Barnfri kväll

Lämnade nyss av barnen till mina föräldrar som väntade utanför porten. De gick raka vägen till bussen eftersom de ska på ett litet äventyr in till Lund. Pappa har några ärenden där och beslöt si för att ta med barnen. För pojkarna är det äventyr, hela den där grejen med att åka buss.
Min mamma tyckte gott att barnen kunde sova hos dem i natt eftersom jag ska iväg i morgon bitti igen. Kul för barnen, de älskar mormor. Kul för mormor, hon avgudar pojkarna. Men lite trist för mig, hur fan spenderar man en kväll utan barnen..

Jag kan knappt minnas hur i helvete jag fördrev min tid innan jag fick barn. Så tråkigt jag måste ha haft det. Så tyst. För trots att barnen skriker och bråkar, slåss och stojjar så ger det liv i vårt hem. Barnaliv. Och det ger mig mening. Allt de gör, vare sig det är gott eller ont. Alla de små sakerna som när barnen stolt ska berätta något och visa upp sig, när de kommer spontant för att ge mig lite kärlek, gos och mys. Fan vad jag uppskattar att ha barnen och fy fan vad trist det är att vara utan dem. Men jag vet att det inte skadar att de kommer ifrån ”mammas kjolar” lite och jag vet att det kan vara en nyttig kväll för mig med, trots att jag kommer sitta uttråkad hemma. Såvida jag inte lockar med någon polare på KVÄLLSPROMENAD!! HAH!

Det är underbart väder ute och jag får uppiggande sommarkänslor i hela kroppen. Just idag mår jag bara. Eller ja, i alla fall just nu. Jag ångrar inte en sekund att jag beslutat att göra några mindre ändringar i mitt liv, det kan ju bara bli bra. Jag ser fram emot en dag utan choklad och onyttigheter och ska göra mitt yttersta för att inte inleda mig i frestelse. Jag känner en ömhet i magen idag efter gårdagens löjliga åtta minutrar. Tänk att en sådan liten tid kan göra en sådan skillnad. För mina otränade muskler i hela kroppen kom det nog som en chock. Men jag kämpar på.
Cyklade i morse och ska försöka få till en promenad i kväll och en runda till på cykeln. Kan ju vara bra?

Nu bär jag iväg.

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Eivor skriver:

  Passa på att njut av barnledigheten och unna dig själv en hemmaspakväll. Det hade åtminstone jag gjort. Tänk dig ett varmt mysigt bubbelbad mm. :)

 2. Anna skriver:

  Ja njut nu så gott det går utan barnen. Kan ju va svårt det med när man alltid har dom annars.. Men bjud över en polare på filkväll eller något sånt.. Kanske en the-kväll *tihi*

 3. Therese Anerland skriver:

  Passa på att njuta av att det är lugnt hemma. Kanske ta en varmt bad och mjuka upp musklerna?

 4. Sarah skriver:

  Varför inte samla i hop några av dina vänner
  och spela lite kort/spel. Umgås, dricka lite vin och käka grönsaker med dipp?

 5. Caroline skriver:

  Kämpakämpakämpa=) Trots träningverk=D

 6. Caroline skriver:

  värk såklart;)

 7. Kim skriver:

  Vaddå barnfri?? Du ska ju komma hit till dina bonusbarn :D Dom sitter redan å väntar på dig *tihi* Ses sen min sköna höna *hart*

 8. MittLivSomJag skriver:

  det är bara i början du fåt träningsvärk :) snart märker du inte av det annat än å en stenhård mage! *yay*

 9. Sandra skriver:

  Jag brukar löra fullt så fort jag får för mig att ”börja ett nytt liv”, då trötnnar jag efter max en vecka. Ha en lugn kväll & unna dig något extra *love*

 10. Emma skriver:

  Håller med Sandra – startar man med allting på en gång håller det ofta inte men å andra sidan har du mer kämpaglöd än de flesta så varför inte.
  Jag är jäkligt iponerad av dig och tyvärr har du inlett mig i beroendet av dubbelnougat som jag nu ska kämpa mig ur. Det gick fort det där. Har varit på barnkalas idag dock och bränt en massa kalorier som lektant. :D

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com