30 år VS 10 år

Alright here goes..
Ni som är bloggare känner kanske till de där sakerna som man känner att "detta borde jag inte nämna i min blogg" – detta är en sådan sak. Men just nu känner jag ett sting av FUCK IT. Jag måste få ner detta – få ner det i skrift och läsa igenom det hundra gånger innan jag fattar skitet.. ungefär som glosorna i skolan när man pluggade franska. Man fick skriva och läsa det om och om igen innan det gick in i skallen.

Jag är egentligen inte korkad eller trögfattad men jag undrar om jag är lättstött, känslig eller om jag bara missuppfattar vissa saker. Och jo jag vet att jag ofta missuppfattar vissa saker eftersom somliga människor har svårt att vara rakfram.

Vid samtal på MSN ikväll med en av de kvinnor som jag som oftast sett som en av mina närmsta vänner nämnde hon att hon tillsammans med en annan nära gemensam vän till oss ska köra upp till Ullared..

maððis säger:
Har ni plats i bilen för en till tror du? Om ni har lust att ha med mig, dvs. Jag kan vara väldigt tyst och hålla mig för mig själv.

CENSUR säger:
vi hade faktiskt tänkt och åka bara hon och jag .. inte ofta det är bara vi två .. inget personligt nu så du inte tar det på fel sätt ..

CENSUR säger:
umgås lite bara hon och jag

maððis säger:
Är du seriös?

CENSUR säger:
vad?

maððis säger:
Kan man inte vara vänner och åka tillsammans.. vad hände med "ju fler desto roligare" Trodde ni skulle tycka det var kul att ha med mig.. för vi tre om någon har ju inte uimgåtts på MÅNADER.. ni två ses ju fan så mycket oftare

maððis säger:
om det är MIG ni inte vill ha med, och ja, jag tar det så för det var fan det löjligaste jag hört, så kan man åtminstone säga det rakt ut

CENSUR säger:
jo klart man kan va det .. ta inte det på fel sätt sa jag ju .. vi ska upp fler gånger oxå ju .. och nej det handlar inte om att det är just dig vi inte vill ha med .. vi kände bara för att göra nåt hon och jag .. bli nu inte sur igen, även om du tycker att det är löjligt .. jag brukar vara rak så hade det varit det det gällde så hade jag sagt det

maððis säger:
men om ni ska åka fler gångre får ni möjlighet att göra det på tu man hand.. jag vill bara med denna gången..  och som jag sa trodde jag ni skulle uppskatta att ha med mig.. som sagt, vi har inte umgåtts på månader, nån av oss..  ni ses ju var varannan dag.. när umgicks ni med mig?

CENSUR säger:
jag vet inte vad jag ska säga .. vill inte att du tar det så för det handlar absolut inte om att vi inte vill ha dig med, du får hemskt gärna följa med nästa gång .. tänkte ta det i början av nästa år .. men jag är sån att ibland vill jag göra nåt ensam med nån av mina vänner ibland och inte i "klump" så att säga .. det är inte illa menat mot NÅN .. så jag hoppas att du kan släppa det och inte ta

CENSUR säger:
det personligt, eftersom det inte är det .. jag sa samma till X och X på jobb så

maððis säger:
Men snälla, vi är väl lika goda vänner allihop? Vaddå i "klump" – går vi i mellansrtadiet fortfarande där man bara kan ha EN kompis i taget?

Och som jag sa, trodde jag att ni skulle bli glada eftersom ni inte fått umgåtts med mig heller. När träffade ni mig sist? Nån av er..? Ni umgås ALLTID med varandra och jag e helt jävla utesluten på era kafferep och allt.. alltid. Ingen jävel frågar mig om jag ska med eller umgås. Och ingen jävel kan SÄGA nått heller, vad fan är det..?

Men om ni ska dit i januari kan ni ju boka in er tu-man-hand så? Varför är det så svårt att kunna umgås alla tre.. Äsch fuck it.

maððis säger:
Det är kanske som du sagt, som ni kallar er de tre musketörerna.. för de var ju inte fyra. vad bra att jag presenterade er allihop för varandra.

