ante omnis mea familia

Blommor på golvet på dagis

Nu har jag lämnat barnen på dagis och Phini fick med sig sin matsäck i sin spindelmannen ryggsäck. Det är så kul för honom och han bär sin ryggsäck med stolthet. Denna gången bestämde jag mig för att skippa pannkakorna.. jag har insett att det är mer jag som är förtjust i pannkakorna i matsäcken än vad min son är-. Det är ju en sådan standardgrej egentligen. Min mamma packade alltid pannkakor till mig när jag skulle på utflykt och det var först när jag skulle packa mitt eget barns första matsäck som det blev nostalgiskt och då jag först lärde mig att uppskatta min egen mamma och ville göra samma sak för min son.

Och det är fortfarande samma pinsamhet för Phini när det är pusshejdå dags på dagis. Men nu får jag honom på andra tankar när jag säger "Om du inte pussar mig så får jag ju pussa dina kompisar istället" och ser mig omkring efter pussdvänliga barn. Då duger det minsann och Phini springer skrattande fram och pussar mig.

Fröken Maya på dagis kommer från Indien, är jag nästan säker på. Jag kan ha fel. Hon ser indisk ut. Ibland ser hennes kläder typiskt indiska ut också. Och det är fröken Maya som har gjort ett blomsterarrangemang på golvet i stora lekhallen med. Det är väldigt vackert att titta på och jag undrar om hon gjorde det för att det är fint eller om det har någon mening med det, om det är någonting typiskt för hennes kultur. Men jag uppskattar det och barnen tycks göra detsamma.

DSC00956  DSC00957

Vet du om det kan vara någonting indiskt eller från någon annan kultur?
För till min kännedom är detta ingenting vi tråkiga svennar hade kommit på.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 tankar om “Blommor på golvet på dagis”

%d bloggare gillar detta: