BOETIE LAAITI: Min Duracellkanin på speed

boys 110 (Medium) Nånting stämmer inte med min yngste son.
Han är inte mänsklig.
Det kan han inte vara. 
Nånting är… annorlunda med honom.
Han är först uppe om morgnarna, äter knappt märkbart under dagen och springer som en Duracellkanin på speed varenda vaken sekund och är piggast när kvällen kommer. Han vet inte hur man går, han kan bara springa. Han hoppar, studsar och klättrar. Det är inte mycket som berör honom (gör honom arg eller ledsen), det ska mycket till för att han ska lipa. Han är tuff som satan. Men jag undrar VAR hans mirakulösa energi kommer från? HUR orkar han?

Jag kan inte minnas att Phini någonsin varit så hyperaktiv som Laaiti är. Phini är min lugna 090726 (26) (Medium)mysiga kille, Laaiti är full av bus & påhitt och  med myror i byxorna och kan ALDRIG – och  jag menar det bokstavligt talat – A L D R I G vara stilla. Och hade det inte varit för att man KAN få kontakt med honom så hade jag nog tagit honom till ne läkare. Chill, unge. Kan man ge barn lite marijuana för att dämpa de lite? I medicinskt syfte menar jag. För han är hyper. Han är hyperaktiv, busig och han har den största glimten i ögat jag nånsin sett och man kan inte tycka illa om ungen.
Han kan inte sitta ner och se en film som storebrorsan kan men han kan däremot lägga koncentration på pussel. Och han är väldigt duktig på att lägga pussel. Nästan lite “Rainman” varning om det inte vore för att man kan föra normala konversationer med honom. För han är väldigt smart, min unge.
Såklart, han brås på mig.

Men ja… jag kan inte låta bli att undra VAR energin kommer ifrån?

Och ja, jag är medveten om att jag nu förmodligen får en hel dos med amatördiagnoser bland mina kommentarer, som alltid annars när jag berättar om barnens bus eller påhitt eller bara delar med mig av nått. Kan ni tro att han har ADHD nu eller någon annan kombination som ni tycker passar in på min son? Bah!

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Madde skriver:

  Jag tycker mest det låter som att du har en väldigt härlig unge!
  Vi har haft många som honom på förskolan där jag arbetar och tyvärr är det ju många som är snabba till att kalla in hjälp för att de tycker att något är ”fel”.
  Det är barnen som är som din son som ger massor av energi till alla andra, de är fulla med en fantastisk fantasi och stor humor..! Det gäller bara att hitta något som hjälper dem att ge utlopp för sin enorma energi, ofta har de en massa ideer själv på det, saker som vi inte ens tänkt på..

 2. Milli skriver:

  Hejsan Maddis!

  Jag har varit inne och kikat i din blogg ett par gånger och jag undrar vart DU får din energi ifrån!? :)
  Jag tror att lillkillen brås på sin mor.

  Beundrar dig för ditt mod och din energi, jag är inte så modig än att jag vågar skriva om mig själv så att andra ser… alltså OM mig, mitt innersta och jag känner igen så mycket du skrivit om och kan inget annat än att säga tack för att du vågar. Man vet att man inte är ensamast i världen men ibland kan det kännas så. Alla mina känslor och ord finns i hjärtat och i min hemliga bok hemma…

  Så tack för ögonblicket och läsningen!

  Kram //Milli

 3. Ninna skriver:

  haha jag tycker han låter precis som min My, för EXAKT så är hon med *woohoo*

 4. Havremamman skriver:

  Hej. Jag förstår faktiskt inte vad som är så himla farligt med adhd. Det är väl inte otänkbart att han har en släng av det? Jobbar själv med detta och vet att barn med adhd är ljuvliga barn som ofta, efter några stormiga skolår, lyckas väldigt bra i livet. De är kreativa och kan bli väldigt framgångsrika, lyckliga och ”dugliga” som vuxna. Fördomen är att dessa barn slåss och blir kriminella men det är ju undantagen! Du har ju själv ett kreativt yrke och är åsiktsbestämd, han kanske har ärvt det av dig?

 5. Havremamman skriver:

  Jo jag kanske skulle berätta att jag inte läst din blogg innan, hittade den lite oväntat när jag sökte på recept gräddglass. Var bara tvungen att sopa bort lite fördomar. Trevlig helg.

Lämna en kommentar!