Bonsai

Idag är en sådan underbar vårdag när solen skiner och idag har jag faktiskt mått bra (än så länge).

När jag lämnade barnen på dagis imorse blev jag ombedd att hämta Laaiti en timme tidigare för att det var ”kris i huset” – en fröken var sjuk. och istället för att klara pottan eller ta in vik så fick jag hämta min son tidigare. Undrar om det bara är mitt dagis som gör så eller är det standard att man får hämta sina barn tidigare när en fröken är sjuk?

BonsaiJag hade sällskap med Dizzy i morse, Charlotte kom över med saker hon köpt till mig (hon gör det ofta, skämmer bort mig med presenter) – två paket rökelser och ett litet bonsaiträd. Någon som vet lite mer om just bonsai? Ska man inte klippa dem, som chippaneserna gör i filmerna?  Hur gör man det, med vad och hur fungerar detta?

Tessi & Katti kom över och jag följde de en bit på vägen när jag hämtade barnen och vämtar nu på att Dizzy ska komma över med Neo. Hennes första dag på nya jobbet idag och jag vill ju såklart höra hur det har gått.

Tack till alla er som fattade att ni ska rösta en gång om dagen – Keep up the good work. Om du har missat att rösta idag – sätt fart & klicka.

Rösta bloggtoppen

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Louise skriver:

  Visst är det härligt väder! Jag blir helt lycklig :)
  Gulligt att det går ut över dig när en fröken blir sjuk. :/
  Åhh.. Bonsaiträd är så fina! Jag hade ett får några år sen. Men det dog, så jag har inga tips på hur du håller det vid liv.. Hehe.. Dock är ett tips att inte låta någon annan sköta om det om de inte vet hur de ska vattnas! Så var det för mig iallafall! Lycka till! :D

 2. MansonDust skriver:

  Nää, här tar de in vikarier om fröknar är sjuka..

 3. Tale skriver:

  ?? But they can’t demand you to pick him up earlier unless he is sick, can they? What if you were working and didn’t have anybody else to pick him up? They can’t really expect you to solve their problems with lack of staff? Sounds really strange, if you ask me!
  In StoreBråks kindergarten they solve such problems with either just manageing with one less person, getting in a substitute, or by placing the kids at the other wards.

 4. Ninna skriver:

  Bonsaiträd är väldigt vackra vet doc inte hur man sköter dem.

 5. Anna skriver:

  Men vänta här nu.. så kan dom väl inte göra på dagis. Jag vet ju inte om du jobbade idag men om du hade gjort det nu då,, ska du behöva gå en timme tidigare från ditt jobb för att dom har en personal sjuk?? Det låter ju jätte konstigt..

 6. MaddeMad skriver:

  Hrm jag har faktiskt aldrig varit med om att föräldrar hämtar sina barn tidigare än den tiden som är utsatt.
  Men klart har man haft föräldrar som man är lite ”vän” med som man kan fråga i nödlägen. Man har dom tider som man har. Du betalar för de tider dina pågar e på dagis!

 7. Thomas skriver:

  Vilken guldklimp till vän du har…Vet tyvär inget om bonsaier mer än att dom är väldigt vackra…Men man borde ju kunna hitta nån sida på nätet….

 8. Jessica skriver:

  Okej, de va ju ett nytt sätt :S

 9. Gin skriver:

  Här har du massa information om bonsaiträd! Från vattning till beskärning:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bonsai

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com