Åt helvete med jantelagen! Jag är så jävla bra! 

Jo, denna julen blev faktiskt den bästa jag kan minnas, för mig. Det var lugnt, det var ingen press alls, vi gjorde vad vi ville, när vi ville. Precis som, förmodar jag, det ska vara. Inga tider att passa förutom Kalle. Det var inga bråk mellan barnen heller – bara det är ett mirakel! 

Vi började morgonen med en stor julfrukost. På bordet stod något för alla. Flingor, yoghurt, tre olika sorters bröd & två olika sorters knäckebröd. Pålägg i mängder och varm choklad. 

Lizette kom hit vid lunchtid och en stund efter henne kom T, hennes bästa vän sen många år tillbaka. Vi har såklart träffat T många gånger innan och vi tycker så mycket om henne. Hon, som Lizette, har alltid plats vid vårt matbord och alltid nånstans att sova, skulle det behövas, hos oss. På något sätt kändes det familjärt och naturligt att ha de här. 

Vi kollade Kalle, sen öppnade alla barnen sina julklappar. Under tiden de underhöll sig med leksaker (och med L&T) så fixade jag och Magnus maten. T hade egentligen tänkt att bara stanna en stund men jag lockade henne att stanna genom att låta henne provsmaka lite av maten och hoppades att det skulle trigga hungern. Så hon stannade och åt med oss. Så himla perfekt – så mysigt. Alla blev övermätta som sig bör på julafton. 

Min gröt blev fenomenal men den orkade bara barnen äta på kvällen.  Julskinkan som jag griljerade nu för första gången med kanel, socker & ströbröd blev fantastisk! Jag kan inte minnas jag ätit så saftig skinka förr! Väldigt god! Så ja, överlag blev jag väldigt nöjd med allt. Åt helvete med jantelagen, jag är stolt över mig själv!! Och som majoriteten av svenska hushåll så har man julmat i flera dagar efter det. 

Barnen blev alla enormt tacksamma och glada över allt de fick och det glädjer mig. Det brukar inte krävas något enormt för att göra de glada och det uppskattar jag. T körde hem en stund efter maten, Lizette somnade i soffan (för tredje gången den dagen haha!). På kvällen efter att Lizette kört hem kollade vi på film med barnen – vi tittade på Grinchen. En klassiker till jul kan man tycka. 

Alltså – det var så mysigt! Dagen efter var en mysdag. Jag hade på mig myskläderna jag fick av Lizette i julklapp (ett set i fleece, svarta byxor och en matchande kofta/tröja i svart/vit leopard) och vi gjorde egentligen ingenting särskilt den dagen. Jag och Magnus spelade spel med barnen och kom på att de är ganska smarta ändå – vi spelade Geni. 

Imorgon är det onsdag och på agendan står BIO! Jepp, jag och Kaeli ska gå på bio tillsammans och se ”Tjuren Ferdinand”. Under tiden vi ser den så kommer Phini och Laaiti sitta i salongen bredvid och se ”Jumanji”. Innan filmerna börjar så tänkte jag att vi fikar först. Helt enkelt lite mys! Jag ser fram emot det! 

Så det var vår julafton, hur var er?

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Tina skriver:

  Jag smet ut tidigt och rastade hundarna. Sedan väckte jag Magnus med lite morgonmys. Därefter åt vi frukost med tända ljus och såg på Vikings ? Vi åt skinkmackor (Magnus vörtbröd och julskinka), bland annat. Skulle egentligen ha jobbat lite volontärt mellan 09-12, men de mejlade aldrig ? så jag antar att de hade tillräckligt med hjälp och det var bara härligt med en mysmorgon. Sedan åkte jag och hämtade Oskar och på vägen hälsade jag också på hos mamma en kort stund. Magnus barn och mina yngsta tonåringar firade hos deras andra föräldrar. Under tiden gick Magnus en långpromenad med hundarna och förberedde lite. När jag kom tillbaka hade även hans föräldrar kommit och vi gjorde det sista av förberedelserna och värmde Jansson, köttbullar och revbensspjäll och sedan åt vi tills magen stod i fyra hörn ? Vi slökollade lite på Kalle men hade kommit överens om att skippa julklappar. Oskar fick såklart men han hade lämnat dem hemma. Vi gick en promenad i mörkret i skogen med hundarna allihop, och avrundade kvällen med Magnus mammas goda kakor och choklad och att spela Chicago ☺️??☃️
  0  0
 2. Veronica skriver:

  Låter som den perfekta julafton. Smile
  0  0
 3. Ellen skriver:

  Låter helmysigt. Här sov jag till lunch. Jobbade natten till julafton. Var uppe och åt med våra gäster och la mig sen en stund till, så jag missade faktiskt Kalle i år. Efter det hade vi julklappskickoff (se film på min fb) och delade sedan ut klappar. För första gången på många år fick jag se dotterns ögon tindra (npf-barn du vet) och det kommer jag leva på hur länge som helst. Det var en parfym som gjorde detta.

  Åkte och jobbade igen vid 20.30

  Dagen efter blev det lutfisk hos mor och far. Med tanke på jobb blev det en väldigt lyckad och lugn jul även hos oss ? God fortsättning.
  0  0
 4. Sophie skriver:

  Låter som en perfekt dag! Så härligt att få göra precis som man vill och skapa egna traditioner. Ett år skulle vi klona oss och åka runt till föräldrar och svärföräldrar, och när den julen var över sa jag -aldrig mer! Nu har vi ett upplägg som innefattar noll stress = perfekt!

 5. Charlotte skriver:

  Låter ju helt perfekt!
  Här hemma tog sjukstugan över och julafton typ sov jag mig igenom på svärföräldrarnas soffa (kom dit, sov, åt lite mat, sov, vaknade av att någon överexalterat skrek ”Toooomten kooooommeer”, öppnade julklappar, sov) och sen var jag sjuk juldagen, vaknade pigg på annandagen men då var övriga familjen sjuk – och det är de fortfarande….
  Men Jaja, vi har iaf haft det lugnt och mysigt med massa film, god mat och det har faktiskt varit ganska skönt att bara drälla runt här hemma utan massa besök osv?

 6. Patruska skriver:

  Låter alldeles underbart! God fortsättning familjen maddis

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.