ante omnis mea familia

Berg & Dalbana

Då sitter jag här nu. Nyss dammsugit lägenheten och uppmanat pojkarna att plocka undan i sitt rum den senaste timmen. Från köket ljuder min cd-spelare högt med toner från Lauryn Hills  CD "Miseducation" och jag sjunger med ibland. Det doftar rökelse i lägenheten som kommer in från balkongen och jag försöker finna ro.

De senaste dagarna har varit stundtals stressigaoch jobbiga men jag överlever. Likt en katt landar jag alltid på mina två fötter. Men jag undrar om jag är lika lyckosam att ha nio liv.

I torsdags hade jag tagit ledig från jobb för min tid till två specialister på MAS. En utav specialisterna var läkaren som opererade mig. Jag fick vänta nästan en timme (jag hade tid 15.50, jag kom in vid 16:45) eftersom de var försende. I väntrummet hade jag sällskap av en annan patent som hade tid till samma läkare. Hon var öppen och det var ine våty att prata med henne. Jag kände mig så väldigt liten då hon berättade om diagnosen hon fick i april. 44år gammal, tvåbarns mamma och bröstcancer. Min egen diagnos och kontenta av mitt besök var en besvikelse. Jag hade högre förhoppningar.. De kan inte mycket göra för mig. Mer om detta i ett låst inlägg.

I fredags hade jag en ledig dag. Emma hade erbjudit övningskörning som jag tackade nej till för att istället spendera mina lediga timmar hos en vän som hade det tufft och jobbigt, som behövde en vän. Det var en bra dag.

Lördags, igår, var en jobbdag för mig. Jag öppnade butiken vid 10 och stängde den vid 17 och jag lyckades sälja två stora länkar och drog in en bra dagskassa. Studiokassan var mindre lyckosam. Mina söner hade förmodligen en bättre dag än ig då de var bjudna till ett kalas hos en vän. Så med svarta skjortor på och presenter till födelsedagsgrisen tog mormor med de till kalas och de hade tydligen haft trevligt allihop med tacos, tårta, kakor och lek. När jag kom hem var de ännu inte hemma och jag vätade tålmodlígt och saknade de sanslöst mycket tills de kom hem, lyckliga med varsin ballong och godispåse.

Idag ska jag och mina barn gå hem till Emma med Madde och hennes två barn. Barnen kommer förmodligen leka fint och jag ska dricka kaffe.  Och jag hade tänkt ta foton för en gångs skull men jag har ju naturligtvis glömt ladda mina batterier till kameran..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Berg & Dalbana”