Alla vampyrer små

Och så var det söndag redan och helgens sista dag. Jag lyckades i alla fall överleva kalaset här hemma och jag blev förvånad över hur många barn som med tanke på att de flesta inte hade hört av sig med svar om huruvida de kom eller ej. Nästan alla barn såg ut so vampyrer på olika sätt och det var kul att de alla hängde på temat. Phini fick fenomenala presenter, särskilt hans högsta önskan: Bakugan. Nu har han en del. Inga skandaler på kalaset utan allt flöt på så bra. Alla barnen känner ju varandra från skolan, förutom Laaiti, men han hängde på ändå. När alla barnen hade kommit och Phini hade slitit upp alla presenter, fixade vi till korv med bröd och hallonsoda och alla barnen satt ner och åt. De var ganska ivriga att äta upp och fortsätta leka. Och det slog mig hur fruktansvärt FORT två timmar går. När maten var uppäten och glassen likaså var det inte mycket kvar av kalaset och alla barnen underhöll sig själva med vampyrlekar, de jagade varandra och skulle suga varandras blod. Phini satt och lekte lite med sin kompis och nya presenterna och några barn kollade igenom vad för saker Phini och Laaiti har. Jag fick en egen liten vampyr på halsen (hardy har har) som gick efter mig större delen av kalaset; en söt liten vampyrflicka som mina söner faktiskt gick på samma avdelning på småbarns på dagis. 
Jag plockade fram blodampuller som man tuggar och vätskan ser ut som blod. Det var spännande för barnen men usch vad äckligt. Jag vågade inte låta barnen prova dem för att det stod det kan lämna permanenta fläckar på kläder och då hade jag nog inte varit så jävla populär längre, haha. Så mina barn experimenterade och skrämde kompisarna. Jag skippade godisfiske och presenterade skattjakt istället. Emma hade redan gjort alla godispåsar och lagt två party poppers i varje påse med. Godispåsarna var svarta, som ter sig passande på vampyrkalas, eller hur! Så jag gömde alla påsarna i vardagsrummet sen fick de gå in och leta och det var ju inte så svårt. Alla barnen slet upp sina godispåsar och vi smällde några smällare. Laaiti råkade få en rakt på pannan innan vi hann förklara att de får skjuta upp i taket. Fan vad alla föräldrar kommer hata mig när de ser smällarna i godispåsen, haha.
Barnen hämtades två timmar senare och kalaset var slut. Här var nåtsånär tomt på barn förutom mina egna två, inom loppet av tio minuter och det kändes som om det var tyst helt plötsligt. Och det hade inte varit så farligt alls, att ha omkring tio barn här hemma. De skötte sig mer eller mindre själva och jag hade inte planerat några lekar, men det hade inte behövts ändå. Och det slog mig, att det behöver ju inte vara så komplicerat, man behöver inte göra en big deal av det hela, för det blir det ändå för barnen. Det magiska och det spektakulära i barnkalas, det står barnen för själva.

På kvällen kom mina föräldrar och åt tårta som jag hade förberett på morgonen. De stannade nån timme sen var kvällen ett faktum och jag var så trött och satt mest i soffan.

Bild 031 (Medium) Bild 032 (Medium)
Bild 036 (Medium) Bild 046 (Medium)
Bild 017 (Medium)  Bild 022 (Medium)
Bild 026 (Medium) Bild 027 (Medium)
Bild 029 (Medium) Bild 054 (Medium)
Bild 052 (Medium)

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. ankan skriver:

  Bra bra Maddis ! Ett lyckat kalas och glada barn *devil* Det är faktiskt lagom med 6 barn och sej själv när man fyller 6 år det säger pedagogerna haha ! så hur skall det bli när han fyller 15 år …15 kompisar och sej själv då får ni nog hyra en discolokal.. *tihi*
  Ha en bra vecka och *lavlooo* krammelur

 2. Andie skriver:

  Åh det där kalaset skulle jag ha velat vara på! :D Lät som att barnen hade det riktigt roligt som en dag som vampyrer.

 3. Kicki skriver:

  Laaiti verkar ha stora problem att se läskig ut,men
  helt klart sötaste vampyren jag sett *hah*
  Phini ser så cool ut som bara en 6-årig vampyr kan!

 4. Aww se sån sötnos.. Du me såklart! ;)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com