Är det en orm? Är det en hund? Eller är det en ormhund?! 

Denice, som råkar vara min valda systerdotter (jag har valt hennes mamma som syster) behöver en V-kudde av olika anledningar, inte minst för hennes EDS. Jag vet hon har problem med sömnen och att sova bekvämt så jag sydde en kudde till henne (har även sytt til Anne tidigare, hennes mamma) och hoppas det kommer underlätta. 

Jag valde att sy den i collegetyg. Som mjukisbyxor. Den är riktigt mjuk! Och som en personlig twist så satte jag hundöron & nos på den eftersom Denice älskar hundar (ja, djur överlag). Ett D har jag broderat dit, och några fina spetsdetaljer. 

Den väntar här hemma på henne. Jag visade henne kudden och det verkar som om hon tycker den är fin och vill ha den. Puh. Jag har enorm prestationsångest och ställer oftast orealistiska krav på mig själv. Det är alltid väldigt jobbigt för mig att göra något åt andra – om det är att sy något, laga nån mat, baka eller vad som – alltid ångest att det inte ska tyckas om eller uppskattas. Jag vet ju att de flesta människor inte alltid är ärliga. Det tillhör tydligen väluppfostran  att hellre säga ”Åh vad fin/bra/gott/trevligt” osv än att vas ärlig och säga som det är, att man inte gillar det. Så därför blir jag osäker på vad människor egentligen tycker. Jag är inte bra på sånt. Som ni vet är jag mer typen som är brutalt ärlig – även om det beklagligt nog kan såra (vilket jag sällan gör med flit och oftast ber om ursäkt för). 

Meelo fick kvalitetstesta kudden idag så man kan sova bekvämt och sitta bekvämt med den och kudden har godkänts! 

Innan denna kudden till Denice sydde jag en sängorm till Meelo. Redan när Keeron var bebis hade jag planerat att sy ett spjälskydd till sängen som är rund, men byggs ut till oval och större än de vanliga sängarna. Därför är det svårt att hitta spjälskydd som passar. Det blev däremot aldrig av att jag sydde. Men nu bestämde jag mig för att sy en orm. För att ersätta babynestet som han vuxit ur. Han gillar forfarande att ligga tätt och gosigt. Han sover bäst om man har nått framför näsan vilket jag inte gillar (paranoid mamma!). 

Och som vanligt överdrev jag. Jag har en förmåga att alltid tänka ”ska jag ändå göra det/köpa det/osv så ska det va ordentligt!” – och ordentligt blev det med ormens fantastiska FEM METER! 

De flesta sängormar ser inte riktigt ut såhär. Det vanliga är att de har en stängd mun. Jag råkade komma över en bild på internet på en sängorm med öppen mun. En sån ville jag ha! Problemet var att jag inte riktigt fattade hur jag skulle göra munnen. Så jag tog mig friheten att leta upp tjejen som skrev bloggen, på Facebook och skrev till henne. Det visade sig vara en supertrevlig tjej – Lina, som hjälpte mig! Hon är tydligen textillärare och råkade ha en beskrivning på just det! Så fet blev en orm i alla fall – den första ormen jag gjort. Jag ville ha hans namn broderat på ormen och ögonen skulle broderas. Men jag har aldrig broderat och har ingen aning om hur man gör. Jag hade förvisso redan både brodyrgarn och brodyrnålar hemma (förmodligen köpt nått set) men ingen aning hur man gör. Så jag fick spendera åtskilliga timmar vid Google, läsa beskrivningar och titta på både bilder och videos på youtube. Inom kort hade jag lärt mig hur man broderar med stjälkstygn och ögonen och namnet kunde broderas. Med tanke på att jag ingen erfarenhet eller kunskap har så får jag vara nöjd med resultatet. Enkelt men dugligt. Jag använde Jerseytyg – som man syr kläder av som jag redan hade hemma liggandes. Det är mjukt och mysigt mot huden – mer så än stumma tyger tycker jag (som ex lakansväv). Den är fylld med vadd och är enormt mjuk och fluffig! 

Första natten vi la Meelo vid sängormen så var han helt vaken och glad. Han snackade och log och en liten stund senare somnade han helt av sig själv i sängen för flesta gången. Följande nätter har han bara vaknat för att äta ett mål och inatt sov han hela natten utan mat. Om det beror på ormen vet jag inte men vad härligt om det är så! Kaeli var först ut med att pipa att hon också vill ha en sängorm! 

När Denice’s V-kudde höll på att sys och Kaeli då såg hundöronen och nosen så var hon snabb att önska sig en ”sänghund”. En sängorm med hundöron och nos. Hennes sängorm skulle dessutom ha en tunga och öronen skulle ha ljusrosa inuti, som ”riktiga öron”. Dessa krav! Jag sydde på en liten spets och broderade ögonen och hennes namn. När hon kom hem idag och såg den färdig så var hon snabb att påpeka ”Mamma du har gjort fel!!!! Svansen ska vara spetsig!! Och huvudet ska vara mer runt!!” Men hon nöjde sig ändå och är glad för den. Kaeli kan man i alla fall ALLTID lita på att ge en ärlig åsikt. Vilket jag uppskattar! 

Dessa tre projekten är förhållandevis enkla. Det borde väl ta nån timme styck att knåpa ihop men för mig tar det betydligt längre tid. Dagar som lätt blir veckor. Jag har trots allt många barn hemma och att se efter de prioriteras naturligtvis. Så tillfälle och möjlighet ska finnas. Sen har vi min kropp. Min rygg, knän och mina händer är de som tar mest stryk så korta stunder kan jag nyttja med många byten av ställningar. 

Och jag vet hur korkad jag är. För några veckor sen fick jag plötsligt en annan akut smärta i min vänstra hand. Vid lillfingersidan. Det blev värre så jag kontaktade min arbetsterapeut Christina (älskar henne förresten!). Jag fick tid snabbt och hon undersökte min hand, gjorde några  tester, ställde frågor hur det artade sig och kom fram till att jag har fått en inflammation i senan och senskidan. Det är tydligen ganska vanligt vid monotona rörelser och överbelastning och inte alltför sällan hos småbarnsmammor som lyfter mycket. Och mina händer som redan är så svaga blir lätt överbelastade. Jag behövde vila handen sa hon och jag fick prova ut en ortos. Så nu när det började läka och kännas bättre så syr jag. Smart? Nej. Borde låta handen läka lite bättre men jag har svårt för det där – vila. Har jag en plan, tanke eller idé så vill jag fullfölja ASAP.

 

Överlag vill jag påstå att jag är nöjd med mina projekt. Och hoppas på att alla nya ägare är nöjda med. Nästa sängorm blir till Keeron och jag funderar på att göra ett kaninhuvud på den. Hur vet jag inte än men som med hunden så får jag hitta på nått. Kaeli föreslog att jag gjorde en elefant. Så ja – vi har många idéer och alla sex barn hör hemma vill ha en egen så jag har i något att göra framöver. 

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Är det en orm? Är det en hund? Eller är det en ormhund?! ”

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: