Brevet från dagis..

Igår var ännu en fullspäckad dag för mig. Den började hemma hos Emma med kaffe och småsnack och planerna ändrades från teori till körning. Vi (jag) körde till netonnet och hämtade min lilla vita dator innan vi tog oss till Lund och hämtade upp en hungrig Lotta som fick mat på Espresso House på Nova. Sen körde vi till Malmö och jag blev lämnad på jobb. Dagen gick bra, allt som allt. 

När mamma sen lämnade barnen hade hon med sig ett litet brev till mig från fröken. Laaiti behöver extrakläder. Igen. jag hämtar ju aldrig barnen från dagis och skola eftersom jag jobbar så jag kan erkänna att jag inte har så bra koll på när de fått lånekläder på sig. Min mamma tar ju hem dem och byter och tvättar lånekläder. Ibland kommer hon ihåg att berätta. Och jag är helt generellt kass på att komma ihåg att kolla igenom lådan med extrakläder. Men att jag fick ett brev om saken tyckte jag var lite ovanligt. Så jag läste.. “Hej Maddi. Laaiti behöver mycket extra kläder (byxor, kalsonger, strumpor). Han är inne i något väldigt jobbigt och kissar på sig nästan varje dag, fast han varit och kissat för en stund sedan. Har ni det lite tufft nu hemma? Laaiti är också mycket pipigare. Ha en bra kväll! Mvh B”
Så jag satt där med lappen och läste det några gånger. Mamma har också berättat att han kissat på sig. Konstigt, för han gör det inte hemma. Inte den timmen jag har på morgonen med honom och inte de minutrarna på kvällen. Inte på nätterna och inte på helgerna när jag är ledig heller. Inte hemma. Men på dagis och hos mormor. Och jag kan inte på påstå att jag blev förvånad. Jag vet vad det beror på och jag ska fixa det. Älskade unge. Om du bara visste hur mycket jag älskar dig och vill skydda dig och se till att du känner dig trygg och stabil. jag fyllde på Laaiti’s extra kläder i morse och lämnade ett brev tillbaka till fröken. Jag uppskattar hennes omtanke och att hon verkar bry sig. Tänk om alla fröknar engagerade sig så..

På skolan blev jag “haffad” av en mamma. Phini’s klasskamrats mamma. Hon sa att pojkarna vill gärna leka med varandra och hon hade pratat med min mamma igår, som ju alltid hämtar barnen och mamma hade refererat till mig och jag kunde inget annat än att referera tillbaka. Vad ska jag göra, som aldrig är hemma då? Så pojkens mamma får komma överens med min mamma. Tänk att Phini blivit så stor..

Idag är en lång dag för mig. Det står till 20 på schemat för mig så jag är hemma massa sent. Innan dess ska jag hem till Emma (om en liten stund).

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. netscape skriver:

  Skönt med en vettig fröken som reagerar. Har aldrig själv haft sådana problem med mina barn, men känner många som har.Tydligen inte alls ovanligt.
  Känner igen det där med extrakläderna däremot. Då mina ungar åker skolbuss, har jag INGEN AAAANING om vad som finns i deras fack! Snarare tror jag att alla vantar, mössor och tjocka tröjor är där, då jag är noga med att pälsa på dem på morgonen.
  *woohoo*
  När det gäller min piercing så är det precis så….alla här hemma visar hänsyn och jag minns knappt när jag hånglat med Staffan, däremot Carl antingen slickar på den när han skall pussa mig eller som igår…skallar! *whambam*

 2. mimmi skriver:

  Förödande att höra för en mamma! Det gör ont i hela en när ens barn inte mår bra av något man själv inte kan styra! Min älste son hade mycket konstiga saker för sig när jag skiljdes från hans pappa. Han blev bråkig, grät mycket, var nedstämd, sov dåligt och oroligt, hade konstiga funderingar och en gång hittade jag till och med en hammare under huvudkudden hos min då 6 åring. Förklaringen till hammaren var rätt och slät ”ifall någon kommer och ska ta mig”. Han kände sig alltså otrygg och oälskad utan sin pappa, inte av mig, men eftersom hans vardag hade ändrats så, och han aldrig fick träffa sin pappa så tog han förgivet att människor kunde komma och ta honom ifrån hans mamma också – mig då. Det krävde mycket jobb med att få honom i balans igen, men receptet hette uppmärksamhet, massor av kärlek och tid tillsammmans!

  Kan du inte försöka ändra dina arbetstider så att du jobbar morgon och eftermiddag? Just nu behöver han tid med dig på kvällarna innan han somnar…. Kanske inte går men vore idealiskt! Stackars Laaiti…. *trosta*

 3. Sandra skriver:

  Fröken B är UNDERBAR *harrt* ! Hade henne själv som liten och är så glad för den avdelningen!

 4. ankan skriver:

  Det här är inget ovanligt Maddis ! Det hör även till åldern de går för sent på toa.. leken och kompisarna går före toan,men sedan har de ju varit med om andra saker ang.de manliga i familjen ! Personalen måste påminna dem rätt ofta att glöm inte toan…jag brukar skoja och säga” vem blir först med toabesöket ”och låtsas att jag e kissenödig” barn älskar att tävla. För att han inte ska få dåligt samvete får man säga att VI HAR Ju TVÄTTMASKIN … Själv komer jag ihåg att jag hade problem med detta som 4-7 år eftersom jag var rädd att ngn skulle komma och ta mej IGEN… när jag blev tvångsomhändertagen av socialen i samband med min adoption och nya föräldrar när jag var 5½ år. Men som sagt Det finns ingen omöjlig kärlek bara omöjliga människor.Ta hand om dej och pojkarna.Du har ett stort hjärta ta had om dej och dina grabbarna.

 5. Jessica skriver:

  Skönt med engarerade fröknar. Ros till dem

 6. Brainfucked skriver:

  Gästblogga var det alltså? Det ska vi nog lösa…
  Det här ska bli roligt.. *note*

Lämna en kommentar!