25% jobb och kommande möte med FK.

Nu har jag internet på datorn igen. Jag trodde jag skulle bli gladare över det än vad jag egentligen blev, konstigt nog. Känns inte som om jag saknat det överdrivet mycket eftersom jag faktiskt har internet i min iphone i vilket fall som helst. Även om det är lättare att skriva på detta större tangentbordet, får jag medge. Men oavsett vad så hindrar värken mig från att göra det jag egentligen vill, vilket är sinnessjukt frustrerande.

Jag har ju börjat jobba igen. 25% – vilket är 2h om dagen. Jag tänkte att det skulle vara en “piece of cake” men så fel jag hade. Redan första dagen när jag tog av mina “obligatoriska” skenor så hade min tumled svullnat upp och var röd. Och varje dag efter jobb har jag ont. Jag har fortfarande ont. Och det spelar ingen roll vilka skenor jag har på mig eller om jag inte har några alls, för det gör fan lika ont ändå. Mitt senaste läkarbesök resulterade dessutom i et recept på Panodil som hon tyckte jag ska ta regelbundet 4ggr om dagen. Och utöver det ska jag smörja in med Voltaren. och eftersom Voltaren kan kära slut på magen får jag ta Lanzo (vilket jag gör i alla fall). Jävla pillertrigger..  
Jag har ju varit sjukskriven sedan den 21 december och egentligen inte fått någon behandling om man då bortser från de tider jag varit hos arbetsterapeuten och fått paraffinbad och gjort handrörelser. Jag vet inte, jag kanske fick för mig att vila skulle räcka, eller åtminstone förbättra? Men när jag väl återgått så är det uppenbarligen inte så.
Jag har röntgat mina händer och det visade inget. Är det bra eller dåligt? Jag har en tid till specialister vid Carema som ska göra en bedömning så jag får se vad som händer sen.

Försäkringskassan ringde mig. Först ringde min handläggare och presenterade sig. Hon berättade att när man varit sjukskriven i x antal dagar får man en personlig handläggare. Sen ringde hon mig igen och sa att hon gärna vill träffa mig. Att hon dessutom vill träffa mig med arbetsförmedlingen. Min omedelbara reaktion var “Ska jag oroa mig?” – Hon sa att med mina diagnoser så ska jag inte arbeta med det jag gör och att de därför vill “fånga upp” mig i tid och se om det finns några andra alternativ åt mig.
Och jag vet väl att man inte ska lyssna så mycket på “rykten” och allt vad det heter, men man hör mycket skit om försäkringskassan. Det absolut sista jag nånsin hört folk säga om FK är att de faktiskt vill hjälpa. Snarare tvärtom, att det alltid är ute efter att “sätta dit” en. Och alla artiklar som rör FK i media är ju alla de artiklar där FK drar de mest korkade och hjärtlösa beslut. Så ja, man oroar sig lite? Nåja, time will tell..

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Nina Ö skriver:

  Försäkringskassans uppgift är väl att se till att alla som kan jobba, ska jobba. Ofta uppstår nog meningsskiljaktigheter om var gränsen för ”kan” går. För många som är långtidssjukskrivna, kanske framförallt för utmattning, depression, blir steget tillbaka till arbetslivet helt oövervinneligt. Detta har nog fk och arbetsförmedlingen för lite/dålig kunskap om.
  Jag har bara varit sjukskriven korta perioder, men jag har nog bara pratat med en trevlig person på fk, utav typ fem. De är inte kända för sin charm…
  I ditt fall tror jag, och hoppas jag, att fk och arbetsförmedlingen kan hjälpa dig att hitta ett lämpligare jobb. Kolla också med dem vad det finns för special-tangentbord och möss som skulle kunna vara skonsamma för dina händer.

  Håller tummarna för dig!

 2. Merlyn skriver:

  Som du vet har jag själv haft en massa skit med fk och andra myndigheter men jag tycker att det du skriver att de sagt till dig, det låter bra, verkar som de verkligen bryr sig i ditt fall så grattis!! Kram

 3. Malvi skriver:

  Alla handläggare på Försäkringskassan är tack och lov inte födda i farstun. Den jag hade kontakt med i samband med en sjukskrivning för några år sedan var riktigt bra och engagerad i MIG. Hade läst på min journal osv. Förhoppningsvis får du någon som är lika BRA – då har du ingenting att oroa dig för skulle jag säga. Håller tummarna för att det löser sig till det bästa för dig!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com