Blodigt allvar!!


If men could menstruate … clearly, menstruation would become an enviable, boast-worthy, masculine event: Men would brag about how long and how much…. Sanitary supplies would be federally funded and free. Of course, some men would still pay for the prestige of such commercial brands as Paul Newman Tampons, Muhammed Ali’s Rope-a-Dope Pads, John Wayne Maxi Pads, and Joe Namath Jock Shields —”For Those Light Bachelor Days.”
– Gloria Steinem

Jag plockade ju ut spiralen delvis på grund av konstanta blödningar i tisdags. BM Marie sa att jag skulle börja med mina piller när jag fick mens. Så på kvällen dagen efter kom den. Mens. Så jag hade inte mycket uppehåll i mina blödningar. På torsdagen (igår) började jag med mina piller.
Och detta är en mens från helvete. Om Lucifer väljer ut kvinnor som ska få mens från helvete så pekade han på mig och fnissade. För plus storlekar på tamponger är just nu löjliga. Dubbla tamponger skrattar jag åt. Och bindorna gör ingen nytta, inte ens om de HAR vingar. För när man står där med en plustampong OCH en binda och man känner hur det rinner längst benen, går in på toa och sätter sig och krystar lite så dimper tampongen ner i toa. Vad ska man med snöre till..? I natt vaknade jag av att det rann mellan benen. Så jag gick upp på toa och det var en mardrömscen. Det var blod överallt, jag droppade på golvet, hela toasitsen var röd, mina ben och mina händer – ja allt var blodigt. Tur att inte mina barn hade vaknat och kommit in, de hade fått men för livet.
Jag blöder ungefär nästan så exakt lika mycket som jag gjort efter en förlossning. Så om jag inte får akut anemi efter detta så är DET ett mirakel i sig.
Och det blir lite jobbigt. För jag köpte tamponger igår men inser nu att jag kommer behöva en jävla massa mer mensskydd. Fler tamponger och fler bindor. Men jag vågar knappt gå ut för att jag blöder igenom. Och let’s face it mina vänner – jag KAN INTE stå på huvudet 24/7. Detta är för fan LÖJLIGT! Ska man verkligen behöva FÖRBLÖDA till döds för att vara kvinna?

 

Och för att inte snacka om tamponger och bindor – det är fan DYRT! Det är dyrt att vara kvinna med alla preventivmedel som VI ska ta (för män har ju två alternativ: avhållsamhet och kådisar) för att förhindra oönskade graviditeter och hålla mensen i schack. Sen har vi alla dessa mensskydd som ruinerar. Diabetiker får insulin gratis & sina mediciner – men vi kvinnor får inget gratis? Vad är orättvisan med det?! Man kan inte hjälpa att man får diabetes, det är en folksjukdom osv.. Men kvinnor kan fan inte undvika att få mens heller?! VI FÖDS MED DEN DEFEKTEN! Så jag får rensa mitt konto idag för att köpa jävla mensskydd (jag behöver ju sjukt mycket, jag skojar inte!) – HUR RÄTTVIST ÄR DET?!

 

.. andas.. andas.. såja.. lugn…
Oh lord have mercy, vad ska jag ta mig till..

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Kicki skriver:

  Du måste köpa CYKLO-F dämpar blödningen lite!!!!!

 2. Ann-Britt (Lottas syster) skriver:

  Jag har likadant. Man vågar inte resa sig för då åker tampongen ut. Man reser sig från sängen och allt blir rött. Jag har testat Cyklo-F men jag mådde jätte dåligt av dem så jag får leva med extrema blödningar. Det är som du säger man vågar inte lämna toa för man vet inte när det börjar droppa bakom en….

 3. mickis skriver:

  Jag hade också sjukt riklig mens och blödde igenom allt. Köpte en menskopp och bara jag lärde mig att få den på rätt plats så märkte jag aldrig av att jag hade mens. Ett tips! Mooncup Tror jag min hette..

 4. Sandra skriver:

  Det finns en sida där du kan få gratis tamponger! det är visserligen bara typ 8-9 per månad men ändå… med varje tampongutskick följer det reklam som du ska gå in och tycka till om, när du svarat på alla frågor (ca. 10st) får du ett tampongutskick nästa månad också.

  http://www.tamponsforfree.se

 5. Minns inte om man får välja storlek, men på http://www.tamponsforfree.se så får man ett paket med 8 tamponger gratis i månaden, allt man behöver göra är att svara på några frågor varje månad. De har reklam på sina boxar (som man får hem i brevlådan) och det är företaget bakom reklamen som frågorna handlar om. Smidigt och som sagt gratis, kostar bara några minuter av din tid! Checka in det!

 6. Marie skriver:

  Jag får, tro’t eller ej, bindor/inkontinensskydd gratis av landstinget pga mycket riklig menstruation. Om det är handikappande har man rätt till det. Jag fick prova olika modeller och hittade en som känns trygg, som inte läcker och som fungerar både dag och natt. Dessa får jag ett par kartonger av så ofta jag behöver, utan kostnad. Vill jag ha dem levererade hem kostar det 50:-, men hämtar jag själv kostar det inget.

 7. Jessica skriver:

  Rätt lustigt, först läser jag ditt inlägg och sen på jobbet så satt jag och läste i en gammal tidning som handlade om just riklig mens. Det kunde vara demitros eller vad det hette och man ska kolla upp det. Kunskapen kring detta är dålig stod det så man ska själv säga till sin bm att det kanske kan vara det för även dom har för dålig kunskap. Man ska inte blöda så mycket, det är farlig stod det med och viktigt man söker hjälp för annars kan besvären bli värre och värre och tillslut kommer man alltid gå och ha ont även efter diagnos och behandling för det gått för långt.

  tillfällighet att jag läste detta precis efter ditt inlägg eller var det meningen? :)

 8. Helen skriver:

  CYKLO-F som någon skrev kanske kan funka? Och det finns även så att läkaren kan skriva ut och då heter det Cyklokapron, alternativt Tranon, Tranhexamsyra och nu senast Cyklonova allt beroende vad de tar in vid upphandling. Jag har Von Willebrands sjukdom = blödarsjuka, vilket en del verkar missuppfatta att bara män kan få men just den här sorten är vi flera kvinnor i min släkt har. Om jag medicinerar som jag ska så får jag gå var tredje-fjärde timme ibland lite längre tid, annars är det betydligt oftare. Menskopp som någon annan skrev är också bra :-) Jag har haft den i 3 år ungefär, den bästa investeringen jag gjort. Den har betalt sig flera gånger om nu eftersom den bara kostade 200-nånting kronor och bindor/tamponger varje månad som torkar ut kostade i runda slingar minst 1200:-/år.

 9. irmelinat skriver:

  De tips jag tänkte komma med har redan nämnts. Menskopp & Cyklokapron. Jag var själv till läkaren förra veckan för just mina stora blödningar & fick för en gångs skull slippa ett pucko. (i februari var jag till en annan läkare, hon tyckte jag var tjock & skulle banta, så skulle det nog rätta till sig ! 172 lång & väger typ 82 kg)
  Hursomhelst ska jag få ballongbehandling (värmebehandling av slemhinnan) men jag är ju färdig med mitt barnafödande.

 10. Till natten kan du ju om inte annat använda en babyblöja eller få tag i vuxenblöja. :P menskopp och tvättbara mensskydd är iaf ekonomiskt om inte annat. jag skulle dock kolla med läkare som någon skrev, det låter inte alls normalt det där.

 11. Hanna skriver:

  Jag har också blödningar från helvete, så iallafall på natten använder jag barnens blöjor, då slipper jag gå upp varje timme…

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com