Möte på soc & kanske nya läsare? 4


För nån vecka sen var det dags för mitt möte på soc. Det känns som det tog evigheter. Jag trodde att de skulle passa på att fråga mig om de blogginläggen som lyftes i rätten, som även de fått ta del utav men det verkade inte vara utav tillräckligt intresse, vad jag skrivit där. Jag behövde inte förklara mig om VAD jag skrivit alls även om vi pratade lite om det men vi pratade mest om annat.  Så nu helt plötsligt är jag en viktig del av allt detta. Tidigare har det inte varit intressant att höra hur jag ser henne (styvdottern), hur hon ser mig, hur vi funkar, osv. Men nu helt plötsligt ska det inses att jag har en del av styvdotterns liv. För att det är en annan typ av utredning, säger de. Jaha..? Borde det inte varit intressant överlag, alla andra gånger oavsett utredning/möte? Grattis. 6 år senare. NU vill man höra helheten.

De jag mötte på soc nämnde att de har också gått in och tittat på min blogg. De vet ju att utskrifterna de sett varit lösenordskyddat så de undrade hur även de kunde läsa min blogg, för de såg ju också text på min blogg. Jag fick förklara att inte hela bloggen är låst utan bara vissa inlägg. Hur bm fått lösenordet är fortfarande okänt för mig och någonting säger mig att ingen kommer erkänna någonting. För så fega är människor.

Men det känns ju spännande att även soc nu har varit inne och tittat på min blogg. Jag kan inte låta bli att undra vad exakt de tittade på, om de läste något eller letade efter något. Om de besökte min blogg flera gånger eller bara då och om de återvänt eller kommer göra det efter vårt möte idag (kanske för att se om jag skrivit om dem? Om så, hej på dig!).  Häromdagen fick jag hem utskriften från samtalet på soc. De vill ge mig en chans att “rätta” det innan det skickas till rätten. Och det som jag reagerade på var inte sånt som jag sagt och beskrivit utan hur mycket det fokuserades på bm och vad jag tycker om denne. Personligen vill jag tycka att det som faktiskt är viktigare är hur E har det, hur vårt liv ser ut, hur vi lever, relationerna, rutinerna, osv. De hade dessutom sagt till Magnus att E får “för lite plats” här, eftersom både jag och Kaeli tar mycket plats – våra personligheter dvs. Både jag och Kaeli är sociala och inte det minsta blyga. Vi kan prata mycket och vi kan prata om allt. Vi är väldigt lätta att umgås med och ja, kontrasten kan bli tydlig eftersom E kan vara extrem på andra hållet då hon kan vara blyg, återhållsam och tyst. Men även E kan fjanta sig, när hon är på det humöret, speciellt när bara familjen är nära och inte främlingar/nya människor (då blir hon osäker). Jag kan tycka att deras bedömning är orättvis då den baseras på ETT besök hemma hos oss på runt 40 minuter. Slog det aldrig dem att man kan ha “en sån dag”? Om de kommit en annan gång kanske de hade fångat henne med fötterna upp i vädret, skrattandes, skrikandes och busande. För det ser vi hemma också ibland. Just hennes osäkerhet och återhållsamhet är något vi arbetar mycket med. Har gjort det sedan hon var liten. I början svarade hon inte ens på tilltal och tittade inte ens på människor. Så vi har kommit långt, jag och Magnus tillsammans. Än idag jobbar vi på detta med att prata, att säga vad man vill och tycker och vad man känner – att det är okej att tycka och känna vad man vill och våga säga det och prata högre. I synnerhet i denna stora familjen där alla pratar hela tiden haha. Och personligen kan jag säga att det är till E’s fördel att Kaeli är så fram och öppen – det hjälper E att våga mer. E kan vara sådan hemma och skolan. I synnerhet efter umgänge med bm.

Men i alla fall.. Kanske har jag nu fått nya stamläsare efter detta? Kanske handläggarna på soc, kanske BMs advokat, kanske någon domare eller notarie från deras stund i rätten?  Min blogg når människor på så många olika sätt. Jag vet inte alltid själv hur folk kommer över sidan. Det är ju långt ifrån alla som vågar eller vill ge sig till känna, i alla fall offentligt (ibland får jag privata mail med presentationer).  När jag var uppe i rätten om vårdnaden för mina två äldste (tror det var 2007) så nämndes även där min blogg (min blogg är alltid i blåsväder verkar det som) och notarien som satt där då, kikade in på min blogg och har läst den och följt mitt liv sedan dess. Jag tycker det är riktigt roligt och häftigt. Jag vet att genom åren så har fröknar från både skola och dagis hittat min blogg och börjat läsa och på så sätt “känner mig”. Så man vet aldrig hur folk kommer över min blogg, men jag tycker det är roligt oavsett med nya läsare som återkommer år efter år. Så med det sagt, skulle inte förvåna mig om denna historien med bm och rätten och soc och allt har gett mig nya nyfikna läsare. Bm kanske börjat läsa för att snoka eller hitta smuts att använda emot mig? Jag vet att nån av bm’s vänner läst på bloggen – för en gemensam vän till mig och bm’s vän sa till gemensamma vännen att sluta vara min vän/bloggläsare. Haha. Vår gemensamma vän har nu en vän mindre på sin vännerlista och det är inte jag. Så fjantigt. Vuxna människor.

Men det är spännande att det finns så många olika typer av läsare här. Hemmafruar, högutbildade ingenjörer, jurister, chaufförer, sekreterare, ägare av företag, sjuksköterskor osv för att nämna några jag känner till. Människor som kanske inte hade umgåtts med mig eller varandra men med denna gemensamma nämnaren att de alla läser min blogg. Kul!Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

4 tankar om “Möte på soc & kanske nya läsare?

 • Jeanette Hellman

  Har de varit in på din blogg så måste de ju ha sett alla inlägg också och inte bara de som valdes ut som ”negativa”. Spännande med läsare, oavsett vilka det är. Och ja, sanningen kommer ju alltid fram till slut även om man ibland undrar vad för krokiga vägar den behöver ta.
  Är man någorlunda människokännare och i det här fallet för barn så hoppas jag att de kan tänka
  sig in i hur barn kan te sig i olika situationer. Hoppas det faller väl ut för er 💕
  0  1
 • Charlotte

  Sen kan man ju även tycka att det är viktigt att E får vara den hon är? Borde inte soc tycka att hon ska få vara tyst och återhållsam om det är hennes personlighet? Bara barnen vet att de har rätt till en åsikt och känner att de törs/kan/får yttra den så kan man ju inte tvinga ngn att göra det ifall de inte vill?
  0  0
 • Patruska

  Vänta va!? Har ditt lösenord läckt ut? När? Därför jag inte kommer in i det låsta inlägget 🤔 har lite att ta igen här känner jag brb 😚
  0  0