9 föräldraregler du kan skita i

Barnen ska se på teve max en timme om dagen – annars? Passa på att sov medan bebisen sover – men om det inte går då? Här är nio vanliga råd som du faktiskt inte behöver ta så hårt på.
Och missmaddis håller med de flesta.

1. ”Oroa dig inte över städningen när du har en bebis att ta hand om”.
Sanningen: Att låta hemmet förfalla helt minskar inte direkt stressnivån hos en nybliven förälder. Så om du hinner tvätta någon maskin här och torka någon bänk där så behåller du åtminstone lite av kontrollen över hemmet.

2. ”Passa på att sova när din bebis sover”.
Sanningen: Det är inte alla av oss som klarar av att sova på dagtid, fastän vi är så utmattade av sömnbrist att vi praktiskt taget ser i kors. Om det inte funkar för dig att sova på dagtid är det bättre att göra något annat än att ligga där och känna dig frustrerad för att du inte kan somna.

3. ”Begränsa ditt barns aktiviteter till en i taget”.
Sanningen: Det här kan vara svårt att lyckas med om du inte aktivt vill avskräcka ditt barn från att prova på nya aktiviteter. Något som kan kännas lite fel att göra.

4. ”Begränsa antalet inbjudna kompisar till kalaset till barnets ålder.”
Sanningen: Den här regeln blir ofta omöjlig att följa när barnet börjar skolan och har 15 bästisar. Hur bestämmer man vilka av kompisarna som ska exkluderas?

5. ”Du måste vara konsekvent med potträningen”.
Sanningen: Dina barn kommer att sluta med blöjor oavsett hur inkonsekvent du är. Vissa barn är mogna att sluta med blöjor tidigare än andra, men förr eller senare blir alla blöjfria.

6. ”Ge aldrig någonsin efter för tjat”
Sanningen: Finns det verkligen föräldrar som aldrig, aldrig har gett efter? Sluta ha dåligt samvete för att du varit en ”dålig” förälder och låtit dina barn spela tv-spel tre dagar i rad fastän ni egentligen kör på en varannan-dags-regel.

7. ”Låt inte barnen hoppa av aktiviteter mitt i terminen”.
Sanningen: Att tvinga sitt barn att fortsätta med pianolektionerna/fotbollen/karaten när han eller hon absolut inte vill orsakar bara lidande. Självklart ska man prata med sitt barn om varför det vill sluta för att se om situationen går att lösa på något annat sätt, men om ditt barn verkligen vill sluta så ska det naturligtvis få göra det.

8. ”Barn får inte titta på teve mer än en timme om dagen”.
Sanningen: Nej, teven och datorn är inte era fiender och det finns tillfällen då de är praktiska att ta till. Ett sjukt barn som inte kan gå till förskola eller skola kan mycket väl få tillbringa några timmar framför dvd:n. Att man låter barn titta på teve betyder inte att de automatiskt blir passiva och slutar leka.

9. ”Stanna hemma med din nyfödda”.
Sanningen: Lite frisk luft har aldrig skadat någon. Ändå är det rätt så vanligt att äldre släktingar kommer med det här rådet. Är det vinter och högsäsong för rs-virus så är det vettigt att undvika stora folksamlingar och självklart bör man hålla sin nyfödda borta från sjuka vänner och släktingar.

Källa: http://www.alltombarn.se/

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “9 föräldraregler du kan skita i”

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: