ante omnis mea familia

Blodigt allvar!!

If men could menstruate … clearly, menstruation would become an enviable, boast-worthy, masculine event: Men would brag about how long and how much…. Sanitary supplies would be federally funded and free. Of course, some men would still pay for the prestige of such commercial brands as Paul Newman Tampons, Muhammed Ali’s Rope-a-Dope Pads, John Wayne Maxi Pads, and Joe Namath Jock Shields —”For Those Light Bachelor Days.”
– Gloria Steinem

Jag plockade ju ut spiralen delvis på grund av konstanta blödningar i tisdags. BM Marie sa att jag skulle börja med mina piller när jag fick mens. Så på kvällen dagen efter kom den. Mens. Så jag hade inte mycket uppehåll i mina blödningar. På torsdagen (igår) började jag med mina piller.
Och detta är en mens från helvete. Om Lucifer väljer ut kvinnor som ska få mens från helvete så pekade han på mig och fnissade. För plus storlekar på tamponger är just nu löjliga. Dubbla tamponger skrattar jag åt. Och bindorna gör ingen nytta, inte ens om de HAR vingar. För när man står där med en plustampong OCH en binda och man känner hur det rinner längst benen, går in på toa och sätter sig och krystar lite så dimper tampongen ner i toa. Vad ska man med snöre till..? I natt vaknade jag av att det rann mellan benen. Så jag gick upp på toa och det var en mardrömscen. Det var blod överallt, jag droppade på golvet, hela toasitsen var röd, mina ben och mina händer – ja allt var blodigt. Tur att inte mina barn hade vaknat och kommit in, de hade fått men för livet.
Jag blöder ungefär nästan så exakt lika mycket som jag gjort efter en förlossning. Så om jag inte får akut anemi efter detta så är DET ett mirakel i sig.
Och det blir lite jobbigt. För jag köpte tamponger igår men inser nu att jag kommer behöva en jävla massa mer mensskydd. Fler tamponger och fler bindor. Men jag vågar knappt gå ut för att jag blöder igenom. Och let’s face it mina vänner – jag KAN INTE stå på huvudet 24/7. Detta är för fan LÖJLIGT! Ska man verkligen behöva FÖRBLÖDA till döds för att vara kvinna?

 

Och för att inte snacka om tamponger och bindor – det är fan DYRT! Det är dyrt att vara kvinna med alla preventivmedel som VI ska ta (för män har ju två alternativ: avhållsamhet och kådisar) för att förhindra oönskade graviditeter och hålla mensen i schack. Sen har vi alla dessa mensskydd som ruinerar. Diabetiker får insulin gratis & sina mediciner – men vi kvinnor får inget gratis? Vad är orättvisan med det?! Man kan inte hjälpa att man får diabetes, det är en folksjukdom osv.. Men kvinnor kan fan inte undvika att få mens heller?! VI FÖDS MED DEN DEFEKTEN! Så jag får rensa mitt konto idag för att köpa jävla mensskydd (jag behöver ju sjukt mycket, jag skojar inte!) – HUR RÄTTVIST ÄR DET?!

 

.. andas.. andas.. såja.. lugn…
Oh lord have mercy, vad ska jag ta mig till..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 tankar om “Blodigt allvar!!”

%d bloggare gillar detta: