ante omnis mea familia

Barnfri kväll

Lämnade nyss av barnen till mina föräldrar som väntade utanför porten. De gick raka vägen till bussen eftersom de ska på ett litet äventyr in till Lund. Pappa har några ärenden där och beslöt si för att ta med barnen. För pojkarna är det äventyr, hela den där grejen med att åka buss.
Min mamma tyckte gott att barnen kunde sova hos dem i natt eftersom jag ska iväg i morgon bitti igen. Kul för barnen, de älskar mormor. Kul för mormor, hon avgudar pojkarna. Men lite trist för mig, hur fan spenderar man en kväll utan barnen..

Jag kan knappt minnas hur i helvete jag fördrev min tid innan jag fick barn. Så tråkigt jag måste ha haft det. Så tyst. För trots att barnen skriker och bråkar, slåss och stojjar så ger det liv i vårt hem. Barnaliv. Och det ger mig mening. Allt de gör, vare sig det är gott eller ont. Alla de små sakerna som när barnen stolt ska berätta något och visa upp sig, när de kommer spontant för att ge mig lite kärlek, gos och mys. Fan vad jag uppskattar att ha barnen och fy fan vad trist det är att vara utan dem. Men jag vet att det inte skadar att de kommer ifrån ”mammas kjolar” lite och jag vet att det kan vara en nyttig kväll för mig med, trots att jag kommer sitta uttråkad hemma. Såvida jag inte lockar med någon polare på KVÄLLSPROMENAD!! HAH!

Det är underbart väder ute och jag får uppiggande sommarkänslor i hela kroppen. Just idag mår jag bara. Eller ja, i alla fall just nu. Jag ångrar inte en sekund att jag beslutat att göra några mindre ändringar i mitt liv, det kan ju bara bli bra. Jag ser fram emot en dag utan choklad och onyttigheter och ska göra mitt yttersta för att inte inleda mig i frestelse. Jag känner en ömhet i magen idag efter gårdagens löjliga åtta minutrar. Tänk att en sådan liten tid kan göra en sådan skillnad. För mina otränade muskler i hela kroppen kom det nog som en chock. Men jag kämpar på.
Cyklade i morse och ska försöka få till en promenad i kväll och en runda till på cykeln. Kan ju vara bra?

Nu bär jag iväg.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 tankar om “Barnfri kväll”

%d bloggare gillar detta: