Barn-BMI?

Nyss slog det mig, att det inte bara är en ny vecka utan även en ny månad. Swoosh – there goes january. En månad klar, 11 kvar.Jäflar vad snabbt det går.
Men det gör mig ingenting för jag vill gärna speeda upp tiden lite – särskilt till Juni nångång, då ska jag vara lite extra duktig och göra det som jag skapt för: föda barn.

Januari har ju varit bra, eller hur. Vi har hunnit med mycket. 31 dagar klarade vi av. 31 dagar av att vakna varje morgon, laga middagar och otaliga disk och tvätt. Och jobbet. Och vänner. Hipp hipp hurrah vad jag är bra!

imageI morse var det samma rutin som andra vardagsmorgnar. Vakna. Snooza. Vakna igen ur dvala. Upp och klicka igång kaffekokaren. Kissa. Göra frukost till Phini, Laaiti får ju frulle på dagis. Dricka kaffe.. osv. Efter att Laaiti var lämnad gick jag och Phini mot skolan och det planerade hälsosamtalet. Jag är 99.9% säker på att Phini’s skolsköterska är på smällen. Om hon inte bara lagt på sig som en boll bara över magen. Men jag frågade inte. Vi kollade Phini’s vikt, längd, syn och hörsel sen småsnackade vi lite om ditten och datten och ja, skolsköterskan har rätt – min son är ett A-barn.
Top notch. Vi ska kolla hans syn igen till hösten annars är allt perfekt. Vi snackade lite om BMI och att BVC hade sagt åt mig att hålla koll på Phini’s vikt. Enligt bmidirekt.se har Phini ett BMI på 20.1. Så nu undrar jag – VAD är det jag ska hålla koll på?

Sen vill jag personligen tycka att BMI är generellt bajs, för den mäter varken direkt fettmassa vs muskelmassa. Vi kan ju prova att räkna ut BMI på en höggravid kvinna eller varför inte Magnus Samuelsson och sen påstå att de är överviktiga eller feta? Men min sons BMI är det INGET fel på. Fuckyou BVC.

Efter hälsobesöket lämnade jag Phini till klassen sen gick jag till ICA innan jag gick hem och tryckte i mig lite frukost. Idag börjar jag ganska sent så jag har några timmar på mig att slöa. Kanske sova? För jag älskar att sova!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Teres skriver:

  Hata BMI…

  Bara barn rör på sig & äter bra mat så brukar allt bli så bra så! Det finns ju speciella sidor som har egna uträkningar för BMI & barn (typ http://www.growingpeople.se/templates/BMICalc.aspx?id=15132 ) Vet inte om du får ett annat resultat där! Men, vad spelar det för roll!

  Arbetar på förskola där det finns 5-åriga tjejer som bara vill ha vatten till maten för att man blir ”tjock av mellanmjölk”!!! *bash*

 2. Sofia skriver:

  Tänkte säga precis som Teres, att kolla på den sidan, för jag tror man räknar barns BMI lite olika.
  På de bilder du haft med tycker jag han ser högst normalviktig ut, och som mamma känner du ju bäst ditt barn, så det är nog inget att fästa vikt vid.

 3. Wousch skriver:

  För mig låter det fel att mäta BMI på barn :S Och det Teres skrev om femåringarna är ju bara skrämmande! *uhh*

 4. Jenny M skriver:

  Min grabb har ungefär samma BMI. Men på barn räknar man BMI på annat vis. Skolsköterskan sa absolut inget om hans vikt idag. Så länge min son är aktiv, rör sig, äter grönsaker mm, så är jag inte orolig. Men om det vänder och han inte vill ut och springa, spela fotboll, mm.. Då kommer jag dra öronen åt mig..

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.