Att det kan vara SÅ jobbigt

Alltså, jag var inte så förberedd på just hur mentalt jobbigt det skulle vara att lämna över Leo till veterinären idag.
Jag trodde (och hoppades) att jag skulle få sitta hos honom (trygghet) när de sövde honom men så går det inte till.
En djurvårdare kom och skulle hämta honom. Jag hade en massa ”men!” och hon hade svar på alla.
Jag var lite orolig för hur han skulle reagera. Han är som sagt inte så förtjust i nya människor så jag undrade hur han skulle reagera när hon skulle ta kopplet och gå i väg med honom. Men han sa/gjorde inget. Han bara följde med.
Undrar om han blir sur på mig. Tänk om han tror jag lämnat bort honom.
Jag vet att en del av er tänker ”det är fan bara en hund”. Men fuck you, det är MIN hund och hur fjantigt det än kan låta så älskar jag honom – han är en del av min FAMILJ.

Idag Kastreras alltså Leo. Jag sa till henne att jag vill att de klipper klorna och ser över den klon jag fick klippa. Hon föreslog en ”klokorrigering”. Det kostar lite mer men är värt det sa hon. Speciellt på hundar som hatar kloklipp. Som jag förstod det är det när de klipper en bit in på pulpan (så den blir mindre) och bränner. Så att man har en bra grund att bygga på dvs.
Låter ypperligt på Leo för jag har tyckt hans pulpor är ovanligt långa.

Så nu ska jag alltså sitta och oroa mig hela dagen.
De sa jag kan komma tidigast kl 14, fram till 16:30.
Gissa om jag är där 14:00.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Johanna B skriver:

  Förstår dig helt! De är ju som ens barn.
  Bra att personalen tog sig tid att förklara för dig.:)

 2. Merlyn Jarlhov skriver:

  Förstår dig helt, jag var likadan då Cilla blev opererad.. De är verkligen ens familj och man vill bara vara där med och för dem.. Skönt iallafall att han får komma hem samma dag..

 3. Frida skriver:

  Usch usch usch, jag förstår precis hur du känner. Det hugger verkligen i hjärtat. Jag är alltid 100% övertygad om att min hund är död när jag hämtar honom, jag är så säker på att de ska säga ”tyvärr, vi kunde inte göra något ..”.

  Men detta kommer gå prima! Kastrering är trots allt ett så vanligt ingrepp. Tänk sen när han kommer hem, som ni kommer få pyssla och gosa med honom då! Hur mysigt som helt :D

  Ha det gott :)

 4. Anna skriver:

  Hoppas allt har gått bra

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.