ante omnis mea familia

Att vara piercare är ganska coolt, men..

Jag älskar mitt jobb, jag gör faktiskt det. Jag är, som de flesta av er vet, piercare. Och jag arbetar i en studio i Malmö och har gjort det sedan 2002. Detta är mitt elfte år på företaget, med avbrott emellan för barnafödande.
Jag har en passion för mitt yrke och har haft det sedan jag erbjöds lärlingsplatsen. Jag minns när jag gick lärling med vackra Anna. Vi brann för det tillsammans och var motiverade och hungriga at få lära oss och vår utbildning gick så bra och ganska fort. Det gör ju det när man verkligen VILL.

Jag trodde aldrig att jag skulle bli piercare. Ibland tänker man ”It’s too good to be true” och ger upp drömmen enkom för att man tror sig inte kunna, inte klara av, att man inte är bra nog. Men jag visade mig vare mer än ”bra nog”. Utan at skryta, så är jag nog en jävligt duktig piercare.  Och det är på India, företaget jag jobbar på, där jag övervunnit min panikångest jag hade för flera år sedan, och det är där jag lärt mig hur man bäst bemöter människor, på mitt eget sätt, såklart, det som fungerar för mig. Jag är absolut inte ens i närheten av så blyg som jag en gång var.

I mitt yrke har man fått se det mesta. Man har vant sig vid det mesta. Man kan inte vara blyg när människor kommer in till mig i studion och klär av sig. Visar magen, visar brösten och ibland visar de sina privata delar. De är mer blyga och obekväma än mig och man måste vara ödmjuk då och få de att känna sig trygga och väl omhändertagna.

Och man får ju se så mycket. Så många olika former och färger och hur olika människorkroppar är men så fantastisk ändå. Smala människor, tjocka människor, feta människor. Människor med stram hud, människor med hängig hud och bristning, ärr över hela kroppen. Unga människor, gamla människor och de mittemellan. De som vill vara tuffa och de som vill vara ”inne” och de som vill vara ”sig själv” och uttrycka sig. Man får se allt. Jag har sett det mesta så när den lilla mulliga tjejen kommer in och ska pierca sin navel vågar hon knappt lyfta upp tröjan, rädd att jag ska tycka eller tro något. Men tro mig, flicka. Jag har sett det mesta och med all säkerhet har jag sett ”värre”. Jag har ju till och med varit stor själv. Och om det skulle komma in på ämnet så visar jag gärna min egen mage med alla dess magnifika ärr och bristningar och min slappa hud, för att kunden ska få känna sig lite bekvämare och förstå, att jag tycker varken det ena eller det andra om henne. 

Jag tycker om kunder. Alla är så olika och vi pratar sällan om kunder på jobb. Det skulle vara att vi fnissar år 60+ ”Sven-Bertil” som har en fetisch för intimpiercings som hans fru ringer och bokar tider för, och det ska ALLTID bokas till Maddis. Annars får det va så.

Men som i alla yrken finns det en ”downside” med mitt med. Jag nekar ju inte kunder för att jag ”inte vill”. Skulle inte falla mig in (jag får inte heller för den delen). Jag nekar inte kunder bara för att jag tycker illa om dem, iheller. Kommer en kund in till mig och vill pierca sig, så behandlar jag de som alla andra kunder även om jag skulle tycka illa om de som person, så är det. Jobb är jobb. Man kan ju inte tycka om alla? Ibland funkar inte kemin heller.
Men idag kom det in en kund som hade bokat tid, som jag.. helst skulle vilja tacka nej till.

För här är min fråga: De flesta utav oss borstar tänderna innan ett tandläkarbesök. Tvättar sig intimt innan ett gyn besök. Rensar öronen innan öronläkare osv. Men VARFÖR är det inte lika ”uppenbart” att göra det när man ska till sin piercare som man har bokat tid till?

Jag förväntar mig inte att alla ska renraka sig och vrålstäda källaren, men kom igen, släng på lite vatten och parfymfri tvål om inget annat, är det för mycket begärt? För jag ska ju faktiskt röra vid, jag ska ju faktiskt tvätta. Och jag ser helst att jag slipper tvätta bort kvinnors rester och kroppsvätskor, både blod från tamponger och bindor och gröngula klumpiga flytningar som dessutom kan ibland ha en väldigt unken och sur odör som sätter sig. Jag är inte det minsta ”äckelmagad” i vanliga fall, men otvättade underliv får det att vända sig i magen på mig och dess innehåller kommer upp. Och faktiskt, tjejer är svinigare än killar. Jag trodde (innan jag blev piercare) att tjejer var mer måna om sin hygien, i synnerhet intimhygienen, men det är faktiskt TVÄRTOM.

Det är nog det enda jävliga med mitt jobb.. annars är det nog ganska jävla coolt att vara piercare.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 tankar om “Att vara piercare är ganska coolt, men..”