Alvesta kommen…

Jag har suttit på detta tåget i mindre än två timmar och börjar redan undra när det är dags att kliva av. 06:30 i morgon bitti och det känns som en mindre evighet tills dess. Jag hoppade på i Malmö och i sovkupén som var bokad åt mig satt jag ensam. 3-bädd, dam, står det på biljetten. Det innebär att jag kanske skulle få dela kupén med någon annan men i Malmö när jag hoppade på var jag ensam i kupén.
Kupén är en enormt pyttemini sak. Man får nästan backa in. Bäddarna är just ovanför varandra på höjd och när den mittersta är nerfälld kan man inte längre sitta upp i kupén. Jag hade visat bilder om jag inte hade glömt min USB kabel hemma. Så jag vräkte ut mig i kupén och hoppades att ingen annan skulle invadera mitt utrymme. Värsta skräckscenariot för mig vore om två tanter med nattning klockan 19 stiger på. Vad gör jag då..?

I Lund kom min nya rumskamrat. Jag vet fortfarade inte vad hon heter men jag vet att hon har två döttrar (28 och 30 år) varav en bor i Helsingborg. Jag vet att hon har ett barnbarn på 1 år som heter Nadja och jag känner till nästan hela hennes liv, hennes arbeten, nuvarande yrke, hennes ex. Och allt detta innan vi var komna till Hässleholm. Hon är enormt pratglad och slutar inte prata. Hon är likaså enormt öppen och på många stt påminner hon faktiskt om mig. En äldre upplaga av mig. Är det slumpen att vi hamnade i samma kupé och ska spendera alla dessa timmar tillsammans i denna lilla kupén?

Och just nu, i skrivandes stund sitter jag i Alvesta…

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Anna skriver:

  Låter som en cool dam.. :) Hoppas det bara blir ni två hela resan. :)

 2. dizzy skriver:

  *tihi* du har i alla fall sällskap.. hihi! ha det så länge *hej*

 3. c skriver:

  Vilken tur att du fick en sån rumskompis å inte nån gammal tant med läggdags kl 19 :P

  Jag tror inte på slumpen… jag är en sån som tror på Ödet. Det finns alltid en mening med allt som sker, även fast man kanske inte ser/förstår den just när det händer. Att du fick just denna pratglada gumma som rumskompis, det är ödet. Ha en bra kväll!

 4. MaddeMad skriver:

  Ha ha ha det låter som att det vore min mor som sitter med dig påå tåget. Pratar om allt & inget & kan inte sluta prata.
  D e ju bättre än tanten Agda som lägger sig kl 19 eller med Ingvar (äcklig gubbe) som inte säger mkt men stirrar desto mer.
  Nä Maddi ju mer jag tänker på det så har du fått tur.
  Bättre lite sår i öronen än att genomlida dessa timmar med Agda eller Ingvar..

  By the way……

  I love lo! *hart*

 5. Therese Anerland skriver:

  Ja det låter ju som en äldre maddis *tihi*

 6. Jessica skriver:

  Kul du fick en trevlig människa, men det skönaste är ju att få ha kupen för sig självt

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com