Murphys Lag: Tid hos läkaren

Min underbara mamma ringde vårdcentralen i morse, just prick klockan 8.00 när deras telefonsluss öppnar. Hon väntade i 20 minuter innan hon erbjöds att lämna ett telefonnummer de kan ringa upp och knappade in mitt mobilnummer.
Runt klockan 9 rinde vårdcentralen upp mig och jag stod utanför Laaiti’s avdelning och skulle just lämna barnen.
Intravenös venoferHon undrade vad jag söker för och jag förklarade som hastigast. Hon bad om mitt personnummer och när hon såg mitt namn sa hon att hon tyckte väl att hon kände igen min röst – jag har ju gått hos henne innan. När hon sa det kände jag igen hennes röst också och vet precis vem hon är. Hon är en av de sköterskorna som gav mig mitt intravenösa järn i fjol.
Hon gav mig en tid i alla fall.
The Good News: Jag fick en tid idag
The Bad News: Jag fick tid till den läkare jag har minst förtroende för på denna planeten. Det är MURPHY’S LAG!!
Varför?
Min pappa sökte för en växande knuta han hade på halsen, för några år sedan. Läkaren han kom till på vårdcentralen kunde inte diagnostisera problemet men skrev ut penicillin – det, trots att han inte visste vad det var. Pappa tog penicillinet som läkaren ordinerat och knutan växte dubbelt så fort till dubbel storlek varvid min pappa sökte vård på en annan ort och fick diagnosen cancer. Inte långt därefter blev pappa opererad då den största delen av tumören opererades bort och cellgifter sattes in och strålbehandling likaså.
Jag är inte läkare – men skriver man verkligen ut medicin om man inte ens vet vad problemet är? Jag skulle nog hellre se att pappa blivit remitterad vidare för annan konsultation.
Och ja, that’s the bad news – jag fick samma läkare idag.
Jag kommer faktiskt vara ärlig från första början och tala om varför jag inte hyser mycket tilltro till honom och säga rakt ut att jag inte är intresserad av någon kanske-medicin. Om  han inte vet vad som felas mig ser jag hellre att jag blir remitterad till någon annan. Jag är där för att få hjälp och få bukt med mitt öga, inte bli nått jävla besservisser offer eller ”jag-är-för-stolt-för-att-erkänna-att-jag-inte-vet-allt” – offer.

missmaddis misshandladOch nej, ögat ser inte bättre ut idag, tvärtom. Det blir mer och mer svullet och rött och det har spritt sig till nedre delen av ögat och det är med kraftansträngning jag lyckas öppna ögat bara någon millimeter. Varje gång jag blinkar svider det.
Det var med försiktighet som fröknarna på dagis frågade vad som hade hänt. I alla fall på Laaiti’s avdelning. Fröknanrna på Phini’s avdelning är mer raka ”MEN HERREGUD HUR SER DU UT”  haha.
Jag ser för jävlig ut, jag ser verkligen misshandlad ut och överväger att snabbt trycka ut en t-shirt med texten ”If you think I look bad, wait until you see the guy I was fightning” innan jag tar mig ut i byn idag.

17 reaktioner på “Murphys Lag: Tid hos läkaren

 1. förstår dig precis vad gäller läkare som inte sköter sig och är totalt inkompetenta. Har varit med om sånt för många gånger och det är verkligen illa.
  Och i ditt fall vad gäller din pappa så var det verkligen illa, du kanske skulle nämna det för läkaren när du är klar.
  Skönt iaf att din pappa fick hjälp på annan ort och annan läkare, sånt är ju inget man leker med precis

 2. Men herre gud min älskade vän. Jag lider med dig. Ditt öga liknar så som Nikkes öga såg ut när han fått skit i ögat. Han blev tvungen att åka till ögonkliniken för att låta dom spjäla upp ögonlocket & rensa. Önskar dig lycka till Hos läkaren & hoppad att han inte ordinerar Ipren. Hehe.

 3. hade med en läkare i bjärred som är lite speciell.. går du till honom så frågar han avd för behandling du tror du behöver.. utan att titta på en..hade en uvi när jag var hos honom..och jag troddde det med själv . men han skrev ut peniccilin utan att ta prover eller nåt.. blev njurbäckeninflamation av det.. inte så värst kul..du kanske får en salva du ska smörja på.. har ingen aning vad det är för en typ du ska till..men vissa ska inte vara läkare..

 4. Fy fan vilken jävla läkare.. Borde han ens få kalla sig det?!
  Det är fan sjukt!
  Hoppas han hjälper dig med ditt öga iallafall..
  Och det där med T-shirten var en bra ide!<3

 5. Som du skrev, ur de goda nyheterna blir det naturligtvis dåliga 🙁
  Men, stå på dig! Så blir det rätt iaf.
  Lycka till i dag!!!

 6. Haha, tröjan låter som en bra idé 🙂
  Uch, det är hemskt när man inte känner förtoende för läkare och när de inte kan sin sak :S Men lycka till idag i alla fall!

 7. Tyvärr tror jag att det är ganska vanligt att man skriver ut medicin trots att man inte vet vad det är :/

  Jag kom till vårdcentralen i somras och sa att jag tror jag har urinvägsinfektion.. Jag tog prover och allting, sen sa läkaren ”Det syns ABSOLUT INGENTING i dina prover, men jag skriver ut penicillin ändå” – min mamma blev galen…
  Inte riktigt samma sak men ändå, varför skriver man ut recept om det inte syns minsta spår av någonting alls? :S

 8. Läkare är ett lustigt släkte. Inte alla som borde vara det! Har själv råkat ut för en ”gissningsläkare”, och han kan ev. ha bidragit till att jag saknar en arm idag. 😛
  Stå på dig hos doktorn!! 🙂

 9. Jag lider verkligen med dig! Men snart är du där och har förhoppningsvis fått medicin som hjälper.

  T-shirten borde du göra. Skitbra idé.

 10. Haha det med t-shirten skit bra ide..Tror du lever dubbelliv o bedriver fightklubb på nätterna.haha,Hoppas ögat blir bättre snart..

 11. Hope your appointment with the doctor today went/goes well!! One thing is you looking like that – that can at least give us something to laugh about. But it’s no good that it hurts! Don’t want you to be in pain!
  Can’t you choose which doctor to see in Sweden? In Norway we choose one doctor that is ”our”. So every time I go to the doctor I go to the same man. If it’s something urgent I always get an appointment the same day – or the next if I call late in the day. And all my kids has the same doctor. That makes it much easier. If you don’t like your doctor you can switch. (if you have to go to the hospital its different of course, then you have to do with who ever is there at that time)

 12. Känner så igen det dära. Finns många läkare som e sånna. VAr hos en med min hals som va jätteproblematisk. Han tog en kik, kostaterade att det inte var halsfluss. Sa att jag vet inte vad det är men jag ger dig pencillin. Jaha liksom….. Nu var ju inte detta så allvarligt som i din pappas fall och mitt halsont gick över, men bara principen att inte kolla ordentligt

 13. Fan va sjukt! JAG hade anmält den läkaren rakt ut, utan tvekan. Men e det den läkaren som jag tror d e så är han e gammal alkis som nyligen blivit fri från det. Så vem vet.. han kanske var berusad som fan då. Skandalöst!

 14. Haha, sitter här med samma symptom. Hur gick det sedan för dig? Jag tror jag själv dör snart =) Får väl trycka upp en tischa jag med haha! :peace:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.