Brevet från dagis..

Igår var ännu en fullspäckad dag för mig. Den började hemma hos Emma med kaffe och småsnack och planerna ändrades från teori till körning. Vi (jag) körde till netonnet och hämtade min lilla vita dator innan vi tog oss till Lund och hämtade upp en hungrig Lotta som fick mat på Espresso House på Nova. Sen körde vi till Malmö och jag blev lämnad på jobb. Dagen gick bra, allt som allt. 

När mamma sen lämnade barnen hade hon med sig ett litet brev till mig från fröken. Laaiti behöver extrakläder. Igen. jag hämtar ju aldrig barnen från dagis och skola eftersom jag jobbar så jag kan erkänna att jag inte har så bra koll på när de fått lånekläder på sig. Min mamma tar ju hem dem och byter och tvättar lånekläder. Ibland kommer hon ihåg att berätta. Och jag är helt generellt kass på att komma ihåg att kolla igenom lådan med extrakläder. Men att jag fick ett brev om saken tyckte jag var lite ovanligt. Så jag läste.. “Hej Maddi. Laaiti behöver mycket extra kläder (byxor, kalsonger, strumpor). Han är inne i något väldigt jobbigt och kissar på sig nästan varje dag, fast han varit och kissat för en stund sedan. Har ni det lite tufft nu hemma? Laaiti är också mycket pipigare. Ha en bra kväll! Mvh B”
Så jag satt där med lappen och läste det några gånger. Mamma har också berättat att han kissat på sig. Konstigt, för han gör det inte hemma. Inte den timmen jag har på morgonen med honom och inte de minutrarna på kvällen. Inte på nätterna och inte på helgerna när jag är ledig heller. Inte hemma. Men på dagis och hos mormor. Och jag kan inte på påstå att jag blev förvånad. Jag vet vad det beror på och jag ska fixa det. Älskade unge. Om du bara visste hur mycket jag älskar dig och vill skydda dig och se till att du känner dig trygg och stabil. jag fyllde på Laaiti’s extra kläder i morse och lämnade ett brev tillbaka till fröken. Jag uppskattar hennes omtanke och att hon verkar bry sig. Tänk om alla fröknar engagerade sig så..

På skolan blev jag “haffad” av en mamma. Phini’s klasskamrats mamma. Hon sa att pojkarna vill gärna leka med varandra och hon hade pratat med min mamma igår, som ju alltid hämtar barnen och mamma hade refererat till mig och jag kunde inget annat än att referera tillbaka. Vad ska jag göra, som aldrig är hemma då? Så pojkens mamma får komma överens med min mamma. Tänk att Phini blivit så stor..

Idag är en lång dag för mig. Det står till 20 på schemat för mig så jag är hemma massa sent. Innan dess ska jag hem till Emma (om en liten stund).

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Brevet från dagis..”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com