40

Idag fyller jag 40. Jag nollar. Det ska vara en stor grej att nolla och inte alltför sällan brukar man fira det med pompa och ståt. Men så är inte fallet för mig. Min 40-årsdag kommer nog inte firas alls.

Vi flyttade till huset den 15 juni. Dagen innan vår dotter fyllde 9. Needless to say- det blev taskigt planerat. I all stress med flytt och avslutningar och allt som kommer med det så hade jag ingenting till hennes dag. Men Emma, en av mina allra närmaste (som även hjälpte oss att flytta!) sprang iväg snabbt på flyttdagen och ordnade med present och morgontårta så att bi kunde fira henne litegrann på födelsedagen. Så jag föreslog att vi slog ihop hennes födelsedag och min och fira samtidigt. Dvs idag. Så jag hoppas att de presenter jag köpt online levereras idag. Min dag idag är skitsamma, men jag vill att kaeli känner att hon fick åtminstone en födelsedag. För barn är ju sånt betydligt mer roligt och viktigt än vad det är för oss vuxna.

Jag har ingen åldersnojja alls. 20, 30, 40 spelar mig ingen roll. Ingenting förändras. Jag får mer erfarenhet av livet, blir mer bitter som sig bör och mer ”tantig”. Jag har redan börjat sy och lärt mig brodera. Trädgårdsarbete har jag också börjat med. På agendan förmodar jag att stickning och virkning tar sin rättmätiga plats. Sen vet jag nog inte mycket mer jag ska börja med för att kunna titulera mig ”riktigt jävla skitgammal” men nog vill jag våga påstå att jag är på god väg. Kanske sluta färga håret nån dag? För grått har det redan börjat bli, mina vänner. Vilket jag förvisso tycker är snyggt men inte när det bara är enstaka strån, det går gärna bli helt grått. Långt grått hår är ju riktigt snyggt!

Om inget annat är jag en jävligt snygg 40-åring. Och min man är fortfarande mitt lammkött med sina magra 33

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Linda J skriver:

  Grattias på din dag
  Då kan jag titulera mig som gammal fastän jag inte är fyllda 40? här sys, broderas, stickas, virkas och så har jag dessutom grått hår.?

 2. Ulrika skriver:

  Grattis till 40!
  Själv har jag 5 år kvar och är inte tillfreds med att bli äldre ?

 3. Marie i Skåne skriver:

  Grattis i efterskott!
  Och Grattis till hus och flytt!!
  All lycka till er.

 4. Emmily skriver:

  Grattis på din dag! Och grattis till Kaeli! Och flytten, hoppas ni ska trivas! För ett år sedan flyttade vi också långt ut på landet, med 45 min till jobb, men så värt det alla gånger om!

 5. Rebecka skriver:

  Virka gör jag tillsammans med läsning och trädgårdsarbete ,jag har34 år gammal redan fått titeln tant så för mig är de redan kört. 40 är ingenting idag. Man har halva livet kvar om hälsan tillåter. Man blir så gammal man känner sig . Får fortfarande visa leg på systemet var gång. Det är faktiskt drygt nu när man fått handla i 14 år.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com