Åt helvete med jantelagen! Jag är så jävla bra! 

Jo, denna julen blev faktiskt den bästa jag kan minnas, för mig. Det var lugnt, det var ingen press alls, vi gjorde vad vi ville, när vi ville. Precis som, förmodar jag, det ska vara. Inga tider att passa förutom Kalle. Det var inga bråk mellan barnen heller – bara det är ett mirakel! 

Vi började morgonen med en stor julfrukost. På bordet stod något för alla. Flingor, yoghurt, tre olika sorters bröd & två olika sorters knäckebröd. Pålägg i mängder och varm choklad. 

Lizette kom hit vid lunchtid och en stund efter henne kom T, hennes bästa vän sen många år tillbaka. Vi har såklart träffat T många gånger innan och vi tycker så mycket om henne. Hon, som Lizette, har alltid plats vid vårt matbord och alltid nånstans att sova, skulle det behövas, hos oss. På något sätt kändes det familjärt och naturligt att ha de här. 

Vi kollade Kalle, sen öppnade alla barnen sina julklappar. Under tiden de underhöll sig med leksaker (och med L&T) så fixade jag och Magnus maten. T hade egentligen tänkt att bara stanna en stund men jag lockade henne att stanna genom att låta henne provsmaka lite av maten och hoppades att det skulle trigga hungern. Så hon stannade och åt med oss. Så himla perfekt – så mysigt. Alla blev övermätta som sig bör på julafton. 

Min gröt blev fenomenal men den orkade bara barnen äta på kvällen.  Julskinkan som jag griljerade nu för första gången med kanel, socker & ströbröd blev fantastisk! Jag kan inte minnas jag ätit så saftig skinka förr! Väldigt god! Så ja, överlag blev jag väldigt nöjd med allt. Åt helvete med jantelagen, jag är stolt över mig själv!! Och som majoriteten av svenska hushåll så har man julmat i flera dagar efter det. 

Barnen blev alla enormt tacksamma och glada över allt de fick och det glädjer mig. Det brukar inte krävas något enormt för att göra de glada och det uppskattar jag. T körde hem en stund efter maten, Lizette somnade i soffan (för tredje gången den dagen haha!). På kvällen efter att Lizette kört hem kollade vi på film med barnen – vi tittade på Grinchen. En klassiker till jul kan man tycka. 

Alltså – det var så mysigt! Dagen efter var en mysdag. Jag hade på mig myskläderna jag fick av Lizette i julklapp (ett set i fleece, svarta byxor och en matchande kofta/tröja i svart/vit leopard) och vi gjorde egentligen ingenting särskilt den dagen. Jag och Magnus spelade spel med barnen och kom på att de är ganska smarta ändå – vi spelade Geni. 

Imorgon är det onsdag och på agendan står BIO! Jepp, jag och Kaeli ska gå på bio tillsammans och se ”Tjuren Ferdinand”. Under tiden vi ser den så kommer Phini och Laaiti sitta i salongen bredvid och se ”Jumanji”. Innan filmerna börjar så tänkte jag att vi fikar först. Helt enkelt lite mys! Jag ser fram emot det! 

Så det var vår julafton, hur var er?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Åt helvete med jantelagen! Jag är så jävla bra! ”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com