Big poison comes in small bottles

Kopt_kappa_pa_rea_pa_Barnavdelningen_hahaHur fungerar det där med barn/ungdomskläder? Jag har alltid fått för mig att storleken är deras cirka längd. För när mina killar varit mellan 110-116cm långa har de haft storlek 110-116 i kläder. Och likadant med Kaeli. Runt 68 cm lång, runt storlek 68 i kläder.
Men när ändras det? För idag köpte jag en kappa på barnavdelningen – till mig. Den passade som handen i handsken. Storlek 170. Jag är ju långt ifrån 170 cm så jag antar att nånstans försvinner den gyllene cm’s regeln. Jag är blond (egentligen, på riktigt, i grund och botten) – jag fattar inte. Jag hittar ofta kläder till mig själv på barnavdelningen. Både strl 164 och 170 och ibland nånstans lägre. Det är väl egentligen löjligt. I början tyckte jag det var pinsamt men idag skiter jag mest i vilket. Ibland har faktiskt tonårsavdelningen riktigt schyssta kläder.
Haha – risken är väl att man blir som de gamla tanterna som klär sig för ungt, och ser löjliga ut. Men lite smak har jag nog.

Och hur många kommer tjuta, när de ser mig i denna kappan, att det ser dumt ut för att det bara måste vara från en barnavdelning? 250:- på rea. Jag skäms inte ett dugg. Jag är liten och köper kläder som passar sen skiter jag mest i vilket vilken avdelningen det kommer från.

Har ni också handlat på barnavdelningen till er själva någon gång? Vad köpte ni då & vilken storlek?
Är det längden som avgör huruvida de kläderna kan passa? Jag är 159cm lång – hur långa är ni andra som handlat där?

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. eightbits skriver:

  Jag är 155, köper kläder från barnavdelningen, dock bara tröjor eller t-shirts då byxor på barnavdelningen oftast inte är figursydda, och jag hittar ALDRIG jeans som sitter bra, så jag kör på baggyjeans 24/7 haha. Är iofs min stil ändå dock. Såatteh. Den med storlekarna har jag dock inte en tjusning om.

 2. Carro skriver:

  Super snygg var kappan passade dig riktigt bra

 3. tuffloysan skriver:

  Jag brukar inte shoppa på barnavdelningen, men nu i höst så har jag köpt en vanlig höstjacka, i barnstorlek. Storlek 164. Nästan att den är lite kort i ärmarna, skulle egentligen haft 176.
  Ser inte alls fel med att handla på barnavdelningen, huvudsaken man hittar nåt man gillar å som passar :)

 4. Patruska skriver:

  nä jag är för tjogg

 5. Emmily skriver:

  158 cm lång – köper ofta tröjor på barnavdelningen. Den jag sitter i just nu är från Stadium i storlek 158/164. Det kvittar väl varifrån man köper?

 6. Tess skriver:

  :yes: kappan sagt snyggt! Det spelar väl kvitta bart du köpt den, huvudsaken är att du trivs i den!

 7. Radar skriver:

  Naw, teorin om barnkläder och deras längd stämmer inte alls här, min unge följer inte den normalkurva barn ska göra för att bli som alla andra *s*

  Att du blir som de gamla tanterna är svårt att tro, du kläder inte i laxrosa läppstift, utsmetat över halva ansiktet eller blå ögonskugga a´la 10-åring men börjar det gå dithän ska jag hojta *lovar*

 8. larmareli skriver:

  Snygg kappa! Jag (166cm) fyndar själv på barnavdelningen ibland, känns gött varje gång! :-D

 9. Jonna skriver:

  Tanken är ju att det ska matcha ungefär med hur långa de är, men ju större barnen blir desto sämre stämmer det. I bland får de ha en storlek större för att det ska passa runt om, eller en storlek mindre för de är smalare än normen för den storlek som matchar deras längd. Det är lite svårt det där. Barn växer ju så olika.

 10. Snakan skriver:

  Jag har alldeles för mycket kurvor för att handla på barnavdelningen :)

  Och jag trodde också att man gick efter längden på barnstorlekar, och det gjorde min son tills nu, han är 10 månader, 75 cm lång och väger 9,2 kg men har strl 80 i kläder, han hoppade helt över 74 för de var för små direkt =/
  Hans syssling på snart 2 år har precis gått över på strl 86.

 11. mimmi skriver:

  Kappan är skitsnygg och passar dig jättebra!

  Spelar det verkligen någon roll var man köper sina kläder? Huvudsaken är väl att de passar och att man gillar dem. Tycker jag i alla fall!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.