Blommor på golvet på dagis

Nu har jag lämnat barnen på dagis och Phini fick med sig sin matsäck i sin spindelmannen ryggsäck. Det är så kul för honom och han bär sin ryggsäck med stolthet. Denna gången bestämde jag mig för att skippa pannkakorna.. jag har insett att det är mer jag som är förtjust i pannkakorna i matsäcken än vad min son är-. Det är ju en sådan standardgrej egentligen. Min mamma packade alltid pannkakor till mig när jag skulle på utflykt och det var först när jag skulle packa mitt eget barns första matsäck som det blev nostalgiskt och då jag först lärde mig att uppskatta min egen mamma och ville göra samma sak för min son.

Och det är fortfarande samma pinsamhet för Phini när det är pusshejdå dags på dagis. Men nu får jag honom på andra tankar när jag säger "Om du inte pussar mig så får jag ju pussa dina kompisar istället" och ser mig omkring efter pussdvänliga barn. Då duger det minsann och Phini springer skrattande fram och pussar mig.

Fröken Maya på dagis kommer från Indien, är jag nästan säker på. Jag kan ha fel. Hon ser indisk ut. Ibland ser hennes kläder typiskt indiska ut också. Och det är fröken Maya som har gjort ett blomsterarrangemang på golvet i stora lekhallen med. Det är väldigt vackert att titta på och jag undrar om hon gjorde det för att det är fint eller om det har någon mening med det, om det är någonting typiskt för hennes kultur. Men jag uppskattar det och barnen tycks göra detsamma.

DSC00956  DSC00957

Vet du om det kan vara någonting indiskt eller från någon annan kultur?
För till min kännedom är detta ingenting vi tråkiga svennar hade kommit på.

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Jessica skriver:

  Ingen aning du men vackert är det

 2. hannah skriver:

  jag är född och mina 4 första år tillbringdes på Sri Lanka (närheten av indien) och där hade man också såna här arrangemang… dom gjorde det för att driva ut onda andar och för att inte dom ska komma in i huset igen. Vet inte om Maya gjorde det för den sakens skull men jäkligt fint var det.

 3. Anna skriver:

  Vet inte om det betyder något men det va väldigt fint i alla fall…

 4. Therese Anerland skriver:

  Ingen aning men det var verkligen fint gjort *blush*

 5. Sandra skriver:

  Det var annorlunda, men fint på något sätt :)

 6. ninna skriver:

  otroligt vackert, fråga fröken May vet jag, hade varit skoj o veta om det har någon betydelse ju.
  Otroligt vackert var det iaf :)

 7. frida skriver:

  oj det var ju jätte fint gjort av henne. Lite annorlunda och kul att se på. Vore kul om flera gjorde sånna konstverk. Barnen måste ju tycka det är jätte roligt

 8. Emma skriver:

  Vackert! Såna kunskaper borde man ha i sitt CV…Undra om hon har det?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com