Att vara piercare..

.. är ibland som att vara bartender.. eller psykolog. Är det bara för att jag är som jag är eller är det helt generellt i mitt yrke där människor öppnar upp sig och berättar saker man helt generellt egentligen inte gör till främlingar. Cindy säger att det är samma fenomen när man jobbar i butik. Exempelvis när någon, från ingenstans berättar att de bor på behandlingshem. Utan att man frågat eller ens kommit in på samtalsäömnet. Eller idag när en kund frågade mig om ett glas vatten, hon var alldeles slut för att hon nyss varit på rättegång. Jag vet vad som händer om jag leder den kommentaren vidare, det har jag lärt mig. Hon hade berättat från början om vad som hänt varför hon var i tingsrätten om jag bara lett vidare. Idag gjorde jag inte det. Ibland gör jag.
Ibland gör jag det för att vissa  människor kan man se på, att de har ett behov av att berätta något. Något särskilt – för vem som helst, så länge de får ut det som de bär inom sig. Ungefär som att jag bloggar. Och att öppna sig för mig är ju ganska bra, jag är en främling som de förmodligen kanske aldrig träffar igen. I min studio får man höra både det ena och det andra och jag undrar om inte min chef borde fått mig att avge ett sekretesslöfte.


Våra ögonVåra ögonCindy hade med sig det vita paret med svart stjärna- linserna till mig idag. De var ju riktigt coola. Jag hade på mina rosa linser och det väckte en del uppmärksamhet i butiken. Mest på gott. Cindy tog på sina linser och våra kunder gav oss extra mycket ögonkontakt idag (Klicka på bilderna). Några kunder blev intresserade och jag marknadsförde linserna. När jag stod utanför och rökade kom två kvinnor i 40års åldern fram till mig och började fråga om mina tatueringar, mina piercings, linserna och håret. Vi snackade en del och det slutade med att de följde med mig in i butiken för att titta på alla våra smycken. Snacka om att dra kunder, haha.

Specialpedagogen

LaaitiHos specialpedagogen gick det bra idag. Hon var lika trevlig som sist och mitt besök blev långt igen. Hon bjöd på kaffe och samtalet kändes avslappnat vilket jag uppskattar. Att prata med henne är ungefär som att prata med en gammal god vän som man känner all världens tillit för. Hon återberättade vad hon fått veta vid kontakt med dagis, vad de har observerat och hört och även hur de hanterat det. Jag berättade om de helvetiska nätterna vi har haft här hemma och hon frågade mig hur jag gör när jag nattar om honom. Jag berättade hur jag brukar göra och hon höll med mig och verifierade att jag gjorde rätt. Mer än så kan jag inte göra. Vi diskuterade allt från mitt förhållande med barnens pappa, barnens relation till honom och hur kontakten mellan dem ser ut idag. Jag berättade om mitt beslut, om smsen om Phinis present och att jag inte svarade – inte lät honom komma och förklarade varför. Hon höll med mig. Jag berättade att jag inte ämnar låta barnen ha kontakt med sin pappa och varför, och hon höll med. Vi pratade lite fram och tillbaka och gick igenom några ”what ifs” och det känns bra att veta att jag inte behöver ha dåligt samvete. jag berättade hur jag kände om att vara skurken i dramat – mamman som inte låter barnen träffa sin pappa, men hon förstod situationen och kunde inget annat än att hålla med mig och sa åt mig att jag absolut inte behöver ha dåligt samvete då jag gör det som är bäst för barnen.

PhiniVi diskuterade olika situationer här hemma och hur jag agerar och jag fick aldrig någonsin kritik för min roll som mamma. Jag berättade om hur mitt år har sett ut, alltfrån hemmet till jobb, till vänner och att festa. Hon kunde se hur jag gått vidare och tagit tag i mitt liv och tyckte även att det är bra att jag går ut och festar. En glad mamma är en bra mamma, det kan nog de flesta hålla med om.
Hon gav mig bra tips om vissa situationer som är jobbiga här hemma och ska höra med psykolog om tips då det gäller andra saker. Det är väldigt lärorikt för mig – jag kan inte allt och tips & råd tar jag tacksamt emot (när jag bett om det, vilket jag gjorde i detta fallet). Vi bestämde om en återträff efter julen. Det ser jag fram emot.

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Anna skriver:

  Visst är det skönt att prata med någon som man inte känner men ändå känner sig helt lugn med.. :) Kul att det går bra..

 2. Tale skriver:

  I’m happy to hear that everything went well at the meeting! :-) It’s always nice to get verified that you are doing things right. But I would have been mighty surprised if she’s said something else because it for sure matches my impression of you as a mum.

 3. Ninna skriver:

  Tycker det låter bra, måste vara skönt att det funkar så bra med pedagogen :-)

 4. Jessica skriver:

  Skratt. Jo, folk kan verkligen börja prata om allt om man bara tillåter dem öppna munnen. Och jag har ju oturen att vara trevlig ;)

 5. Jenny skriver:

  Tror att dom börjar prata för att dom är så utlämnade just då. Du är väldigt nära, rör vid deras kropp. Så är det i alla fall för mig när jag jobbar (hudterapeut).

  Vad skönt att det går bra hos pedagogen. Hon verkar jätte bra.

 6. Hanna skriver:

  Haha, eller så borde du få extra betalt då du gör två jobb ;)

  Skönt att du har hittat en bra pedagog som du känner tillit till =)

 7. MaddeMad skriver:

  Vad skönt att det löser sig bra m spec ped :)
  Du ÄR lätt o prata med :D

 8. Kimberly skriver:

  Hej. Läst din blogg. Jag skulle gärna vilja bli piercare. Jag har piercat mig själv en två gånger, plus alla gånger i örat. Hur gick du till väga för att bli piercare? Jag vill inte hålla på med tatueringar för enligt mig är jag inte så bra på att måla, hehe. Jag vill jätte gärna ha svar. :D Tack på förhand :)

 9. Imm skriver:

  Hej!
  Jag såg på bilden att du skrev om navelpiercing. Jag tog min för 4 dagar sedan, med Blomdahl’s. Och nu har det gått 4 dagar sedan jag tog den, nu runt det översta hålet har det kommit blodigt skorpor runt… Och lite i nedre hålet, men jag undrar om det är normalt? Om det ska vara så? Ska jag ta bort det eller inte? Tog bort det i morse men under dagen i skolan kom det tillbaks… Jag vill inte få infektion eller behöva ta ut den! Tacksamt för svar. :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com