ante omnis mea familia

Akut besök på KK idag

Igår försökte jag förgäves komma i kontakt med en barnmorska för rådgivning. I min by fanns inga barnmorskor tillgängliga utan vi hänvisades till alby där ingen svarade. Jag ringde KK i Lund men vänteköerna var otroliga och när jag till sist försökte igen var telefontiderna slut. Tack för den.
Så jag återupptog mina försök igen idag. Jag pratade med min barnmorska och berättade om mina magsmärtor och min oro eftersomja vet jag har en cysta och undrar om det kan vara något på tok. Hon rekommenderade att jag ringde till KK akutmottagning vilket jag gjorde. Efter 30 minuter i telefonkö fick jag prata med en sköterska som ville att jag ska åka in och titta på det och jag fick en tid 14.40. Sen ringde jag chefen och berättade och fick dagen ledig.

Martin följde med mig in och vi var framme vid 14.30. Sen fick vi vänta och vänta och vänta. Dagstiderna kom och gick och sen kom sen eftermiddag när jourläkaren tar över. Det är alltså EN läkare på KK akutmottagning OCH förlossningen. Han springer alltså däremellan och det är helt sinnessjukt?!
Vi kom in till läkaren vid 18-tiden efter flera timmars dryg väntan och Martins omgång till pressbyrån för kaffe. Han tog sin graviditets snurra och räknade lite.. enligt SM (Sista Mens) är jag i vecka 6+4.. sen undersäkte han mig med VUL (Vaginalt Ultraljud).
Han titta först på fostret (ja, han såg bara EN) och sa att det är så tidigt i graviditeten att man egentligen inte kan se så mycket, men det satt på rätt plats i alla fall och var inget utomkvedshavandeskap och det är knappt man kan märka någon hjärtaktivitet så tidigt men han tyckte sig se att det fladdrade till och när han sa de magiska orden fladdrade mitt hjärta till. Sen tittade han på den vänstra äggstocken som ser fin ut men på den högra sitter den förbannade cystan som nu mäter 5.6cm. Ungefär som en golfboll. Hn sa att det kan göra ont när den vrider sig och spänner. Oftast spricker de av sig själv och när de är så stora kan det göra ont och man känna hur det “går sönder” inombords, men smärtan ebbar ut. Om det däremot skulle göra så jävla ont att jag inte kan stå eller gå eller röra mig så måste jag in direkt för att cystan kan vrida sig så att äggstocken åker av sin “stjälk”. Ja, hälften av detta är rena grekiskan för mig men jag fattar poöngen. Bebis – bra, cysta – dålig. Det var allr jag behövde veta. Om det onda “bara” är för cystan så kan jag stå ut med det, Sålänge bebis mår bra.

Så var det med det.. Nu ska jag kura ner i soffan med thé och ladda inför körskolan i morgon som ska bedöma min landsväg och motorvägskörning.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Akut besök på KK idag”