Att adoptera en goskompis! 

Sådär ja. Nu har jag kommit igång lite igen med sovkompisarna. Jag har som projekt att sy upp alla mina idéer och sälja de efterhand. På så vis får jag även ett hum om det finns något intresse. Just nu syr jag när det finns tid och möjlighet och när kroppen kan. Eftersom jag inte tar beställning nu så blir det varken stressigt eller övermäktigt. Lagom just nu. De flesta sängormar jag ser på nätet kostar mellan 500-900kr/st. Huua. De ser oftast lite annorlunda ut än mina och sys i andra sorters tyger. Bilder lånade från Google för att visa vart jag fick idén om sängormar från första början. 

Jag syr dessa oftast i fleece och/eller collegetyg. Lite mysfaktor. Och ja, mina sängormar/sovkompisar – goskompis tror jag att jag ska kalla dem överlag – ser kanske inte ut som de vanliga. 
Sängorm, sänghund & sängapa är de goskompisar som fått liv. Utöver ormarna. Jag har sålt två stycken (de första två jag la ut för försäljning, de såldes innan de ens var färdiga!)

Jag hoppas så innerligt att mottagarna av dessa goskompisar kommer bli nöjda! 

På bordet ligger just nu apan som ska fyllas och sys igen. Sen får vi se vem som blir dess nya familj. 

På idéstadiet ligger kanin, katt, lejon, elefant ganska spikat. Sen får jag se vart jag landar! Om ni vill hålla koll, köpa, buda eller bara titta så joina gruppen missmaddis shop ( ??klicka) på Facebook. Där kommer de upp när de ligger uppe för adoption! 

Kaelis och Meelos har ni nog sett innan Den lite mer vuxna varianten är ju V-kudden. Den modell av kudde säljs ju som rehabilitering vilket jag kan förstå. Man kan läsa lite om dem på 1177.se. Tror bestämt de är fyllda med små frigolitkulor som de menar här. Jag fyller mina med mjukt vadd. 

Idéen om dessa kom när jag gick på smärtrehab. De hade såna där och vi fick sy egna där vilket jag inte gjorde. Jag sydde hemma själv efteråt. Den första jag sydde åt (efter att jag sytt åt mig själv) var till min sister-from-another-mister Anne. Hon var i behov av en kudde med sin dåliga hälsa (EDS) så hon låg på min priolista – jag ville gärna göra något som kanske kunde underlätta lite.  Och som vanligt skulle jag spinna vidare efter det. Sydde en till hennes dotter med, också med EDS som har problem att sova av olika anledningar. Hon älskar hundar (ja djur överlag) så hon fick denna modellen, sydd i supermjukt collegetyg 

Hon har skrivit och berättat att hon fullkomligt älskar den och att hon sover så mycket bättre med kudden. Den är något bredare och större än goskompisarna och ger väldigt bra stöd både åt rygg och mellan benen. Man sover faktiskt så bekvämt. Jag sydde även en åt min kusin Lizette. Lizette har också problem med sömnen av oförklarliga skäl. Hon bad om att få en kudde sydd och detta fick hon; 

Kvalitetstestad av proffset Meelo! Lizette säger även hon att hon sover bättre med sin kudde. Jag hoppas att de verkligen menar det och inte bara säger det för att göra mig glad eller tror att det är det jag vill höra (ang tidigare inlägg där jag skrev att man sällan vet var man har människor). Men inget hade gjort mig lyckligare än att veta att just något jag gjort för någon annan faktiskt HAR hjälpt – har gjort någon skillnad. Jag blir genuint LYCKLIG av att veta att det spelar roll. Att det uppskattas. Att jag kunnat göra en annan människa nöjd, glad, bekväm eller vadsom! 

Så detta är vad jag sysslar med nuförtiden. Några tankar eller förslag? 

?? Kommentera! 

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Dessie skriver:

  Hemma hos oss gillar vi giraffer så kommer det en sån slår jag till direkt ?

 2. Jeanette skriver:

  Åh jag gillar apan! Hoppas på första tjing på den ?

 3. Jenny skriver:

  Kanske en katt hade blitt fint! :-) :-)

 4. Maria Håkansson skriver:

  Hej!
  Svärmor till Denice o Väninna till Anne, Maria här.
  Vill Gärna Adoptera en kompis, är Frisör sedan 40 år tillbaka, så kroppen har fått o får duktigt stryk i detta yrket…men Älskar mitt jobb, kommer nog Aldrig att pensionera mej, så jag behöver verkligen denna vännen.
  Vad kostar den?
  Kramar
  Maria

  • admin skriver:

   Hej Maria och välkommen hit! Min plan just nu är att jag ska framställa de goskompisarna som jag har idéer om. Sen säljer jag av de efterhand. En vanlig orm för 350kr och ex hund, apa osv för 450kr. De kommer läggas ut på instagram, Facebook-sidan (missmaddis shop). Håll utkik om det dyker upp nått du är intresserad av! Jag kommer ta emot beställningar senare! ♥️

 5. Pernilla skriver:

  Jag bor i Australien…skulle gärna vilja köpa en orm i framtiden…går bra att skicka till min mamma i Sverige men skulle den kunna vara ofylld? Så blir den lättare att skicka för henne? Tack

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com