Att gå förbi och gå miste om..?

Det är som att gå längs en underbar gågata. Alldeles själv mestadels men man möter upp och hejar på vänner emellanåt. Det regnar stundtals och man försöker skyla sig från dropparna men man kan inte rå för att man blir våt. Emellanåt stormar det till och en kraftig nog vindpust kan få en att tappa fotfästet en stund, men man hankar sig vidare i alla fall. Längst gågatan finns det som alltid vackra och ljuvliga affärer runt omkring och överallt omkring. De lovar det ena och det andra och de säljer de vackraste sakerna. Jag har råd till det mesta även om jag hade fått det kämpigt om jag köpt för mycket eller för dyrt. Men jag tittar, jag går in och provar, jag köper lite. Men jag vet att längre fram på gågatan kommer just den affären jag är ute efter, som säljer just det jag behöver och vill ha. Men jag vet inte vad det kostar, jag vet inte ens om mina pengar räcker till, eller om det ens är värt det för den delen. Jag känner inte till dess kvalité eller kvantitét, jag vet inte ens om jag vill ha det förrän jag fått prova den..  Och jag vet och grämer mig lite över allt jag går rakt förbi nu, allt jag går miste om, för att jag har ett mål i sikte. Ett osäkert mål, dessutom. Ett mål jag inte ens vet om jag vill ha. Men jag måste hålla hårt i mina pengar nu, för jag vet inte vad jag kan komma att betala för det där som ligger framför mig. Åååh, jag går förbi glassen jag köper här varje sommar. Säsongsglassen! Den har jag smakat förr och vet hur ljuvlig den är och jag vill ha, men måste spara. Spara, spara. Om det inte blir något köp i den där affären längre fram kanske jag kanske gå tillbaka och köpa en glass..? Om bara tiden räcker till, för alla ska snart stänga. Och då går jag ju miste om glassen.. För vad? Jag vet inte ens om det andra är bättre? Jag vet itne ens om det blir någonting alls? Men köper jag glassen kanske jag inte har pengar att köpa den där speciella saken.. Som kan vara alldeles perfekt och underbar.. då går jag kanske miste om det bästa..?

*bash* Ångest

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Men vad är en bal på slottet…….tråkig, dötrist……alldeles underbar. *ler* Kram :*

 2. Emma skriver:

  Metaformästarinnan….

  *harrt*

 3. alma skriver:

  Good one love. really good. *harrt*

 4. e v e skriver:

  De andra sk affärerna är säkert öppna dagen efter också, ifall det skulle behövas! Ibland måste man chansa, för att få veta.

  ( ・_・)
  Phea-Leeza är förresten lite lik en katt jag känner
  http://www.funnycat.net/website/?page_id=6

 5. Therese Anerland skriver:

  Man vet inte förrän man har testat någon utav butikerna.. *harrt*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com