ante omnis mea familia

Välkommen till vår värld, baby ***** 

Den relativt korta versionen; kontentan. Jo, klockan 14 var vi på förlossningen för igångsättning.  Först fick jag ligga med CTG en stund. Sen undersökt. Öppen ca 2 cm. Fick 1/4 cytotec under tungan runt 16:00 som med mina tidigare igångsättningar. Man får var fjärde timme. Jag svarade ganska bra på den och började få små värkar. Inte olidligt men ändå. Kl 20 fick jag en till. Då var jag öppen 3 cm. Seriöst – 1 cm på de timmarna! 

Vid 22 var det byte av bm. Vår bm gick hem och vi fick en ny. Vid 23 tog hon hål på hinnorna och vattnet gick. Då fick bebisen en skalpelektrod. Den snurrade sig förvisso så en ny sattes. 

När vattnet hade gått förändrades värkarnas karaktär direkt. Nu blev det allvar! Inom kort kom lustgasen fram. Min tanke och plan om epidural kasserades denna förlossning också. Damnit! Jag insåg att jag skulle få klara mig på gasen. 

Bara ca 30 min senare hade jag öppnat mig till 5-6 cm. Och redan då började jag känna ett enormt tryck ner. Bara en kvart senare eller så krystade jag. 

Vattnet gick alltså runt 23:00. Jag var då runt 3 cm öppen. Bebisen föddes 23:48

Jag känner igen det. När vattnet går är det  mer eller mindre dags för mig. Barnmorskorna här har läst mina journaler tidigare så de var beredda på detta. Allt var redan förberett i god tid. Och barnmorskan lämnade inte rummet efter hon satt elektroden. Barnmorskan som förlöste mig var/är helt fantastisk. Och undersköterskan med. 

Bebisen då!?

Jo – tillåt mig presentera vår son Meelo

Född 7 december 2016, kl 23:48. 

2610 gram. 46 cm. En rumpnisse. Eller en apunge. Men vår unge! 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

17 tankar om “Välkommen till vår värld, baby ***** ”

%d bloggare gillar detta: