Besök av bloggläsare och kommande födelsedag

Imorgon är det min födelsedag. Jag fyller 39. Det känns fortfarande surrealistiskt att jag är så gammal. Snart 40. Jag undrar vart åren tog vägen, de gick mig förbi i rusande fart. Jag känner mig inte som en 38-åring. Hur ska de egentligen vara? Jag inser först nu i vuxen ålder att man nog inte kommer verkligen känna sig VUXEN.

Men jag har ingen lust att fira detta året. Jag känner mig allmänt blasé. Och jag vill inte tynga andra människor (läs min man/barn) med en känsla av ”måste” att ordna presenter och tårta. De tycker nog att det är skönare att slippa. Jag har inga föräldrar som kommer att fira dagen jag föddes längre. Inga syskon heller. Vänner har jag sparsamt utav men jävlar vad man får gratulationer på Facebook. Det är väl trevligt. Så det känns knappt lönt.

Jag har inala fall en tid till min psykolog som jag börjat gå till, i morgon. Vi ska nog fortsätta att prata om min barndom. På min födelsedag. Jippi. Alltid samma sak hos psykologer. De kan läsa mina journaler men ändå envisas var och en att fråga mig och be mig berätta om min barndom. Nåja.

Hittills har sommarlovet varit lugnt. Det badas, plockas körsbär, solas, cyklas och softar. Tjejerna och jag gjorde körsbärssaft idag efter att de kom hem med enormt många körsbär de fått av grannen.

I veckan som gick hade vi besök från uppåt i landet. M kan vi kalla henne – En bloggläsare som följt min blogg sen mina äldste söner var små (det bör bli runt ett decennium) ville träffa oss ”irl”. Hon satte sig på tåg/buss och reste i över 8 timmar för att träffa oss. Hon kom på tisdagen och åkte på fredagen.

Spännande att träffa någon som man bara skrivit online med. Stämmer foton? Stämmer bilden man skapat om personen? Hur ser deras kroppsspråk ut och vilken dialekt pratar de? Har de vett och etikett och hur blyga eller framåt är de? Många frågor ska spela in.

Jag har träffat förhållandevis många som läser bloggen. Oplanerat och spontant och sådär i förbifarten. En del när jag jobbade och kunder erkände att de läser min blogg och därför bokade tid för att träffa mig. Mer än en gång har någon kassörska sagt de läser, nån man brukar hejja på. Sånt är roligt när man får reda på sånt. Denna gången kändes det dock annorlunda. Det var planerat och ett besök av någon som för mig var mer en främling än jag för denne. Hon vet ju allt om mig då hon läst i stort sett allt jag skrivit. Jag vet inte lika mycket om henne. Lägg till mitt dåliga minne så egentligen ingenting haha. Jag behövde i alla fall inte presentera min avkomma för henne och hon visste redan hur de är – minidiviga Kaeli, tillbakadragna E, störiga L osv.. kidsen gillade henne, mest Kaeli – trots att hon fick tillsägelser av M.

Jag bjöd även hit Elin (eller ja, Elin fråga om hon kunde komma förbi med sin unge) och jag var säker på att de skulle komma överens. De är ganska så lika. Bägge har adhd – är enormt hyper (undrar om de själva är medvetna om det?) Och pratar mycket, svär mycket och är ganska högljudda haha. Ungefär så som jag misstänker att folk tror att jag är – men nej. Jag tror inte jag spelar i samma liga haha.

M är den mest självständiga och självgående gästen jag nånsin haft. Hon tog långpromenader i byn, kom hem vid 01 på natten och rensade min rabatt på framsidan där jag kämpat att få upp mina blommor jag sådde. Dessvärre försvann mer än bara ogräset haha. Hon pratar betydligt mer i telefon än vad jag gör – jag hatar ju som ni vet att prata i telefon. Lite av en fobi, det där. Och hon äter ingenting alls. Undrar om hon kommer svälta ihjäl och dö? När jag började laga mat försvann hon. Promenad eller gå till affären eller nått. Våfflor ville hon inte ha till frukost heller. Jag undrar om hon var rädd att jag skulle förgifta henne – hur elak kan hon ha uppfattat mig egentligen? Eller har jag alldeles för höga tankar om min kulinariska expertis att bara min närvaro i ett kök är tillräckligt för en känsla av ”bättre fly än illa fäkta?” Haha.

Jag fick dessutom se tatueringen som jag var delaktig i. Hon har en text tatuerad ovanför bröstet/nedanför axeln, med ett citat – skriven med min handstil. Eep! När hon frågade mig om jag ville skriva en text till en tatuering tog jag det med en nypa salt, sen glömde jag bort det tills hon visade bild. Det var än häftigare att se det i verkligheten!

Men ja, såna saker lär man sig inte genom att skriva till varandra, såna saker måste upplevas och jag tyckte det var både intressant och fascinerande att träffa henne och upptäcka allt som gör henne till M.

Med det sagt, tack till mitt nummer 1 största fan – M, för ditt besök! Ett decennium avklarat, hänger du med ett decennium till?

Har ni träffat någon irl som ni lärt känna på internet? Dela gärna med er av era erfarenheter!

Godnatt. Om ca en kvart fyller jag år. Fuck it & Fuck off.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Anne skriver:

  En syster som älskar dig har du!
  Tyvärr är halva familjen stenförkylda här och ville inte komma och smitta!
  <3

 2. Tess skriver:

  Grattis i efterskott :) Vilken häftig grej med besök av en bloggläsare så där.

 3. Charlotte skriver:

  Hehe- besöket lät ju lite sådär faktiskt men häftigt ändå, själv hade jag nog blivit lite skrämd av att ngn ville åka 8h för att träffa och bo hos mig?

  Och du – oavsett – grattis i efterskott på födelsedagen!

 4. Emmy skriver:

  Grattis i efterskott! Från en som absolut inte vill fira sin födelsedag..

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.