ante omnis mea familia

Bevara barndomen!

Phini’s ljus stake

Nu har min kreativa son bidragit med det första julpyntet! När jag lämnade honom på dagis i morse sa fröken att jag kunde ta med mig ljus staken som Phini hade gjort. Då kom jag att tänka på, och förstod vad Phini menat i morse när han sa att han hade glömt sin ljus stake. Jag vet inte om det bara är jag eller om alla mammor längtar tills dagen då barnen börjar göra massa saker på dagis som man tar med sig hem.Jag kan inte minnas att min mamma har sparat någonting alls från min barndom. Det finns inte ens fotografier eller skolkataloger sen jag växte upp och det har jag saknat. Om jag hade dött idag finns det inte mycket som vittnar om att jag ens haft en barndom. Mitt efterlämnande blir mitt hem och mina barn men inte mycket av egna konkreta minnen och det sörjer jag lite, jag som är en sådan nostagiskt och sentimental person. Med andra ord så började mitt liv när jag blev morsa, då började jag ta ordentliga foton som jag sparade och satte in i fotoalbum.. men jag undrar om jag inte har ett och annat foto innan dess.. det får jag leta reda på.
Det som fanns, som jag minns, var två till fyra förstoringar av skolfoton som jag i ren ilska rev i sönder när jag var i 12 års åldern, när jag var arg på min pappa. Jag trodde att jag straffade honom men nu i efterhand vet jag att jag bet mig själv i tån.

Så jag har bestämt mig att jag ska spara så mycket jag kan av barnens kreationer och foton som de kan få ta del av när de själva blir vuxna. Om inget annat så kommer nog deras framtida flickvänner uppskatta en kopp kaffe med svärmor och pinsamma foton av sin pojkvän.

Är det bara mina föräldrar som var lite kassa på det eller tillhör det den generationen? Hur mycket är sparat sedan du växte upp?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

22 tankar om “Bevara barndomen!”

%d bloggare gillar detta: