förekommen anledning) Ibland har man inget att säga, det förstår jag. Ibland vill man inte publicera en kommentar offentligt, det förstår jag också – då finns möjlighet att lämna sin tanke privat som många andra gör.

Jobbigt? Löjligt? För mycket begärt? So be it.

Vill även passa på att nämna att jag nekar ingen lösenord för att den sällan delar mina åsikter. Det skiter jag högaktningsfullt i, vilka åsikter ni alla har. Tvärtom kan jag ibland uppskatta diskussionerna som kommer av delade åsikter så länge det sköts snyggt.
Skulle ni inte få lösenordet så beror det på något annat.
Antingen det uppenbara här ovan som en del av er kan förstå eller något helt annat som ex att jag inte helt hundra kan säga att jag litar på er och era intentioner.

Man kommer inte alltid långt med smicker.

Men än är det inte kört! Som jag nämnt innan, om du börjar ge dig till känna så finns det chans att du får lösenord längre fram. 

Och till en något relevant fråga; vem av er följer sidan på Facebook? 

Gillar & följer här;  missmaddis på Facebook


Lämna en kommentar!

16 tankar om “Hur tänkte du när du frågade? 

 • Skrutt82

  Gillar dig din fan! Allt som oftast delar jag faktiskt dina åsikter 😘 Svårt att komma på något nu som jag inte uppskattat, men så tillhör jag inte den lättkränkta skaran heller 😂
  0  0
 • ssnadra

  Jag har blivit så blåst av ”bekanta” som fått lösenord & helt plötsligt så har folk som inte har med mina låsta inlägg att göra, läst dom.
  Jag börjar lessna på att folk är nyfikna men inte vågar säga att dom läser/vill läsa p.ga tidigare olösta konflikter!
  0  0
 • Emma

  Jag försöker kommentera varje inlägg, ibland har jag ingenting att skriva men försöker ändå knåpa ihop någon kommentar. Ibland brukar jag läsa och sen göra något annat och sen läsa igen för att komma på något att kommentera Smile
  0  0
 • Charlotte

  Hehe- jag tillhör nog den skaran som inte får lösenordet, vilket jag enligt ovanstående helt förstår men såklart tycker är synd😊
  Japp, jag är nyfiken i en strut och jag tycker dina låsta inlägg är intressanta då mkt av det du skriver där är intressant även ur synvinkel att mon grabb liknar dina i mångt och mycket😊

  Keep up!
  0  0
 • Frida

  Jag har långe haft lust att fråga efter lösenordet, men eftersom jag VET med mig själv, att jag har varit allt för anonym här i alla år så tycker jag ju inte ens själv att jag förtjänar det! Ska bli duktigare på att ge avtryck och ge mig till känna så hoppas jag en vacker dag att jag kanske får möjligheten! Sättet du skriver på fängslar, brutalt ärlig som jag gillar! Folk är så lättstötta så man kan bli uppgiven för mindre. Förstår om folk provoceras av dig. Jag diggar det 😆✌🏽
  0  0
 • Jonna

  Jag tänkte lite som så att det blir ju jävligt svårt att stalka om man inte kommer åt all den smaskiga informationen… Och det funkade ju! 😉
  1  0
 • Emma

  Jag var tvungen att gå in på FB och kolla om jag gillar och följer eller ej eftersom jag började fundera på om jag ser originalinlägget eller din delningar.
  Men det visade sig att jag ser båda delar då.
  0  0
 • Rebecka

  Jag följer och gillar din sida. Gillar dina syprojekt väldigt mycket, du fick ju till och med 5 stjärnor av mig haha. Nej inget smörande. Det var längesedan och jag läser de inlägg jag kan och drar till sig min uppmärksamhet. Ha en skön andra advent. Jag själv ska till kyrkan och se dottern sjunga.
  0  0
 • Sophie

  Jag är också en tyst läsare som aldrig lämnar kommentarer i någon blogg jag läser. Har bett om lösenordet förr men förstår ju givetvis varför jag inte får det! Har nog läst din blogg i iallafall 7 år (men tror det är mer) men kommentarerna jag lämnat går nog att räkna på 3 fingrar typ…Wink
  Jag gillar det brutalt ärliga du skriver, inte bara massa gulligull om hur perfekt allt är (som man spyr på efter ett tag). Jag är nöjd om jag får fortsätta läsa de olåsta inläggen men röven om du väljer att låsa hela skiten ;D
  0  0  0  0