1½ månad

image image  
16 juni.                                                  3 augusti.

På en och en halv månad… En och en halvmånad och hon växer och utvecklas så fruktansvärt fort att jag ibland får stanna upp en stund och tänka “Passa på nu, för tiden flyger förbi”. Ja passa på nu. Phini ska börja skolan om två veckor. SKOLAN! Årskurs 1. Laaiti tar sista tampen på dagis nu när han ska börja i stjärngruppen med de andra 5-åringarna.

Så ja, jag vet ju hur fort det går. Och lite känns det som om hon berövat mig lite av den där menlösa riktigt spädbarn/nyfödd tiden där bäbisarna är bäbisar och bara ligger där och guppar som en fisk – eftersom hon är så oförskämt nyfiken. Redan samma dag hon föddes lyfte hon upp huvudet och bara dagar därpå var hennes nacke styv och hon håller upp den själv. Och hon har väl egentligen aldrig gillat att ligga i famnen som bebisar brukar göra i början, hon vill vara uppe. Hon står upp och håller mig hårt med sina starka små fingrar och hennes ben är fenomenalt starka. Och hennes blick är pigg och vaken och enormt “med”. Hon är så nyfiken på sin omgivning att hon inte riktigt vet var hon ska börja. Hon halvligger ofta på mina knä när jag har de uppvikta och tar tag om mina fingrar och reser sig upp tills hon står rakt upp. På en  och en halv månad och hon sover inte alls lika mycket nu som i början. Nu har hon några vakenperioder om dagarna och först NU börjar vi lära känna varandra på riktigt. Nu börjar jag se hennes personlighet lysa igenom. Nu börjar vi få våra rutiner och jag vet vad hon tycker om och inte tycker om. Hon är mer vaken och jag får således mindre tid till städning, tvätt, disk, matlagning och allt annat som jag måste sköta om. Dels för att hon såklart gärna vill vara i famnen och ha sällskap och dels för att jag VILL umgås med henne. Så här får lov att vara rörigt, för jag sitter hellre och gosar med min dotter och mina söner.

En och en halv månad.. och hon växer så fort. Och hon är så ofantligt älskad och avgudad av sin familj och alla våra vänner. Men speciellt – av sina stolta brorsor som inte vill låta henne vara.

image

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. B3tty skriver:

    OMG, vilket sött litet flickebarn. Jag blir tårögd. Hon är redan en skönhet. Henne får du hålla hårt i så ingen rövar bort henne. ;) Bra jobbat!

Lämna en kommentar!