ante omnis mea familia

Att bestiga ett berg

Och jag vet ju det redan. Egentligen. Att jag borde. Eller faktiskt – att jag MÅSTE. Om jag vill sätta min egen fot framför den andra så MÅSTE jag.
Men det tycks vara lättare sagt än gjort. En sådan simpel sak kan känns som ett berg att bestiga.

Jag måste påminna mig själv att andas. Lugnt. Fint. Djupa andetag.
Koppla bort gårdagen, den har kommit och gått och kommer aldrig mer tillbaka.
Koppla bort morgondagen, den är inte ens här.
Att vara i NU. Just här. Denna minuten. Andas. Nu.

Det har onekligen varit ett tungt år för mig, mina vänner. Men ni vet ju att det är så mitt liv breder sig. Höga berg och djupa dalar. Jag är inte manisk på något sätt alls. Men mitt livs väg tycks vara det och jag kan inget annat göra än att hänga med och göra vad jag kan av det hela.

Eller kan jag det..?
Jag har ju lärt mig – i teorin, hur man gör. Det är i praktiken jag ska arbeta och det försöker jag klura ut. Jag vill veta hur jag kan göra det jag gjort omedvetet – medvetet.

Men med rätt stöd och tillräckligt med kärlek av familj och vänner och alla som har något positivt att erbjuda så borde jag klara detta också. Klara att andas – nu. Klara att ta en fot framför den andra – nu.

Jag försöker påminna mig själv (och jag tycker att det är tragiskt att man ska behöva påminna sig själv) om alla de bra, fina, underbara saker i mitt liv. Allt och alla jag har. Litet som stort.

Ändra energin inom mig. Då kanske jag kan påverka de energier jag lyckats dra hem. De energier som påverkar min familj negativt. För det verkar vara det enda alternativet jag har just nu. Och det är en helt annan historia. Ett helt annat inlägg, om vad som egentligen försiggår bakom mina dörrar och väggar..

Hjälp. Jag har ett berg att bestiga men ingen energi.

55.64567213.202139

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Att bestiga ett berg”