Ännu en sak på listan avbockad

Har jag sagt att jag har världens bästa vänner? Ja, ni har nog förstått det.

Igår satt jag och kollade annonser på blocket och hittade en sån våningssäng som jag velat ha till pojkarna ett bra tag. Jag har velat skaffa en våningssäng länge till dem så att de får mer plats i sitt rum, och kasta ut deras slitna gamla soffa. Så jag mailade annonsören och senare på dagen ringde jag honom och sa ”jag är väldigt intresserad. Det står 850 kr i annonsen. Mitt problem är att jag inte kan få hem den. Jag har inte drag på min lilla bil, det är en pytte tvådörrars Toyota. Så jag ger dig gärna 1000:- om du har möjlighet att köra hem den till mig?”
Men de verkade inte superlockande. Han hade nån annan som var intresserad och skulle försöka fixa släp till dagen efter (idag) och skulle höra av sig om det inte gick av stapeln.
Och dessa sängarna går ganska snabbt ju.
Så jag började tänka och planera och ringde runt vänner med körkort och stora bilar. Några fick jag inte tag på, några hade inte möjlighet att hjälpa. För min tanke var ju faktiskt ”Nu. På studs, på momangen”

Emma hade tid och fixade möjlighet att lösa mitt dilemma och fixade bil med släp. Jag ringde Shell för att hyra släp men de stängde kl 18. Jag var ju sent ute, hade inte tid tidigare på dagen Satan. Så jag ringde Statoil. Dyrare men en lösning. Sen ringde jag mamma som kom hit och passade barnen sen körde vi. Statoil sa att om vi hann tillbaka innan 20 kunde jag betala för deras 0-4h hyra. Annars blir det dygns hyra och bi måste behålla släpet tills tidigast 08 på morgonen efter. Dyrt, men en lösning. Så det fick vi köra på.
Vi hittade fram direkt till byhålan och lastade sängen och madrasser och körde hem och lastade av. Emma sa åt mig att knäppa loss bilbarnstolen där hon hade Kasper sen följde hon med upp.
Emma är grym på Ikea möbler. Jag fattar inte förkärleken hon har att skruva ihop saker men hon är jävligt bra på det. Så hon hade en plan att hjälpa till att få upp den och ni anar inte vad DET betyder för mig OCH mina pojkar som tjatade och hade sig. Min mamma såg efter Kasper och Kaeli och jag fick sätta henne i selen ett tag, trött och förvirrad som hon var. Och Emma fick ihop våningssängen nästan själv för jag hjälpte inte till mycket, faktiskt. Jag skruvade det hon sa till mig, typ och Phini höll det Emma sa åt honom att hålla. Jag hittade faktiskt bruksanvisning på nätet. Iphone är bra.

Sen var sängen klar och pojkarna sjukt lyckliga. Jag har ju sagt de ska få en det senaste året eller så.
Eftersom jag ändå MÅSTE behålla släpet föreslog jag (och Emma tycktes okej med idén) att vi passar på en tripp till Sysav med soffan, en av de gamla växa sängarna (sparar en till Kaeli) och annat skit som ska hottas (skånska för kastas). Så det är en söndagsplan.

Vad skulle jag gjort utan Emma. Hon är ALLTID en räddande ängel. Inte bara för mig utan andra vänner med. Hon ställer upp om hon kan och oftast löser hon det åt en. Det är ovanligt med sådana hjälpsamma människor i dagens samhälle och jag lär mig så mycket av henne. Hon är alltid hjälpsam, oavsett vad.
Det är en bra vänskap. Den håller. Trots stormen jag red upp i vintras så höll den och det är jag tacksam för.

Äntligen har pojkarna sin våningssäng!

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Louise skriver:

  Vad bra att det löste sig tillslut! Tur att du har bra vänner! <3

 2. Zandra skriver:

  Kan du inte lägga upp en bild på sängen?
  Ja det e skönt när man Har riktiga vänner som ställer upp när man behöver hjälp :-)

 3. Jasas skriver:

  Låter som en redig vän. Men bild vill jag ju se (tjata). Perfekt med våningssäng!

 4. Nettan skriver:

  Håll hårt i henne! Precis som du säger så är det få av dessa som kan ta en precis som man är och ändå vara kvar! Kul att sängen kom iordning på en gång, har killarna sovit bra inatt? :)

 5. Tamagal skriver:

  Sjukt bra med våningssäng!
  Mio har ju en loftsäng i sitt rum och gud vad myckt mer plats där vart!

 6. Wousch skriver:

  Hurra för Emma! Det finns få av den sortens vänner i världen! IKEA-grejer är kul att snickra ihop, här är en som skruvat ihop ett helt kök :) med lite hjälp såklart ;)

 7. Emma skriver:

  Toppen att hon ställer upp, det är sådana vänner som inte växer på träd. Har man en gång funnit en sådan vän så ska man hålla hårt i dom.

  Och du, skärpning med att glömma före bilder ju ;)

 8. ninna skriver:

  Sådana vänner är guld värda, när man väl funnit en sådan vän ska man hålla hårt i dem för dom är banne mig sällsynta :D

 9. Therese.A skriver:

  Du har en riktigt fin vän :-) .

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com