ante omnis mea familia

Att dejta en småbarnsmorsa

Att dejta en småbarnsmorsa är inte samma sak som att dejta en tjej utan barn. På gott och ont det vill säga. Det finns mycket gott som kan komma ur ett förhållande med en småbarnsmorsa men det är oftast inte lika lätt. Det finns en del man bör ta i beaktelse innan man ens överväger ett förhållande eller ens att dejta, särskilt om hon har små barn och i synnerhet fler än ett. Jag kan bara utgå från mig själv och med det vill jag lägga korten på bordet.

Ensamma mamman

Basic – Saker killar bör veta innan de dejtar mig.

1. Jag har ont om tid.
När man har, som jag, både jobb och två små barn att ta hand om själv är det sällan jag har tid att planera in en dejt, och ja – det måste planeras. Jag kan vara spontan i viss mån men kan inte bara sticka iväg hursomhelst, jag har ju barn. Och om jag inte jobbar så har jag barnen – det finns inte mycket mitt i mellan. Och med tanke på hur mycket jag jobbar så känns det inte prioriterat att skaffa barnvakt för att jag ska dejta när jag träffar mina barn så lite som jag redan gör. Min drömkille får helt enkelt acceptera att jag inte alltid har tid för honom.

2. Jag har ont om möjlighet.
För att hänvisa till 1 vill jag med en notis förklara vad möjlighet innebär. Visst, låt oss säga att jag är hemma en helg med barnen, då kan man tycka att jag har möjlighet om exempelvis killen kommer hem till mig? Nej. Det är inte möjligt. Det är inte möjligt att jag sitter och försöker lära känna en kille och är social med honom när jag har två vilda barn att se efter. Men efter att de somnat? Förvisso, men som det ser ut just nu så sover min yngste son oroligt och det känns inte vidare lyckat att jag sitter och tröstar min son medan killen jag ska lära känna underhåller sig själv vid min TV. Så ja.. min Prins Charmig för vara medveten om det, att jag inte alltid har möjlighet att träffas.

3. Jag har ont om energi.
Åter till 1. Med jobb och barn blir jag sällan avlöst i mitt vardagsliv. De gånger jag skaffar barnvakt (bortsett från de gånger jag jobbar) så är jag tillsynes relativt orekslös. Jag orkar inte allt som jag redan har i hamn, mitt hem & hushåll exempelvis. Kan hända att en kille får komma hem till mig en kväll för att käka popcorn & kolla film men han får fan vara beredd på att jag somnar framför TV:n, i hans knä, alldeles utmattad. Men det är klart, om han älskar mig så bär han mig till sängen och pussar min panna.

4. Du kommer aldrig någonsin att komma först.
Nej, det är så att jag prioriterar mina barn och de kommer alltid att komma på första plats. Deras behov är nummer ett för mig, och det kommer ingen kille någonsin kunna ta ifrån dem. Det är bara att acceptera – vilket min drömkille naturligtvis gör.

5. Nej, du får inte träffa mina barn (ännu).
Även om jag skulle få en pojkvän så kommer han inte få ta del av mitt vardagsliv med mina barn förrän jag känner mig tryggare med honom och känner att förhållandet är seriöst. Jag tänker inte introducera kille efter kille för mina barn och låta de komma & försvinna i deras liv. Det räckte att deras pappa gjorde det en gång – aldrig mer. Om killen vill komma hem till mig när mina barn är hemma får han komma när de somnat. Om han vill stanna under natten får han se till att vara borta innan gryningsljuset. Jag ställer gladeligen klockan på 4 eller 5 för att fota ut honom för att hänvisa till punkt nr 4. Men om han verkligen har genuina känslor för mig så antar jag att det är självklart även för honom, som det är för mig, att de träffas när läget är mer stabilt och seriöst.

6. Tre till priset av en.
Vi är ett paketpris, jag och mina barn. Om man vill inleda något med mig får man vara beredd på att inleda något med mina barn med eller åtminstone vara förberedd på att det aldrig någonsin kommer vara bara han & jag. Om killen är anti familjeliv så har han hamnat fel. Vi är redan en familj. Jag kan inte starta ny familj med någon, men kan tänka mig att bjuda in någon att ta del av min familj och kanske även utöka den. Sen är det så, lägg på minnet – att vägen till en mammas hjärta går genom hennes barn. tänk på det.

hjarta.gif

Det kan tyckas vara tufft att efterfölja och acceptera ovanstående men så är det. För mina barns skull är det så. Och med det sagt behöver det inte bara vara negativt att vara tillsammans med en småbarnsmorsa, det finns mycket gott som kan komma ur det. Så låt oss dra igenom några positiva saker, att vara tillsammans med mig -småbarnsmorsan!

Maten på bordet.
Mina barn behöver ha hemlagad mat varje dag – därför lagar jag mat varje dag. Är man tillsammans med mig så står det hemlagad mat på bordet – de dagar jag inte jobbar sent och barnen äter hos mormor, dvs.. Jag tycker ju faktiskt om att laga mat med – inte illa va?  Sen skulle jag naturligtvis uppskatta att slippa laga middag någon gång då & då – vilket min drömkille gärna ställer upp och befriar mig från.

Rena strumpor.
Bor man tillsammans med mig så behöver man inte tänka på saker som tvätt. Det brukar gå av sig själv. Som småbarnsmamma måste man tänka på att barnen har rena kläder på sig och tro mig, småp barn smutsar ner sig lätt och tvättkorgen har inga problem att (över)fyllas. Tvätta bör man och det görs ofta hemma hos mig – det som ligger i tvättkorgen tvättar jag men min drömkille hjälper till att hänga upp tvätten, såklart.

Mysiga hemmakvällar.
När mina barn somnat är det en lugn och harmonisk stämning hemma hos mig. Gärna levande ljus och om jag haft någon att tillbringa kvällarna med, gärna med en filt & något gott att dricka eller äta till en bra film med enormt mycket pussar, kramar och mys.

hjarta.gif

Det är på gott och ont man dejtar en småbarnsmamma, och naturligtvis vill jag känna mest på gott. Oftast är småbarnsmammor kanske lite mer mogna på ett annat sätt än de kvinnor som inte fått barn. Lite mer ansvarstagna på ett annat sätt på grund av det liv de väljer. För det är ju faktiskt så att våra beslut påverkar inte bara oss utan även små barn med. En kvinna som bor ensam utan barn KAN, om hon vill, bara sluta sitt jobb och inkvartera sig hos sina föräldrar i nån månad för att utforska nya vidder – det är en sak som en småbarnsmamma inte kan om hon tänker på sina barn i första hand.

Men min tanke är – hur lätt är det att hitta min prins charmig som accepterar allt jag nyss förklarat, som inte har några som helst problem med det? Om du, som kille läser detta, dela gärna med dig av dina tankar. Om du som tjej ska spekulera i män vs småbarnsmorsor – vad tror du?

Vad är mina odds?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

29 tankar om “Att dejta en småbarnsmorsa”

%d bloggare gillar detta: