Benen i kors, jag strejkar!

“Asså, vi förutsätter faktiskt att du inte kommer blöda nånting alls” sa barnmorskan när vi diskuterade hormonspiralen som jag då skulle få insatt. Vilken fröjd! Inga blödningar alls! Ingen mens! Är inte det nästan varje kvinnas dröm – att slippa varenda jävla månad med tamponger och bindor och att känna sig konstant ofräsch oavsett hur ren man försöker vara?
..inte blöda nånting alls.
Men hade jag inte redan sagt till henne att min kropp reagerar inte som alla andra kroppar. Den gör lite som den vill. Den går ner i vikt (uppenbarligen) om jag överkonsumerar kladdkaka med grädde och världens godaste glass och alla de underbara chokladen och nu blöder den trots att barnmorskan säger att den inte ska göra det.
Jag blödde minimalt med mina minipiller Cerazette. Det var väldigt lite och oftast om jag hade glömt en pilla (vilket hände omkring en gång i månaden eller två). Och barnmorskan sa att hormonspiralen innehåller exakt samma hormoner som mina minipiller – skillnaden är ju att de verkar lokalt i livmodern och inte hela kroppen som minipiller. Ännu bättre, tyckte jag det lät och det var till och med så att jag trodde på henne att jag inte skulle blöda alls.
Men självklart blödde jag dagligen, i mängder, de första 3 månaderna. Det var sanslöst och energikrävande och jävligt jobbigt och irriterande. När det sen slutade var jag överlycklig. Nu så! Nu har jag blött färdigt. Men icke.
Nu har jag blött varje månad ändå. En gång i månaden som alla andra kvinnor. Men som grädde på moset har jag även fått de välkända smärtorna vid ägglossning som jag aldrig nånsin upplevt så smärtsamt som jag gör nu sedan jag fick insatt spiralen. Varje månad får jag ägglossning (jag måste erkänna att jag var naiv och trodde att jag aldrig skulle ha ägglossning mer) och då gör det så ont att jag inte kan gå, sitta eller stå. Och jag vill lägga mig ner och dö på plats. Jag tjuter och ylar och skriker och gör “jag föder nog barn NU” –grimaser. Och ringde faktiskt till KK vid ett tillfälle och sa just det.  
Och jag undrar jag – är det fucking värt det..?

Jag överväger att slita ut hormonjäveln och stoppa ner den i halsen på den dödumme jäveln som kom på den idéen. Och sen bara faktiskt skita i allt vad preventivmedel heter. Det är ju inte så att jag kommer bli gravid igen, eller hur – jag går i celibat. Om jag får välja mellan dumma preventivmedel och ha sex så är valet enkelt.

I’m closed for business.

Du gillar kanske också...

16 svar

 1. Tirja skriver:

  Det kan ju ta upp till ett år innan man slutar blöda, jag har haft min i 7 månader, och blöder fortfarande, 1 -2 gånger i månaden (antagligen både vid mens och ägglossning) men ska ta ur den för jag mår skit av den :(

 2. carro skriver:

  satte in min i september förra året och d e först nu som jag gått 2(!!) månader utan minsta blödning=) men hade kan man säga goo lust att slita ut den själv vid några tillfällen!!!! enda som finns kvar är känslan vid ägglossning=överkåt och fantom mens=ge fan i mig…
  prata med dem igen och som sagt när du väl bjuder in nån i sänghalmen så finns d roliga kondomer som både kittlar å hetar till d för dig, och framför allt man slipper överraskningar i musen;)

 3. Maria skriver:

  Fast, det är ju rätt skevt när de säger att de förutsätter att du skall sluta blöda. Det funkar ju inte riktigt så, att du tidigare varit blödningsfri när du ätit samma typ av hormon är heller ingen garanti. Innan min grav så hade jag p-spruta och blev av med mensen helt. Efter grav så körde jag igång med spruta igen, blödde som en gris i 3 månader (vanligt), sen fortsatte jag blöda som normalt.

 4. Åsa Nilsson skriver:

  Jag hade hormonsprial och blödde galet mycket och hade jätte ont i 6 månader. Sen slutade de tvärt, behövde kanske använda trosskydd en gång i månaden eller något.
  Jag ska lätt ha sprial igen! Dock va jag tvungen att ta ut den :S

 5. Jenny skriver:

  Blödde i två månader, sen som ”vanligt” ett tag och sen slutade det.. Nu har jag haft den i lite mer än 3år. Blöder kanske var 6månad och då inte ens så att jag behöver tampong.
  Har provat sån i armen också.. Det va ett jävla skit för mig.. Blödde som FAN hur länge som helst, tills dom tog ut den.. =/

 6. Linda skriver:

  Har du ont vid mens också- kolla upp endometrios!!

 7. Madde skriver:

  Jag hade det precis som dig! Ut for den och jag säger, NEVER AGAIN!!! Det kändes inte värt alls efter nästan konstant blödning i 6 mån..

 8. Selenea skriver:

  Man måste göra laparoskopi för att få en riktig endometriosdiagnos (jag har en), så rekommenderar inte det eftersom du ändå inte planerar fler barn nu. Tyvärr är det du beskriver inte ovanligt för folk med spiral. Har aldrig själv haft en, så vet inte vad jag borde rekommendera dig. Låter förjävligt. Det sjuka är att jag själv önskar att mensen kunde komma varje månad så man i alla fall fungerar normalt… Men ska man inte ha fler kids antar jag att det skönaste vore att bara slippa den helt.

 9. Bara jag skriver:

  Har icke haft hormon hade vanlig sprial jävle som flytta sig konstant.. Dont like spiral anymore…

  Smärta vid ägglossning och mens??? Välkommer till min värld haha.. Har det varenda jävla månad och har haft i flera åt.. och tro inte att det blir bättre med åren.. nej då det blir värre så du vet vad du har framför dig haha..

  Jag har smärta, kräker och får feber oftast när jag skall ha mens..

  Plocka ut skiten… Vi blir nunnor på heltid..!! <3

 10. jag skriver:

  ja sluta mixtra med kroppen och var naturlig, är det värt allt lidande… man behöver ju inte komma i murreburran, finns ju andra trevliga ställen att lägga spermien på :-)

 11. nina skriver:

  eller bara kör på zero preventivmedel. Det finns ju faktiskt kondomer om man nu mot förmodan springer på nån som man tycker skulle kunna få inträde till grottan. Vi behöver ju inte nödvändigtvis vara de som tar ansvaret HEEELA tiden.
  Jag körde P-spruta i tre år till och från, slutade med allt för ca tre år sen igen. Har använt det berömda gummit de gånger jag varit på åktur med det manliga könet ;) Känns jävligt bra att vara helt fri från diverse hokus pokus i mittenområdet av kroppen. Förstår helt att de som har kraftiga blödningar och enorma smärtor vid menstruationen väljer att använda något av de preventivmedel som lindrar detta, men jag förstår det inte när det gäller att bara hålla sig ifrån graviditeter. Man vänjer sig vid kondom, det känns kanske annorlunda första två gångerna, efter det är det fan bara fördelar!
  Hoppas det löser sig madde!
  over and out ;)

 12. maria skriver:

  jag har med satt in en hormonspirail och är inte heller som alla andra. jag ahde min mens i 7 dagar = störtblödning och jag hade bara 2 veckor och 4 dagar mellan blödningarna. får inte äta vanliga ppiller heller och hatade att behöva ta minipiller samma tid varje dag.
  på så vis är ju spiralen en befrielse.
  men jag har haft den nu 4 månader och jag har även jag extrem ägglossningsvärk. mensen kommer, dock ingen störtblödning men istället har jag den i 8 dagar.
  ibland ärven lite småååå blödningar
  men jag ahr hört att man ska ge det 6 månader.

 13. Jessica skriver:

  Det är konstigt att din barnmorska sa på det viset för alla kroppar reagerar ju inte likadant. Min syster klara inte av sin, hon blödde konstant och hade mest ont hela tiden. Hon stod ut i ett halvår sen plocka hon ut sin. Jag älskar min spiral, det är min bästa vän. Mens 1 gång var tredje månad och aldrig några problem :)

 14. Nina Ö skriver:

  Jag har haft min i över ett år och jag har också mens varje månad. Plus mellanblödningar.. och ont vid ägglossning.. och ingen sexlust… Ja, just nu är det verkligen inte värt det. Det var så skönt det dryga året när vi försökte bli gravida och jag var hormonfri. Har testat kopparspiral också, men då kan vi verkligen snacka blödningar och smärta, nej det är inte heller ett alternativ…

  funderar på sterilisering…

 15. Ninna skriver:

  Jag hade samma problem när jag hade hormonspiral. :( så jag bytte till p-plåster, slipper inte mensen men den har iaf minskat samt att jag blöder kanske 4-5 dagar ist för 7. Finns ju p-ring med o jag vet många som är nöjda med den med. jag är iaf jättenöjd med mina p-plåster, bytas en gång i veckan med uppehåll på mensveckan. :)

 16. Jane l COCONUT skriver:

  Men herregud vad jobbigt du måste ha det… jag bävar för när min graviditet är över och mensen kommer tillbaka… har lidit av extema mensverker som bidragit till missade skoltider mm. men jag hopppas att det blir bättre efter barnafödandet. För ”normala kroppar” kan det ju bli bättre. Vet ju dock inte om jag är inom normalspannet jag heller… är gravid i v 15 men har ändå en mage så att folk reagerar och undrar om det verkligen bara är så kort tid. Och kollade upp det idag, som TUR ÄR är det bara en!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com