ante omnis mea familia

Barnkalas och Tjejmiddag!

Vilken lång dag det blev för mig igår. Phini skulle ju på kalas också. Jag hade fått för mig att det började 11.45 men jag hade fel såg jag när jag tittade på inbjudan och vi gick hemifrån 11.15- Shit. Vi sprang ner till badet där kalaset var och hittade rätt till slut och jag ursäktade mig. Phini var väldigt förlåtande. Jag bad om ursäkt till honom med på väg dit och han svarade med ett “det gör inget, mamma” 
Men mamman/mormodern på kalaset verkade inte lika ödmjuk som jag och mina barn utan jag tyckte mer vi blev bemötta med sura miner. Och oftast när eftersläntrare kommer till kalas har jag aldrig upplevt det så negativt som igår. “Jaha, inga badbyxor heller” undrade hon surt. Nä – för jag visste inte att de skulle BADA. 
Jo kalaset var på badhuset men jag tillhör inte kategorin som tar någonting för givet. Många offentliga ställen arrangerar och hyser barnkalas där man tilldelas ett separat rum utan direkt anslutning till inrättningen man befinner sig på. Jag trodde det var så med. Så nej, han hade inga badkläder med dig. Så jag svarade det, att jag det stod ju ingen information på inbjudan. “Du kunde ju ha ringt” fick jag till svar. Ja det kunde jag har gjort och hade med största sannolikhet gjort med om jag misstänkt något. Om jag förutsatt att det fanns mer att veta än det som stod på inbjudan för oftast skriver man sådan information. Om det är maskerad eller tema exempelvis skriver man det.
Så Phini fick låna badbyxor och handduk och det var en sur kärring.
Jag ringde mamma som kunde ställa upp och hämta honom. Jag skulle ju handla och förbereda all mat inför tjejmiddagen.
Björn kom hit med massa verktyg och borrade upp mina hyllor på väggen under tiden vi drack kaffe och snackade och jag bakade och hann med förberedelser.
På menyn stod följande:
Förrätt: Crustader med missmaddis räkmums, toppad med  Caviar och dill.
Middag: Chicken a la King med ris och sallad på Ruccola, minitomater & gurka, kryddor.
Efterrätt: Nougatparfait med hallon/mango-grädde.
Till kaffet: Cupcakes med nougatgrotta och citronfrosting.
När Björn var färdig och kramad och uppskattad (jag vet det låter fel) gjorde jag mig i ordning och plockade undan lite innan tjejerna kom och satte igång med middagen. Allt gick så smidigt och de kom lagom till middag och hade med sig presenter. En häftig Ex-Lover Voodoo docka. Haha, den fick ALLA nålar i sig direkt.
Till Kaeli fick jag/hon/vi en söt grå klänning med leggings. Ska bli kul att få klä henne i det nån gång i sommar!
Efter att vi hade ätit och alla var mätta plockade vi fram spel. Vi testade Sanning och Konsekvens, den elaka versionen och det var kul och vissa av tjejerna fick panik emellanåt. Min panik kom när Emma skulle måla mina läppar med läppstift med ÖGONBINDEL. Lottas skräck kom när alla andra deltagare ska få skicka sms från hennes mobil till vem som helst i kontaktlistan. Då var hon snabb med att radera sina egna kontakter först haha.
Vi plockade fram charader och det var kul som fan. I början var det svårt att komma igång men vi lärde oss snabbt och det var roligt som fan. Ord som man egentligen inte tänker på, som är FÖR vanliga… och roliga sammansättningar. jag fick jucka på Cindys ben, hångla med mig själv och Emma fick ha luftpenis.

Allt i allt. En LYCKAD kväll med underbara vänner.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Barnkalas och Tjejmiddag!”