Årets julkort & eldsprutande demoner i Malmö

Jag brukar aldrig skicka julkort. Tyvärr upplever jag det som att julkort skickas bara för att det ska så vara – för att det hör julen till. En del av de julkort jag får kan man se är skrivna i hast & stress. Namnet ifrån vem det är, är slarvigt skrivet, bläcket har inte hunnit torka utan bara snabbt tryckts  ner i ett kuvert. Ibland får man två julkort i samma kuvert. Hast. För att det ska så vara.

 Så detta året, ska mina julkort vara något oväntade. Det är inte många som förväntar sig ett julkort från mig. Och de jag valde att skicka till förväntar sig det definitivt inte.
Jag tänkte igenom vem som har haft bra inverkan i mitt liv. Inte bara detta året utan även förr. Som jag fortfarande skänker en tanke då & då med en varm känsla i kroppen.
Jag letade upp en lärare som betydde mycket för mig för över 10 år sedan. Henne skickar jag ett julkort åt, med en personlig text på baksidan om just vilken inverkan hon haft i mitt liv vilket jag är henne tacksam.
Vänner jag sällan har kontakt med men som är en underbara och har lyckats gräva en plats i mitt hjärta.
En släkting som är varm och underbar som jag inte heller (tyvärr) har mycket kontakt med men som jag älskar och värderar.
Människor som jag uppskattar på ett eller annat sätt – som påverkat/påverkar mitt liv. De ska få ett julkort av mig för att jag tänker på dem och på ett eller annat vis, älskar dem.

Idag var en lugn dag på jobb och jag fick det förklarat, när vi stod och pratade med Securitas, att det är på torsdag de beräknar helvetet i Malmö.
På torsdag mot fredag kommer ångpumpade demoner bryta sig loss från helvetet, asfalten på marken kommer slitas itu och ur röken kommer det pumpa ut små demoner och flyga omkring och etsa sig fast på alla handlare. Alla julshoppare.

Jag är så…. förväntansfull.
Tills dess är det som vanligt på jobbet. Idag var det överambitiöst med anställda men det kompenserades av vår underbart generösa chef som bjöd på alkohol under arbetstid. Jag hade hoppas på att kunna bli full och glömma min tristess men med rädsla för arbetsförmedlingens  oresonliga handläggare så tog jag bara två små plastmuggar med glöggen som chefen bjöd på.

På väg hem hämtade jag paketet som legat och väntat på mig i några dagar men som jag itne haft möjlighet att hämta. Avsändare stod som  Vero Moda, min gissning var att det var något extra reklamutskick som inte fick plats i min postbox men ack, så fel jag hade. Paktet var inslaget i Vero Moda papper, med en liten lapp på, vart jag kände igen handstilen. Jag fick en julklapp från Gabriella, en rosa halsduk. Tack så mycket.

Så nu ikväll, efter att jag nattat barnen (samma som varenda kväll med en gråtandes Laaiti) efter att jag hunnit dåsa till i soffan, sitta med ömma fötter i ett varmt fotbad, skrivit julkort och kollat mina mail är det dags för att slänga sig i soffan igen. Nu ger jag upp för idag.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. MansonDust skriver:

  Jag skickade för 1:a ggn i år, det är en jätte fin bild på barnen på framsidan. :) Sen la jag ner tid på att skriva texten, hatar slarv ! :)

 2. Ninna skriver:

  jag gjorde det enkelt för mig i år, laddade upp en bild på min söta dotter http://www.korthuset.se och valde ett juligt motiv och några dagar senare hade jag färdiga julkort med kuvert i min brevlåda, det enda jag behövde göra var att skriva adresserna på kuverten, smidigt och lätt. tog inte mkt tid alls och inte så värst dyrt heller :-)

 3. MaddeMad skriver:

  Usch jag avskyr att hålla på m julkort! Jag skickar bara ett varje år då för att jag alltid får av min släktning & som blev sut för några jular sen att jag aldrig skickade tillbaka. Därav skickar jag till henne men inte fler. D kostar 6kr frimärket & är så onödigt. Var tog omtanken vägen för de andra månaderna?
  Du gör helt rätt Maddi!
  Bättre ngt oväntat än ngt för mig överdrivit!
  Kramar

 4. MaddeMad skriver:

  sur ska d stå ;)

 5. Isabelle skriver:

  vad fint med julkorten du skrivit! Tänk vad glad om man själv fått ett sådant av någon! vackert!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com