ante omnis mea familia

8

Hon gav mig en ÅTTA!

Du vet ibland när man börjar en tanke som helt skenar iväg..? Så började det någonstans mellan mina hjärnbalkar och resultatet var att jag frågade Cindy om hon tycker att jag är ful. ”Det är lugnt, var HELT ärlig mot mig, jag kan ta det! På en skala 1-10, vad tycker du?” frågade jag min annars så vänliga chef. ”Jag tycker du är en åtta” svarar min chef. ”Du har ett sånt vackert ansikte”. Jag kunde inte tro det! ”Åtta!? Vaddå åtta! Jag trodde du skulle säga att jag var en TOLVA eller nått..!” Och det skrattade vi åt resten av dagen. Cindy fick fantamig en FJORTON av mig..

Buzzador: Denivit

När jag kom hem från jobb hade jag ett Buzzador paket väntandes på mig. Denna gången var det Denivit tandkräm som jag ska få lov att dela ut, plus en flaska Denivit 3D munskölj. Jävlar vad jag har många flaskor att rengöra käfte med nu, ståendes i mitt badrum. Med paketet kom även rabattkuponger som jag tänkte dela ut med tandkrämen. Det ska tydligen vara en sådan 2-in-1 tabdkräm med bevisad effekt för vitare tänder på 10 dagar. Upp till bevis.

Piercing: Nya hål i örat

Samtal med min son Phini för två kvällar sedan, när vi satt och gosade i soffan.
Phini: Mamma, jag vill ha piercing.
Jag: Phini, är du säker på det. För i så fall får mamma SKJUTA dig med en PISTOL i örat. Och det kan göra lite ont. Men man får ett fint örhänge.
Phini: Skjuta?! (förtjust skratt) Ska du SKJUTA mig, med PISTOL?!
Jag: Ja.. det måste man. SÅ skjuter man med pistolen så sitter ett örhänge där sen.

Vi pratade lite om det och jag överdrev och underströk just PISTOL och SKJUTA för att han skulle vara säker och kanske lite rädd och avskräckt. Jag lärde mig förra gången och har väntat på att han själv ska komma när han vill. Jag förväntade mig iofs att den dagen skulle komma om en sådär 10 år.
Sagt och gjort, jag tog med pistolen hem och laddade upp med vinster (tablettask och lakritsstång) som man vinner om man faktiskt vågar. Jag förklarade för Phini igen att jag måste skjuta honom och han var väl införstådd med det. Han fick hålla i pistolen och vänja sig vid den och  jag skjöt den några gånger för att han ska vara beredd på smällen för oftast är det mest det som barn blir rädda för – smällen, och att de inte är beredda. Han lät mig tvätta, han lät mig markera och vipps så satt det ett örhänge där. Han tjöt, grät och skrek i 120 sekunder tills han fick sin vinst och en exalterad mamma. Sen var det Laaiti’s tur som stod förstenad bredvid och bevittnade sin storebrors vånda. Han ögon var uppspärrade i ren och skär rädsla och han ångrade sig. No shit?
Han lurkade upp på stolen och skulle ta godiset men jag satte stopp och förklarade att det faktiskt var vinsten om man vågar hål i örat. Phini hade lugnat sig och Laaiti var osäker. Jag gjorde likadant med honom och lät honom hålla pistolen och fick själv skjuta några gånger. Han tyckte att det var kul att skjuta och plötsligt var inte pistolen skrämmande längre. Han sattes på diskbänken och han lät mig tvätta av örat och han lät mig markera och vipps så hade han ett örhänge där. Och han tjöt. Du milde, vad han tjöt! I en sådär 120 sekunder tills han fick sin VÄLFÖRTJÄNTA vinst. Och nu är de bägge två nöjda och glada med sina hål i örat. Laaiti är mer ”skitsamma” medan Phini är stoltare än få och ska visa alla.
Senare samma kväll i soffan, satt Phini bredvid mig.
Phini: Mamma. Jag vill ha piercing i näsan.
Jag: Finns inte en chans. Det får du inte.
Phini: Varför?
Jag: För att du är för liten.
Phini: När jag blir stor ska  jag har piercing i hela örat och näsan. Överallt. Och jag ska pierca DIG.
Jag: Ska du kanske bli piercare, som mamma?
Phini: Jaaa!

That’s my boy!


(som ni ser så har Laaiti’s blåsor blivit ruvor. Dagis nästa vecka!)

Phini är väl införstådd med att man inte får lov att pilla. Han är fyra och fattar grejen. Han är noga med att mössan inte får täcka över, han sov på andra sidan när han gick och la sig och har spenderat någon månad med att tillrättavisa mormor sedan hon fick sin tragus piercad med att ”PILLA INTE, MORMOR!!”

Det vore ju schysst faktiskt.. Jag ser en ny framtidsdröm bildas inom mig. Tänk om jag någon gång öppnar egen studio och tränar upp mina söner och vipps så har vi ett familjeföretag. NICE!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

21 tankar om “8”