Barnen i Afrika har ingen iPhone!

– Mamma, ALLA i min klass har iPhone FEM! Fem, mamma!! Och jag har BAAARA iPhone 3GS. Du är världens taskigaste mamma. Och vet du, ALLA i min klass har en egen LAPTOP! Det enda jag har är en dator.

Och så fortsätter det såklart. De har det SÅ dåligt, mina barn.
På nått sätt känns det inte som att de har någon grund till det de säger. Ja, det kan tyckas långsökt men jag tror inte att ALLA barn i deras klass har allt det där.

Och jag känner mig gammal när jag svarar med det klassiska ”På MIIIIN tid. När jag var liten…”
Inte nog med att jag definitivt inte hade någon iPhone whatsoever, jag hade inte ens någon mobil. Inte ens en sån där med knappar! Dator hade jag inte och det var först i tonåren som jag fick ha en TV i mitt rum.

Och med tanke på att jag faktiskt är ensam med 3 barn så tycker jag INTE de ska klaga när de har varsin iPhone (i alla fall pojkarna), dator och TV i rummet. Men det är vad JAG tycker och mina barn håller inte med.

Vad hände med ”Tänk på barnen i Afrika”..

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Martina skriver:

  Småler eftersom jag senast igår sa åt min snart 5-åring att hon fick skaffa sig ett jobb och köpa det hon ville ha själv om hon trodde det var så enkelt….
  ”Jag orkar nog inte jobba så mycket så jag struntar i det” svarade hon efter en stund :-)

 2. Johanna B skriver:

  Nä de borde inte klaga!.:) Tänk att ungarna kör med det där än. ”Men alla andra har ju…”

  Det är inte bra att vara för ”snäll” mamma. ;)

 3. TezzeliTezz skriver:

  Mina barn hade då minsann aldrig fått iphone i den åldern, så de ska vara glada att jag inte är deras mamma :P ho ho

 4. Mina barn har varken iphone/android eller dator! ;) 10-åringen har en mobil med utdragbart tangentbord, det är det närmsta hon har en dator. ;) Dom får sitta vid datorn en kväll var & spela. Jag vet att det är så mycket sånt där i skolan med ipad & mobiler, dataspel hos kompisar osv att HEMMA så ska dom fanimig LEKA!!!!!!! Gormar jag i alla fall, haha.

 5. (en kväll var/per helg, ska det stå)

 6. Chatrine skriver:

  Min tonåring hade en iPhone 3 tills för nån vecka sen.. Nu har han den nya vattentäta Xperian.. MEN det är endast pga Tony inte gillar telefonen, då det egentligen är hans jobbtelefon.. De får liksom nöja sig med det, dem kan få.. Vissa barn har inte ens mobil.. Inte ens dator hemma..
  Våra barn har tillgång till dator och plattor här hemma..
  Men dem har inga egna..
  Men det materiella är ju en sak som man får ha till diskussion familj till familj..
  En del vill ju att barnen ska ha det senaste, medans andra anser att deras barn inte är mogna nog att hantera saker..
  Eller som i många fall – familjen har inte råd..

  Men det är kul att läsa att ”alla andra har ju”..
  Jag brukar i dessa situationer fråga exakt vilka som har det, och vips så är det bara 2-3st som har det..
  Och då brukar jag bara konstatera för mina egna att man behöver inte vara ”som alla andra”..

  Oj vilket långt och svamligt inlägg.. =)
  Men tror du fattar min poäng..
  GLAD PÅSK PÅ ER

 7. MissNielle skriver:

  Det där har man ju hört tills öronen trillar av ”ALLA ANDRA”… ”Det är BARA jag som INTE HAR” …. Även fast man tycker att ens barn har ALLT :)

 8. Maria Malmgren skriver:

  Nä William flippat för att hans kusiner har paddor och dem ha en på dagis (lär platta) , för hemma får han inte använda våra telefoner , vi har en dator men den får han inte Heller använda . Och ps är undanplockat till han är äldre . Jag brukar säga till Wille att han har något som de andra barnen inte har … Så säger han va? så säger jag fantasi och en lång barndom :) att man blir vuxen snabbt om man har såna saker :) och det vill han inte , för då måste man betala räkningar och jobba , och då har man inte tid att leka :) funkar bra :) så bär jag var på skolan för att hämta han så bråkade några barn över ”lär plattan” så säger William jag behöver inte spela på den för jag har fantasi :) , snacka om att jag var stolt i kapprummet :)

 9. It´s her again... skriver:

  *s* Jag själv har en Nokia 6070 som är 8 år gammal typ. Men ongen ska få en sån surfplatta längre fram i vår eftersom han kommer ha nytta av den språkmässigt precis som på dagis.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com