Barnmisshandel

Idag var en sådan dag  som borde klassas som barnmisshandelsdag om man faktiskt INTE tog ut sina barn. Årets första snö som la sig kom inatt och barn älskar ju snö. När Phini med fötjusning tittade ut genom fönstret sken han upp som en solstråle och blev omedelbart lycklig och vittrade om att han ville ut och kasta snöbollar på mig. Tack för den.

Vi tog en promenad alla tre och de njöt av fulla muggar av att kasta snö(slask)bollar på mig.  Det kändes som om det tog hundra år att nå till vårt mål och tillbaka igen eftersom Laaiti inte satt i sin vagn och ungen lyssnar väldigt lite på mig. Några århundrade senare när vi var blöta, kalla och hemma var det bara mys en liten stund för hela slanten. Pojkarna slappade lite i soffan och Björn, uttråkad som en gris ringde mig och kom över för en kopp kaffe. Vi satt i köket och pratade och till en början var ungarna lugna och fina. Han är bra som fan att prata med. Han har sunda åsikter och är väldigt intelligent och jag uppskattar alltid våra samtal lika mycket – han sätter perspektiv på min tillvaro (som oftast). Pojkarna började riva stället just precis innan Björn gick (undrar om det blev för mycket för honom?) och jag fick reda ut dem och sen lagade vi mat tillsammans.

Hela kvällen därefter var supermysig. Vi busade och gosade i min säng innan vi kollade på en film tillsammans efterföljt av en liten bokstund. Med samma bok, tre gånger på raken, varpå jag undrar om de lider av samma syndrom som mig med guppyminne?

I morgon är det dags för Phinis andra försök till en 4 års kontroll. Jag tror faktiskt inte, att han kommer ”släppa till”. Men det återstår att se.. jag hoppas att vi kan göra det som behövs, jag vill ju själv veta resultatet. Om inget annat får vi någon timme för oss själva och kvalitétstid med mamma är det ingen som klagar på.

Och Phini.. älskade jobbiga unge, har kommit in i en ”varför” och ”vad” period. Han frågar om allt, hela tiden och han är aldrig tyst. Han ska veta var ALLT kommer ifrån och VARFÖR. Vad jag än säger numera kan jag med säkerhet garantera att det återföljs av frågan ”varför”. Hur får man bäst tyst på en unge? Silvertejp?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 tankar om “Barnmisshandel”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com