Sen ringde hon upp mig och sa precis det hon hade skrivit och jag vad jag skrivit. Jag fick inga andra svar. Utan ja, jag tar det madderfakkin personligt för att det där var fan den löjligaste ursäkten jag någonsin har hört från en kvinna som är 30 år gammal. Okay om min lillkusin på 16 bast hade sagt en sån grej, då kan man borsta bort det med att hon är ung. Men kom igen.. Vi är 30 för helvete.

Och den där ursäkten (förklaringen, if you may) var alldeles för fukkad för att gå in i mitt huvud. Jag får fan inte ihop det. Överdriver jag? Ska jag INTE ta det personligt? Är det jag som överreagerar? Hur hade du reagerat?

Dessa två som nu åker till Ullared träffas var-varannan dag. Mig har de inte umgåtts med på månader. De dricker kaffe med varandra om kvällarna i huset bredvid som det tar en och en halv minut att gå till, flera gånger i veckan. Och nu ska de åka till Ullared själva för att de vill umgås, på tu man hand. Alright.
Vaddå känna sig UTSTÖTT..? Har jag anledning till det..? JA, faktiskt. Faktiskt..

För likväl som jag inte kontaktat de värst mycket på sistone har de inte kontaktat mig överhuvudtaget. Dessa kvinnor (det är egentligen en skara på tre) har varit mina vänner i många år, särskilt en av de som går way back when, när vi gick i nian. De VET hur jag är, hur jag funkar. Det har fungerat ypperligt i flera år med att de vet att jag helt generellt är kass på att höra av mig  och det har funkat i flera år så det kan inte komma som en jävla peka-finger-vals på nu med att "men du har inte heller hört av dig" – gnäll. So what? Har jag någonsin fukkin gjort det?

"Det har bara blivit så" – fuck you. Det blir inte bara så. Det blir inte bara så att alla dessa tre samtidigt slutar kontakta mig – alls.

Och ja jag vet att jag uppfört mig besynnerligt mot de flesta de senaste veckorna, om det nu skulle vara det som är grunden. I wonder why. Människor på internet som aldrig ens träffat mig hade förståelse och kunde läsa om min rädsla och mina tankar inför  och efter operationen och hur mycket stödet från Lotta exempelvis  betydde för mig. Här sitter jag på helspänn och väntar på provsvar om vad det var de skar ur min kropp. Undrar varför jag verkar konstig om de nu upplevt det? When I needed ya the most..

Och här har vi tre konflikträdda kvinnor som hellre ger förklaringar och ursäkter istället för att vara så äckligt jävla rakfram man kan bli. För i den msn konversationen ni nyss läste hade jag lättare kunnat tackla och blivit mindre upprörd om hon faktiskt skrtivit "Nä du Maddi.. vi vill faktiskt inte ha med DIG för att du har uppfört dig som en fitta" – varvid jag faktiskt hade skämts och med svansen mellan benen kunnat förstå deras beslut att inte ha med mig.

Men vad fan vet jag. Jag har bara så jävla svårt att få det gå ihop i mitt huvud, det är en matematik jag inte kan räkna ut – att mina 30 åriga vänner uppför sig som 10-åringar och inte kan leka allihop. Umgås på tu man hand gör de OFTA, när de exempelvis åker till köpcentra eller när de samåker. MIG däremot, har de inte umgåtts med eller ens knappt träffat på väldigt länge.

Jag får det fan inte att gå ihop. Det enda jag vill är att de ska vara rakfram mot mig. För min magkänsla säger mig att det ligger "en hund begraven" här.

Du gillar kanske också...

39 svar

 1. Insanity skriver:

  Jag hade känt exakt samma sak, bara det att jag är en sån jävla mes så jag hade deppat ihop i tystnad istället.

  Fan, kan du inte ge mig lite styrka att säga i från, jag är en mas *blush*

 2. Insanity skriver:

  Och ja, det där känns fan jävligt barnsligt och omoget.. vaddå mellanstadie *bash*

 3. Malin skriver:

  fy fan asså jag hade precis som du tagit det personligt!!!!! jag hade två vänner som var såna och jag pallade inte kämpa lät dem glida isär från mig

 4. Anna skriver:

  ja jag håller med.. Jag tror det är en hund begraven.. Synd att dom inte bara kan säga det rakt ut då…

 5. Miia skriver:

  Jäkla mellanstadie fasoner!!
  Även om du inte hört av dig till dem så har ju en vänskap två sidor..

 6. Emma skriver:

  Något konstigt verkar det vara eftersom dom nu ses så ofta annars. Dom kan lika bra säga direkt varför dom inte vill ha med dig istället för att komma med lama ursäkter.

 7. Maria skriver:

  Jävla nedrigt beteende. Jag hade reagerat som du helt klart. Även om sanningen kan vara förjävlig emellanåt, så föredrar man faktiskt att folk kan vara rakryggade nog att stå för den. Man känner sig som en idiot när folk kommer med dumma bortförklaringar. Tror de att man är tappat bakom en vagn liksom?

  Well..i det här fallet ska du nog inte känna dig utstött, utan vänd det till att du står med huvudet högt. De vaknar förhoppningsvis förr eller senare och inser vilka barnrumpor de är.

 8. Andie skriver:

  Jag tycker också att det verkar ligga en hund begraven. Och stilen på det hela verkar väldigt mycket mellanstadiet.
  Kan tyvärr inte komma på några smarta råd just nu. Själv hade jag omvärderat ”vänskapen” och antagligen ute slutet dem från mitt liv helt och hållet.Men det är jag det, du måste ju ta dina egna beslut. Man väljer ju vad man vill lägga sin energi på här i livet.

  Du rockar *rock* i alla fall bara så att du vet det! Och du verkar vara en sådan vän som i alla fall jag skulle vilja ha!

 9. Malin skriver:

  Jag hade känt precis likadant.. Däremot hade jag nog inte haft stake att reagera som du, men jag önskar att jag hade haft det!

  Äh skit i dem, jag kan köra dig till Ullared! :D

 10. Emma skriver:

  Att umgås på tu man hand kan man behöva ibland – det är en självklar sak för mig. Däremot är det många som reagerar som du gör och tjurar ihop, åtminstone ett tag. Det är skitsvårt att få folk att fatta att det inte är något personligt, ibland vill och orkar man helt enkelt bara ha med en att göra åt gången. Så funkar jag. (Fast på riktigt till skillnad från vissa andra.)

  MEN (ja, jag har läst alltihop så tro inte att jag är helt blåst) om man umgås var och varannan dag redan just på tu man hand, eller tre kvinns hand som det verkar, så borde inte precis det behovet finnas.

  Det är ju så att din magkänsla brukar ge dig rätt så misstänker du att det är en hund begraven så är det säkert det också. Det är svagt att inte kunna vara rättfram och jag önskar innerligt att jag kunde vara lika rakt på sak som du är Maddi, men det är väl också därför jag ser upp till dig och inspireras av dig och gillar dig så mycket.

  *hart*

 11. Emma skriver:

  BTW, du kan få övningsköra dit – du får hela bagageutrymmet på dig att shoppa… ;)

 12. Tina skriver:

  Du överdriver *bash* .. jag hade blivit småsur men hon säger ju gång på gång att det inte är personligt utan att dom helt enkelt vill åka bara dom två, lita på henne ffs…få in det i skallen *note*

  *hehe*
  /Tina

 13. Emma skriver:

  Jag kan förstå det det med att umgås på tu man hand ibland för det är något jag själv har behov av att göra ibland. Det betyder verkligen inte att jag tycker mindre om någon av mina vänner för att jag ibland säger nej vi vill göra det här själva. Fast å andra sidan kan jag förstå dig om de nu umgås hela tiden. Jag personligen brukar ha mysiga aktiviteter på tu man hand med de flesta av mina kompisar så tror ingen av dem känner sig speciellt utfryst när jag säger nej.

