Besöket hos barnmorskan!!

I morse var det dags för mitt tredje besök hos barnmorskan. är det bara jag som ser fram emot dessa besök? Det ger lite verklighetskick och det lugnar alltid lite att prata med barnmorskan, lyssna på bebisen och allt.
Igår plockade jag fram pojkarnas mappar för att jämföra lite. Här i Skåne, eller ja, här omkring där jag bor, får vi våra MVC papper i röda mappar. Om någon går omkring med en sådan mapp här så vet vi att hon har ett knyte i magen! Eller, mest sannolikt, eller förmodligen i alla fall.
När jag kikade igenom pojkarnas mappar såg jag att jag fick fler besök tidigare under graviditeterna än vad jag fått under denna graviditeten. Jag vet inte vad det beror på. Men jag antar att det gick rätt till att jag kom på det tredje besöket idag.

image

Och sen visar det ju sig att familjeliv.se har rätt och blimamma.se har fel.
Jag går in i ny vecka på TISDAGAR. Annars är det rätt. Så ny vecka i morgon: 24+0, oavsett vad tickers och widgets säger.

Hos barnmorskan kollades urin där hon fann spår, men inget alarmerande.
Mitt järnvärde låg på fenomenala 116! YAY! Jag har i alla fall lyckats med nått jag kämpat med: kosten. Fy fan vad jag är bra.
Jag har ökat 4,5 kilo i vikt. Och det är okej. Mycket okej. Men faktiskt förvånande med tanke på hur min kost förändrats: jag ÄTER. Till skillnad från min vardagliga VBG kost där jag faktiskt inte ätit mycket alls, till att plötsligt äta ofta och mycket mer och massa glass och annat onyttigt, väldigt förvånande. Jag klagar då INTE. Jag äter och äter men går inte upp mer än vad jag ska nu under graviditeten.
Mitt blodtryck låg på 116/64 och barnmorskan sa att det är bra. Då är det väl det. Inte vet jag.
Mitt SF mått (livmodern) mätte 23 och ligger precis på mitten av kurvan så det var också perfekt och bebisens hjärtslag tickade med 149 slag i minuten och det är också bra. Hon satte först dopplern på högra sidan av magen men mamma vet att flickan mest ligger och trycker på vänstra sidan. Sen att barnmorskan vid ultraludet såg att moderkakan ligger i framvägg på högra sidan underlättade lite när jag sa åt min barnmorska idag att hon nog hör bättre på vänstra sidan.

Jag fick mitt moderskapsintyg som jag ska skicka in till försäkringskassan.

Hon gjorde anteckningar och frågade hur det är helt allmänt och jag drog historien om M ganska hastigt men fick med det hela i stora drag (han lämnade mig i december, någon dag senare hade han en ny tjej. Han vill inte veta av vare sig mig eller bebisen utan plötsligt kräver faderskapstest. Han förlovade sig på nyårsafton och vår skilsmässa ligger under betänketid ett halvår framåt. Jag försökte i flera veckor få kontakt om barnet och bad honom följa med till ultraljud som han vägrade och nu är/kommer jag vara ensam med tre barn, trots att han tog initiativet till detta barnet) och vi avslutade det med:
“Han är ett kräk”
”Han är ett stort kräk”

Hon gjorde anteckningar om detta med i min journal för det kan vara bra att veta på förlossningen att det inte finns någon pappa med i bilden. Hon frågade sen om jag har stöd av någon eller om jag behöver en kurator. Jag svarade att att det ska mer till än så innan jag behöver en kurator och att jag har ett stort stöd av mina föräldrar och nära vänner och jag är aldrig ensam och kommer klara detta galant.

Nu har jag alltså gått så pass långt i graviditeten att om bebisen skulle få för sig att födas NU, alldeles för tidigt, så har hon goda chanser att överleva. Hon är ju inget embryo, inget foster, hon är ju ett barn.
Jag fick en ny tid till mitten av mars då jag ska göra ytterligare en glukosbelastning. Urk.

Så ligger det till. Ett bra besök till barnmorskan där allt står riktigt rätt till. Vi diskuterade även lite allmänt, om min torra hud (som hon säger beror på graviditeten) och massa, eh, kvinnliga gravida besvär, och jag sa att denna graviditeten inte är helt lik de andra två. Man ska inte jämföra, säger min barnmorska och nej, det kan stämma, men man gör nog det ändå.

Och jag kan med säkerhet säga, att trots att detta är mitt tredje barn, känns det på många sätt som den första.
Det är inte samma alls och jag upplever ständigt massa nytt :)

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. tamagal skriver:

  Jag håller med.. fast det är min andra grav känns inte mycket likadant… iaf inte ännu :D Men så är det fortf väldigt tidigt.

 2. Diana skriver:

  Jag kan tycka att ditt blodtryck var lite i lägsta laget. Fast undertrycket är det viktigaste och det var bra. Grovt kan man säga att övertrycket ska ligga på sin ålder plus 100. Ta det lugnt när du gör lägesförändringar (liggande-sittande sittande-stående) för med så lågt tryck kan det hända att du svimmar eller att det svartnar för ögonen på dig. Lakrits kan höja trycket lite om det blir problem för dig.
  Lycka till!

 3. Jessica skriver:

  Jag älskade barnmorskebesöken. Speciellt eftersom min barnmorska va så go med. Saknar henne nu

 4. MansonDust skriver:

  Besök hos BM är något jag alltid sett fram emot massor. Att bara få prata mage & bebis är ju lööövlyyy ! *lavlooo*

 5. maria skriver:

  Jag tror att man går mer sällan när man är omföderska, såvida det inte blir några knasigheter. Så du får se dina mer sällsamma besök som att allt är finemang :)

 6. Becka skriver:

  Ja, Han är verkligen ett kräk! Och du menar inte att han gikc rakt förbi er utan att hälsa? Han är tydligen gammal nog för att få lov att gifta sig, men han är inte uppfostrad till att hälsa? Ibland blir man mörkrädd alltså. *hmm*
  På tal om nåt annat. Tack för en underbar blogg! Har tittat in här flertalet ggr, det blir inte var dag, men med jämna mellanrum. Tycker du skriver en fantastiskt bra blogg, och en toppenbra mamma åt dina barn! Lycka till med resten av grav och förlossning! :) *hej*

 7. helena skriver:

  På tal om KRÄK! Låter som om vi har samma sorts kräk till pappor till våra barn! Knulla till sig barn går bra, men skyr dem som elden! Fast pappan till mitt barn tänder på gravida kvinnor, ja uppenbart inte mig då för mig ville han inte ha när jag väl blev gravid fast han tjatade om att jag var på smällen hela tiden. Men andra gravida vill han gärna knulla och utnyttjar de stackars tjejerna med. Ja som sitter där i sin sorg och ensamhet med sin gravida mage, lämnade av samma kräk som våra pappor, i samma läge som du faktiskt. Hoppas du inte stöter på det KRÄKET :-) Fast det är bara en lek för honom, de tror att de är unika, hans vackra ord är lika falska och luktar lika illa som en rutten sill och de ska bara veta att han har tjugo andra som han behandlar lika illa.

  Men du lycka till, du verkar vara en fantastisk mamma och kommer säkerligen att klara dig galant med dina tre barn framtiden!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com