Pernillas makeover (missmaddis-style)

Min originella plan var faktiskt att inte göra ett piss denna helgen. Jag hade en bild för min näthinna där jag satt som Al Bundy i soffan och bara degade, med handen innanför linningen på byxorna. Osminkad och med gårdagens vaxi  håret och rapandes år kidzen.
Så blev det inte. 
<KENOX S630 / Samsung S630> Redan på fredagen var dagen fullt packad med gäster hela dagen. Lördagen spenderades med Pernilla som kom och åt middag hos oss och spenderade  kvällen. Vi hade planerat det kvällen innan och jag såg fram emot hennes besök. Har jag berättat om pernilla innan? Hon är min "dotter". Hon är snart 21. Och såhär känner vi varandra..

Hennes mamma S och min mamma A har varit vänner i väldigt många år, omkring 20 år kan jag tippa. Så jag lärde väl känna Pernilla när hon var blöjunge. Hennes mamma S gifte sig med min morbror och fick barn med honom (bl.a min kusin Lizette som kommer och hälsar på) och man skulle kunna börja kalla mig och Pernilla för kusiner men vi gjorde aldrig det. När jag var gift med min första man, när jag var runt 20, kom Pernilla ofta och hälsde på mig, både med och utan sina kompisar. Ungeför precis som Lizette gör ibland. Pernilla och jag kunde sitta i flera timmar och prata om typiska tjejgrejor, om mens, om killar osv. Jag brukade sjunga och spela gitarr för henne och jag har alltid tyckt mycket om henne. Hon har alltid varit speciell för mig. Kanske för att jag ser så mycket av mig själv i henne. Hon har inte haft det lätt under sin uppväxt. Det har varit en kamp föe en sådan känslig människa som hon är, så full av empati och käörlek och alltid generös med att visa sin omtanke för de hon älskar.
Vi höll alltid kontakten. Ibland gick det lång tid innan vi hördes av men hon fanns och finns alltid i mitt hjärta. Vid ett tillfäle bodde hon hemma hos mig och min make #2, när Phini var bebis. Hennes flytt kom plötsligt oh det var inte förän senare jag fick lära om varför men det är ett annat inlägg.
Nu helt plötsligt är hon vuxen och en enormt vacker ung kvinna och jag älskar att umgås med henne. Jag har följt hennes liv och hoppas jag kommer få äran att följa resten av det med. Jag vill finnas där när hon får barn, när hon gifter sig och dela all hennes glädje. På något sätt började hon kalla mig sin extra mamma – "mamma två" och jag kallade henne min dotter. Kan vara att det bara blev så vårt förhållande tedde sig förr.

<KENOX S630 / Samsung S630> Hon kom hit igår och vi åt Kyckling Vindaloo med kokosmjölk, till ris och sallad. Barnen var förtjusta att ha henne här och Phini förkunnade sin kärlek. Vi gick ner till ICA tillsammans för att jag fick ett allvarligt sug efter godis och gick hem tillsammans igen. Jag försökte få rätt på det där med att bränna filmer men kom underfund med att jag är kass på sånt här. Det var mitt ex som alltid höll på med sådana grejer och   eftersom <KENOX S630 / Samsung S630> jag trodde jag skulle spendera hela mitt liv med honom tyckte jag inte att det fanns en anledning til att jag kunde sådant. Men ack så fel jag hade. Här satt jag med två filmer (Shutter och The Orphange) som jag ville bränna och se. Och jag har inget tålamod. Jag blev bara jävligt irriterad och nästan förbannad för att det inte gick smidigt. Det var det projektet. Nerlagt. Mitt nästa projekt är att koppla TV:n till datorn med den där sladden jag fick av pappa. Jag har ingen aning om hur man gör men jag ger det ett försök. Och jag känner mgi själv (detta har jag fått från pappa) – om det inte fungerar med det samma blir jag as förbannad och skiter i det. Jag har inget tålamod – noll tolerens – och blir lätt förbannad.

Oi, och jag försöker sällan någonting mer än en gång.

<KENOX S630 / Samsung S630> I alla fall. Det slutade med att jag sminkade Pernilla istället – a la missmaddis-style. JAG blev nöjd och tycker hon passar i det men för hennes ovana öga var det på tok fäör mcyket. Oskuldsfulla lilla Pernilla med ett sockersött utseende blev plötsligt en vamp – förförisk och farlig och jag kan garantera att hennes pojkvän aldrig släppt ut henne med min sminkning. Vilket jag kan förstå, för om hon verkligen vore min dotter hade jag varit tveksam att släppa ut henne med.

 

Idag kom Karin och Charlotte hit. Hösten är nära oss och Charlotte ville ha tillbaka sin motionscykel som jag lånat. Vi drack en kopp kaffe och pratade men hade egentligen inte mycket att dela med oss utav. Jag behöver sällan berätta någonting alls för någon för alla läser min blogg.  
Innan de skulle gå bad Charlotte att få tillbaka sin extranyckel som hon har haft hemma hos mig. Jag vet inte vad hon mumlade om att hon skulle blivit av med den andra men det var just det; mummel. Och för mig var det sista spiken i kistan. Det är som när killen tar sin tandborste så tog Charlotte sin extranyckel. För hur ska man annars tolka det..? Känns som om Charlotte "gjorde slut". Och om det nu var hennes sätt att göra slut så var det en kass break-up. Vad hände med "det är inte du, det är jag"..?
Jag kanske helt misstolkade hela scenariot men just nu spelar det mig ingen roll för jag har inte ork, tid eller lust att tjafsa med någon.

Så efter det färgade jag håret rött igen och drog med pojkarna till ICA med kameran i fickan. Vi stannade till på en lekplats så jag kunde samla lite mammapoäng innan vi gick hem och barnen hoppade i badkaret och jag lagade middag. Phini somnade vid kvart-i-sju på soffan och jag kollade på TV med lillbrorsan. Nu är det kväll. Nu är det mamma-tid. Men vad ska jag göra..? Diskat undan, plockat undan, tvätten ska strax hängas. And then..?

<KENOX S630 / Samsung S630> <KENOX S630 / Samsung S630>

<KENOX S630 / Samsung S630> <KENOX S630 / Samsung S630>

Fler bilder från igår och idag på bilddagboken

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. frida skriver:

  låter som en riktigt mys helg. och vad söt hon var pernilla. Den där kyckligen lät god..recept??;)

 2. ninna skriver:

  riktig myshelg ju, så lugnt önskade jag att min helg med varit faktiskt :S

  Jösses vad vacker Pernilla är, du är superduktig på att sminka verkligen :)

  Fan vad jag gillar din nyaste piercing *love*

 3. Jessica skriver:

  Sminkningen blev verkligen klockren… tycker hon ska ta åt sig lärdommen där. Du framhävde allt det vackra i hennes ansikte.
  Du får gärna sminka mig en dag :D

 4. susanne skriver:

  snygg sminkning! ungefär som jag såg ut efter min sminkning på makeup store ! =)

 5. Emma skriver:

  Sicken pingla – ligger det i släkten? ;)

 6. Miss Attitude skriver:

  Gu’ så söt och vacker tjej och vilken otroligt fin sminkning!

 7. Dizzy skriver:

  Du e grym.

 8. Therese Anerland skriver:

  Riktigt mysigt ju med pojkarna och pernilla.
  Jätte snyggt sminkat *kjerlek*
  Hmm låter ju lite som om du har blivit dumpad som kompis? *vetej*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.