 14. Annelie skriver:

  Jag skulle nog ha känt likadant *trosta* …men hoppas det löser sig. Ha en bra dag.
  Kram
  *hart*

 15. Ellen skriver:

  Hade det vart någon annanstans än Ullared hade jag kanske haft mer förtåelse men i Ullared springer man väl mest för sig själv oavsett vem man åker med, enda umgängestiden är i bilen? För inte fan går man ihop där inne? Iaf gör inte jag o mina polare det?
  Jaja deras förlust, ingen Maddihärlighet i bilen! *krama om*

 16. ninna skriver:

  jag säger som många av dom andra, det verkar lite underligt. Jag hade med tagit det personligt om någon av mina närmsta vänner sagt något sådant med tanke på hur sällan vi faktiskt träffas..
  Hoppas det löser sig! *hart*

 17. lotta skriver:

  Ja du Madde. Jag hade nog reagerat som dig. Jag hade tagit det personligen. Om det nu varit så att dom inte träffats redan var varannan dag hade jag ju tagit det på ett annat sätt och inte alls reagerat mer än surat och sms terrat dom hela resan till ullared haha.

  Det e svårt med vänskap. Vänskap e en bulig väg med dålig asfalt. Ibland e vägbeskrivningarna fel och man hamnar vilse.

  Men som Carola en gång sjöng…

  Sanna vänner har man kvar när dom andra har gått. Sanna vänner kan man alltid lita på. Sanna vänner kommer alltid igen

  *tihi*

 18. Jessica skriver:

  Ska jag vara ärlig så kan jag faktiskt vara likadan. OM jag planerat något ihop med någon och ser fram emot detta så vill jag inte alltid ha med någon annan. Och då hade det blivit helt fel om jag trots de tog med någon annan för att den puschade sig med. Oftast är det roligare att åka ett gäng men ibland vill man vara ensam med, speciellt om man inte pratats vid på länge.
  Och hade någon gett mig förklaringen att vi vill helst åka bara vi två så hade jag svalt det och ryckt på axlarna.

  Dock i detta fallet har jag ju förstått att där faktiskt ligger lite annat bakom i detta fallet. Som att dem umgås så mycket redan och knappt har med dig någonstans. Så jag förstår att du får en liten ”aha” upplevelse eller vad man ska säga. Och you know the thing about your feelings… De brukar stämma.

 19. Karin skriver:

  Tja, om dom umgås var och varannan dag som du säger så är det väl kanske lite konstigt men annars tycker jag att man faktiskt får umgås bara på tu man hand. JAG tycker själv det är roligare att göra saker så. Jag vet ju inte eran story tillsammans men det skulle aldrig falla mig in att tjata på att få följa med. Vill dom inte ha med mig så får dom väl åka själva. Hur kul är det att följa med om dom egentligen vill åka på tu man hand? Har dom planerat det så så vill dom kanske inte ändra sina planer och thats it. Ta det inte så personligt förrän du vet att det är just dig dom dissar och om det nu skulle vara så får du väl ta det då?

  Sen hur man reagerar på saker och ting är en annan sak. Jag hade också tagit det personligt men jag hade blivit ledsen och inte sagt något utom mjöligen hej då och lagt på (eller kopplat ner). Sen hade dom fått komma till mig nästa gång jag hade inte tagit kontakt med dom först. Du ser det är jävligt lätt att tala om hur man ska bete sig men svårare att bete sig så när det gäller en själv.

 20. Maria Malmgren skriver:

  its smells like a dead cat!…. dem vill nog inte ha med dig.. kan vara så att dem blev stötta i kanten när du skrev inlägget om vänner.. då när vi alla beundrade lotta & din vänskap .. vad vet jag…

 21. Anneli.. skriver:

  men snälla.. Ibland undrar man..

 22. Thina skriver:

  Jag hade åxå blivit sur! Fast jag hade surat i det tysta, är för feg för att ta sånt med dom det gäller. Dom borde väll inse fördelen med att va fler…man blir ju fler som delar bensin tex…och ja ullared är ju inget sådär mysställe man åker för att umgås…
  Och ja ses dom redan varje dag…

  Nä du dom verkar konstiga! Skit i dom!!
  Men det är bra att du har mod att ifrågasätta dom!

 23. Jenny skriver:

  Hur kul är det att åka med dom om dom inte vill? Nä.. skit i dom och övningskör upp (som jag läste att du fick).
  Jag hade också tagit det personligt, men är sån fegis så jag hade nog inte vågat säga nåt.

 24. Klas skriver:

  Du har inte funderat på att det kan ha med att göra
  hur du är, du verkar vara så jävla energisk och kräva
  så jävla mycket uppmärksamhet hela tiden.

  Skärp dig, låt dem åka till Ullared själva utan dig,
  du kan ju som skrivet följa med någon annan gång!

 25. Anna V skriver:

  Får man säga att du får skärpa dig? Gör det, att de vill åka själva har inget med dig att göra, utan just att de vill åka själva, tror jag!

  Det du håller på med är fjortisfasoner! Varför ska allt handla om en själv, så var man när man gick i skolan. De vill inte leka med mig, behöver inte betyda att de inte vill leka med dig, utan att de vill leka med varandra!!!

 26. Klas skriver:

  Förresten så verkar alla som kommenterat hos dig bara
  visa sympati för dig ”bara för att”, undrar egentligem
  hur många det är som tycker som de skriver egentligen?..

 27. Therese Anerland skriver:

  Jag hade gjort precis som dig. Tagit det jävligt personligt och dessutom undrat vad f-n är det för fel?
  Om dom två umgås jämt och ständigt så kan dom väl ta en annan resa själva?
  Tycker det är roligare att åka iväg flera.
  Dåligt helt enkelt. *frown*

 28. Kim skriver:

  Jag hade blivit lack.. Här luktar det verkligen piss-off.. Jag antar att jag vet vem det är och säger FY SKÄMS… Bättre vara ärlig än svansa runt den heta gröten… Oavsett vad så vet du att JAG iallafall finns där för dig & får följa med mig precis vart du vill.. [ När mannen min nu hittar en bil någongång *bash* ] *hart* *hart* Puss kram

 29. Sarah skriver:

  Jag tänkte på det, varför ens nämna det om man inte är välkommen? Man kan ju lika bra hålla klaffen
  då, och kanske inte säga något förrän efteråt.

  Nä, lita på din känsla, den är ju alldeles för ofta rätt, och jag tror du vet vad det rör sig om även denna gången egentligen.

 30. TuffLoysan skriver:

  Håller med er båda. Jag tycker det är jättemysigt att kunna umgås med endast en vän åt gången. Dock är jag lite feg, så jag skulle aldrig kunna säga det rakt ut; vi vill umgås själva. Och sen vet jag juh aldrig hur mina vänner känner innerst inne heller. Men sen skulle jag nog aldrig ens heller bjuda in mig själv på en resa, för då skulle jag känna mig påträngande. Då känns det bättre om folk frågar mig, eller om man tillsammans planerar något. Men sen förstår jag dig; jag hade nog också tagit det personligt, om någon sagt så till mig. Och sen om dom nu umgås en massa annars också så ser jag inte riktigt meningen med att fara och shoppa tillsammans, bara dom 2.

 31. Lovs skriver:

  Som några få har uttryckt det ovan, så undrar jag också vad det här är för fjortisfasoner. Av dig! Herregud, om dom har planerat något för sig själva är det väl inte mer med det? Ifall det hade legat någon jäkla hund begraven hade dom väl inte ens nämnt resan. Nähäru, det handlar om avund här. Inget annat. Ibland vill människor umgås på tu man hand. Någon av dom kanske behöver det av någon anledning.

