Blekfeta egoistiska svenskjävlar som inte ska vara tacksamma?

Jag tänker inte klaga på värmen. Inte det minsta. Hela Sverige befinner sig i ett ”careful what you wish for”-läge. Den blekfeta svensken drömde om sommar och sol när snön och kylan envisades. Och nu är den hör, med råge. Aldrig kunde väl svensken ana att i solen skulle vi få uppleva runt 40+°C.

Jag är brun för första gången i mitt liv. En dos sololja och trycka i solen gör dessutom ryggen och lederna gott. Värmen mot muskler mjukar upp och känns bra.

Det är en bra sommar. En bra sommar, även om värmen slog till. Men man ska kanske vara försiktig med vad man önskar ifall man inte kan hantera det. Men jag är ju en sommartjej.

Bränderna runt om i Sverige var jag såklart inte beredd på. Ingen var det och det står oss uppenbart att vi inte är beredda eller rustade. Hela Sverige står i lågor. Grekland brinner, människor flyr och dör. Portugal brinner. California med. Torkan i Australien når rekordnya höjder, boskap svälter ihjäl eller nödslaktas och det brinner enträget runt om i världen.

Länderna får gå ihop och hjälpa varandra. Italien skickar flygplan, Norge med. Brandmännen från Polen körde med sina brandbilar genom vårt land och blir hyllade av svenska folket trots att media går ut och påminner oss om att ”vi betalar faktiskt!!” – Jaha? Och? Vad har det för betydelse? Tackar man inte kocken eller servitrisen på restaurang? Tackar man inte läkaren som får betalt och räddar ens liv?

Ska man INTE tacka de som får betalt så har vi nästan ingen tacksamhet kvar i världen om den ska vara så selektiv. Tänk på det.

Tacksamhet kostar ingenting. Den är däremot upplyftande och uppmuntrande och uppskattad. Människor får större lust att hjälpa till, att jobba, att göra – skulle de få tacksamhet.

Om det är det enda lilla jag kan göra så tänker jag göra det. Vara tacksam.

Prova det nån gång, din jävla blekfeta egoistiska svenskjävel.

Du gillar kanske också...

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com