Att vara barnledig

Phini ville sova över hos mormor inatt och det fick han såklart lov. Mitt i veckan och allt. Laaiti ska sova hos henne inatt, så det blir rätt. Laaiti och jag hade en lugn mysig kväll igår. Han är så annorlunda när han är själv hemma, utan brorsan. Vi satt i soffan tillsammans och han åt pepparkakor. När han sen började bli lite sömning kröp han upp i famnen på mig och gosade under täcket jag hade där, tills han sa att han ville gå och lägga sig. Så jag bar in honom i min säng, jag vill inte sova ensam. När jag några timmar senare la mig för att försöka vila låg jag bara och tittade på honom, klappade honom på kinden och viskade att jag älskar honom.

I morgon är det avslutning på både dagis och skola. Barnen ska vara lediga men jag ska såklart jobba. Barnen ska vara hos mamma istället ett tag framöver och hon och barnen har bestämt att de ska få sova över nån natt nästa vecka och det var med lite ångest jag tog emot den informationen för jag vill då fan inte sitta hemma ensam. Särskilt inte som läget är nu. Om Lotta är ledig dagen efter erbjöd hon en skräckfilmkväll och jag lär nappa om det går enligt planer. Och sova på hennes soffa, för jag vill inte vara ensam.
Jag har det jävligt bra så sett, att jag faktiskt kan vara barnledig lite närsomhelst eftersom mormor älskar barnen och VILL ha dem. Jag utnyttjar det eftersom jag måste jobba men det är faktiskt inte ofta jag ber henne ha dem när jag inte måste nånstans. Jag kanske borde göra det lite oftare, så jag får tid för mig själv med, annars har det nästan alltid varit jobb, barn, jobb, barn, jobb, barn och enstaka utekvällar med vänner, väldigt sällan. Och man kan nog behöva lite mer tid för sig själv, att vara någon annan än någons piercare, någons mamma, någons dotter… och bara vara jag.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Jessica skriver:

  Mmma är du alltid men man måste ju få lov att vara något mer mellan varven. Sin egen till exempel :)

 2. netscape skriver:

  Härligt med barnledighet så att man får göra annat än just jobba…för då är man ju inte L E D I G!
  Det är viktigt att vårda sitt ego, inte bortprioritera det trots att vi mammor är experter på det. O_o

 3. Therese.A skriver:

  Du måste ju också få en chans att få lite egentid och bara vara.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com