  Dt är minst lika mycket fjortisfasoner att umgås två och två, som det är att Inte Inse Att Människor Har Olika Behov Av Varandra.

 32. Sandra skriver:

  Jag har aldrig tyckt om att umgås med tjejer, de flesta kör ”leka ensamma” & ”talk behind someones back!” Men självklart hoppas jag att jag en dag möter någon som inte kör på den stilen *trosta*

 33. Jessie skriver:

  HAHA vilken larvpotta! VA fan det larvigaste jag hört.
  Varför va hon ens tvungen att nämna att dom ska till ullared om ingen annan får hänga med?
  Tycker inte att en vuxen kvinna på 30 år borde bete sig så.
  Känns som om man läser om en fjortis som vill ha sin bästa vän för sig själv.
  Och vadå vi ska di i början på NÄSTA ÅR, du kan få hänga med då. Det lät ju jävligt lockande.

  Härligt med vänner alltså.
  Du är bäst *cheer*

 34. Stina skriver:

  Jag vet inte om jag tycker att det är så konstigt. Det känns mest som en tjejreaktion att direkt utgå ifrån att man blir utesluten bara för att man inte kan vara med alla gånger. Det kan förvisso bero på att kvinnorelationer fungerar så: vi gör varandra så osäkra att vi inte längre kan ärliga med varandra.

  Alla vänner har olika sätt att umgås på, och om man umgås i grupp blir det ju inte riktigt samma sak. Det kan ju faktiskt vara så att de känner att de har saker att snacka om som du kanske inte är så våldsamt intresserad av?

  Man äger inte sina vänner, och bara för att man har introducerat en vän för en annan vän, så har man inte monopol på deras gemensamma framtida vänskap. Den här gången är du kanske helt enkelt inte välkommen. Inte för att de är arga eller sura eller vill stänga ute dig, utan för att de vill träffas och de umgås på ett annat sätt än vad du gör dem.

  Se din vänskap som något du har med enskilda personer, inte som något du har med en grupp. På det viset är folk aldrig skyldiga dig något om de träffar andra, och samma gäller dig. För det är det som är grejen: ingen är skyldig någon något nån gång. Tacksamhet är en illusion vi har skapat åt oss själva för att känna oss rättfärdiga. Som att världen är skyldig oss något. Du introducerade dessa människor för varandra: congrats. Det var snällt av dig. Nu är de vänner och deras vänskap är mellan dem, på samma sätt som din vänskap med varje enskild människa i det gänget är DIN ensak.

 35. Suss skriver:

  *fnissar*

  bara så du vet får du inte umgås ensam med några av mina kompisar här uppe!

  För de är MINA!!!!! :D *bash*

 36. Emma skriver:

  Verkar som din ”vän” stannat kvar i lågstadiebeteendet men åldern har dragit ifrån. Får man säga ”en vuxen människa i blöja”? *rock*

 37. Mysan skriver:

  Surfade runt lite och hamnade på din sida.. Kunde inte låta bli att kommentera detta inlägget.. Ja vad sysslar dina ”vänner” med.. Väldigt dåligt stil att inte kunna vara ärlig.. Hoppas iallafall att du haft en bra dag / M

 38. starfruit skriver:

  Om de nu ändå umgås var och varannan dag på tu man hand är det ju lite löjligt att inte kunna åka alla 3. Klart man tar det personligt. Varför ens ta upp att de skulle åka till Ullared med dig om du ändå inte var välkommen?

  Äsch, strunta i dem och åk med någon annan istället.

 39. Jasas skriver:

  Hade dem INTE träffats så ofta så hade det inte varit konstigt, men om dem nu träffas så ofta så varför skulle du INTE kunna följt med? Barnslerier! Snälla klubben, verkligen!

  Som du skriver så hade JAG tyckt att det var mest rätt mot Dig att skriva svart på vitt – rakt ut, att dem inte vill ha med Dig! Fan vad lack jag blev nu då.

  *bash*

Lämna en kommentar!