ante omnis mea familia

Naprapat! 

Idag var jag hos ett första besök hos naprapat. Jag har blivit rekommenderad att besöka naprapat av både vänner och min man. Jag har testat allt annat så varför inte!

Det enda jag testat i samma kategori av vård (utöver läkarvård) är minimal sjukgymnastik men enstaka övningar och råd. Jag har varit nyfiken på kiropraktiker och naprapat och bestämde mig för naprapat då jag uppfattar deras arbete som steget vassare. 

Han kollade ryggen, kände lite, fick böja lite. Sen fick jag ligga ner i olika ställningar medan han drog lite, spände lite, och i en besynnerlig ställning nästan knäckte till mig. Enstaka ”plopp” här och där. Han arbetade med lår, bäcken och rygg. Han masserade och visade mig olika övningar att göra hemma. Jag berättade om min erfarenhet från smärtrehab och råd jag fått av sjukgymnaster och naprapatens råd var mer eller mindre motsatsen. Medan sjukgymnaster mer eller mindre säger att man inte ska belasta ryggen fel/för mycket så säger naprapaten att man kan belasta ryggen hur mycket man vill. Jag tänker inte gå in på detaljer om exakt vad han sa men det var i alla fall intressant. 

Direkt efter besöket kändes det väldigt bra! Några timmar senare kom ryggsmärtor. Jag har blivit ”varnad” att dagarna efter kan man ha extra ont – vilket är förståeligt. 

Men jag rekommenderar naprapat till er med problem med rygg, nacke osv! Värt ett försök! 

Vill du veta lite mer om vad naprapati är, Klicka här

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.